Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Gyűrű a katolikus egyházbanA gyűrűhasználat a keresztény hívők között régen is jellemző volt, bár voltak olyan egyházi vezetők, akik szót emeltek ez ellen – írja az online Katolikus Lexikon. Alexandriai Kelemen a keresztényekhez illő gyűrűmotívumokat az alábbiakban jelölte meg: galamb, hajó, hal, horgony. Katolikusok által hordott gyűrűkön gyakran jelent meg bárány, oroszlán, Krisztus monogram, A és ?, a „Spes in Deo” vagy a „Vivas in Deo” felirat. Később Krisztus képe és szentek képei, bibliai jelenetek. Az egymásba fonódó három gyűrű a szentháromság szimbóluma. Néha ereklyét foglaltak a gyűrűbe, és a nyakban hordták láncon.

Aztán megjelent a jegygyűrű, ami a házastársak összetartozását fejezte ki. A pápa és a püspökök gyűrűje Krisztus és az egyház kapcsolatára utalt, és méltóságjelvény is volt. A szerzetesnők is hordtak jegygyűrűt, égi vőlegényükkel való eljegyzésük emlékéül.A leghíresebb katolikus egyházi gyűrű a pápa gyűrűje, a halászgyűrű. A püspöki gyűrű méltóságjelvény volt, eleinte pecsétgyűrű volt, és okmányok hitelesítésére használták. A püspök beiktatásakor kapta meg, a pásztorbottal együtt. A IX-X. századtól vált általánossá, ekkor már aranyból készült, és drágaköveket is foglaltak bele. A XII. századtól néhány apát is engedélyt kapott a pápától gyűrű viselésére, ez lett az apáti gyűrű.

Az egyházi témájú festményeken a gyűrűváltás sokszor megjelenik, például Mária és József eljegyzésénél, továbbá Krisztus és a szent szüzek eljegyzését ábrázoló képeken.
< Gyémántgyűrű főoldal

További érdekességek jegygyűrű és eljegyzési gyűrű témában:Az örök szerelem titka, ékszerbe zárva

Szenvedély és elegancia

A maga természetes szépségében és egyszerűségében megmutatni valamit igazán nagy kihívást jelent a mai világban. Mégis ezzel lehet igazán kitűnni. Szeretnénk bemutatni a kínálatunkban szereplő, varázslatos Annamaria Cammilli ékszereket.

Tovább >>

Ezzel garantáltan feltűnést fogsz kelteni!

Gyémánt mindörökké

A gyémánt örök és elpusztíthatatlan. Szépsége pedig egy életre rabjává tesz minket. A Forevermark nem ígér kevesebbet, mint az örök köteléket. És ahogy ránézünk csodás ékszereikre, ezt el is tudjuk hinni nekik!

Tovább >>

Egy életen át

A mai, rohanó világban szeretünk bizonyos dolgokon gyorsan túllenni, egyes lépéseket kihagyni. Azonban az eljegyzés töretlenül meg tudta őrizni méltó helyét az életünkben.

Tovább >>

Kéz a kézben

Az első szerelem általában egészen kicsi korunkban ér minket. Amikor már az is csodás, ha megfoghatjuk a másik kezét. A kézfogó szó is talán innen ered. Amikor két szerelemes ígéretet tesz egymásnak, hogy egy életen át fogni fogják egymás kezét, jóban, rosszban egyaránt.

Tovább >>

Tartalomhoz a forma

Az arcformához pedig az ékszer. Szépségedet könnyen kiemelheted és bekeretezheted csodaszép ékszerekkel, de mint mindenben, itt is ügyelni kell a részletekre. Nézzük hát meg, melyik arcformához milyen ékszer illik.

Tovább >>
<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés