Gyáméntgyűrű.hu BLOG
 
Blog

Gyémántgyűrű BLOG

Mesés eljegyzések

Rátalálni az igaz szerelemre, óriási szerencse. Ha pedig ez tényleg egy életen át tart, akkor az valódi kincs. De ezt az elején még senki sem tudhatja. Csak azt érezzük, hogy jó a másikkal lenni, érezni az illatát, megfogni a kezét, látni a mosolyát.

Tovább >>

Az arany bűvöletében

Az arany mindig különleges szerepet töltött be. Ki hinné, de már az ókorban is bányászták. A régészek Mezopotámiában már 6000 éves, aranyból készült tárgyakat is találtak. Sőt, a régi egyiptomiak, az inkák és a maják a Napisten jelképének választották.

Tovább >>

Eljegyzési történet

A királylány pici kora óta a hercegről ábrándozott. Hol fehér lovon, hol motoron, hol csak gyalogosan, mindegy volt Neki, csak jöjjön el végre. És mivel ez nem egy undok mese, így hát az álma valóra vált, és a hercege el is jött Érte.

Tovább >>

Szerelem koronavírus idején

Gabriel García Marquez óta tudjuk, hogy a szerelemnél nincs nehezebb dolog ezen a világon. De hát szebb se nagyon akad. Ő a kolera idején dúló szerelemről írt, ahol a két, akkor már idős szerelmest nem elszakítja, hanem egy életre összeköti a karantén. A lényeg azonban ránk nézve az, hogy az igaz szerelem mindenképpen be kell, hogy teljesüljön, akármilyen akadályt is gördít elé az élet.

Tovább >>

Egy nap a nőkért?

1917 óta ünneplik a nőket március 8-án. Magyarországon 1948 óta. De mit is ünneplünk ilyenkor?

Tovább >>

Az ihlető gyémánt

A gyémánt mindig is óriási hatással volt az emberekre. De nem csak maga a gyönyörű kő, hanem minden, ami mögötte van.

Tovább >>

Valentin nap

Van, aki odavan érte, egész évben erre vár és van, akit a hideg ráz tőle. Megosztó ünnep. Talán azért, mert itthon nem volt hagyománya. Nemrég kezdtünk még csak ismerkedni vele. Akár kedveljük, akár nem, elkerülni egészen biztosan nem tudjuk. Mert hogy ilyenkor még a csapból is ez folyik. Hogy ez jó, vagy sem? Annak, aki épp egyedül van, egészen biztos nem ez a kedvenc napja. De miért ne használnánk ki a hétköznapok között minden adandó alkalmat az ünneplésre, szeretetünk, szerelmünk kifejezésére.

Tovább >>

Karnevál

Lassan vége a télnek, de még előttünk van az egyik legvidámabb része, a Farsang. Ilyenkor az óvodai és iskolai ünnepségek mellett részt vehetünk farsangi bálokon, vagy saját magunk által szervezett jelmezes bulikat is tarthatunk.

Tovább >>

Varázslatos téli esküvő

Ha olyan szerencsés vagy, hogy Karácsonykor életed Szerelme megkérte a kezed, akkor a hatalmas öröm mellett hamarosan megkezdődnek az esküvőszervezéssel járó nehéz, ámde szívet melengető feladatok. Ha várni szeretnétek addig, amíg melegebbre fordul az idő és nyári ceremóniát terveztek, van még egy pillanatnyi időd, ám ha szeretnéd felgyorsítani az eseményeket és az idei januári, vagy februári, téli esküvőben gondolkodtok, akkor itt az ideje belevágni a szervezésbe!

Tovább >>

Új év, új élet

Bár nagyon vártuk és sokat készültünk rá, sajnos a Karácsony és a Szilveszter is elmúlt már. De itt az új év, új reményekkel és lehetőségekkel! Ugye Te is minden évben megfogadod, hogy a következő évben nem fogadsz meg semmit? De az új év az új kezdetet is jelenti számunkra, így hát bocsánatos bűn, ha nem bírjuk kihagyni, hogy újévi fogadalmakat tegyünk.

Tovább >>

Szilveszteri durranás

A Karácsony a családé, a csendes együttléteké, a visszafogott, ámde gyönyörű ékszereké. De a Szilveszter a buliról, a csillogásról, a hatalmas durranásokról szól! Amikor azokat a darabokat is felveheted, amiket eddig még soha nem mertél.

Tovább >>

Karácsonyi ékszercsodák

A Karácsony a csodák ideje. És persze a csodás ékszereké is! Ha létezik bakancslista, akkor egészen biztosan létezik csizmalista is, amire a Mikulásra, vagy a Karácsonyra vágyott ékszereinket írhatjuk. Nos, Hölgyeim, egy kis segítség ahhoz, hogy az amúgy egy cseppet sem hosszú (egy centivel sem rövidebb, mint egy pénztárgépszalag) listátokat ki tudjátok egészíteni néhány gyönyörű aprósággal!

Tovább >>

Az örök szerelem titka, ékszerbe zárva

Szenvedély és elegancia

A maga természetes szépségében és egyszerűségében megmutatni valamit igazán nagy kihívást jelent a mai világban. Mégis ezzel lehet igazán kitűnni. Szeretnénk bemutatni a kínálatunkban szereplő, varázslatos Annamaria Cammilli ékszereket.

Tovább >>

Ezzel garantáltan feltűnést fogsz kelteni!

Gyémánt mindörökké

A gyémánt örök és elpusztíthatatlan. Szépsége pedig egy életre rabjává tesz minket. A Forevermark nem ígér kevesebbet, mint az örök köteléket. És ahogy ránézünk csodás ékszereikre, ezt el is tudjuk hinni nekik!

Tovább >>

Egy életen át

A mai, rohanó világban szeretünk bizonyos dolgokon gyorsan túllenni, egyes lépéseket kihagyni. Azonban az eljegyzés töretlenül meg tudta őrizni méltó helyét az életünkben.

Tovább >>

Kéz a kézben

Az első szerelem általában egészen kicsi korunkban ér minket. Amikor már az is csodás, ha megfoghatjuk a másik kezét. A kézfogó szó is talán innen ered. Amikor két szerelemes ígéretet tesz egymásnak, hogy egy életen át fogni fogják egymás kezét, jóban, rosszban egyaránt.

Tovább >>

Tartalomhoz a forma

Az arcformához pedig az ékszer. Szépségedet könnyen kiemelheted és bekeretezheted csodaszép ékszerekkel, de mint mindenben, itt is ügyelni kell a részletekre. Nézzük hát meg, melyik arcformához milyen ékszer illik.

Tovább >>

Az légy, aki vagy

Az első benyomás fontosságával mindannyian tisztában vagyunk. Csakhogy nem szabad elfelejtenünk, hogy megjelenésünk folyamatosan befolyásolja megítélésünket, a sokadik látásra is. Jó ez, vagy sem, sajnos senkit nem érdekel. Egyáltalán nem mindegy, mikor, hol és mit viselsz, legyen az ruha, cipő, vagy ékszer.

Tovább >>

A gyémánt és az örök szerelem titkai

Vágynál tetraéderes szerkezetben összeálló szénatomokra? Nem??? Esetleg szeretnél valami igazán szépet, értékeset, különlegeset viselni? Akkor át kell gondolnod az első kérdésre adott válaszod, különben nemet mondasz a gyémántra! .

Tovább >>

Vonzó szépségek

Vannak ikonikus filmek, gyönyörű ékszerekkel, és vannak csodás ékszerek, felejthető filmekben. Akármilyen is legyen a film, egy benne szereplő gyönyörű ékszer csak javíthat rajta. .

Tovább >>

11 ötlet, hogy milyen ékszert viselj nyaralás közben

Végre itt a nyár, és ha igazán szerencsések vagytok, éppen a nyaralásotokra készültök. Abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy ne csak Ti, hanem ékszereitek is ragyoghassanak a pihenésetek alatt. .

Tovább >>

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, ha ékszert ajándékozunk?

Az ékszer, mint ajándék, meglehetősen elterjedt, sokan tartják jó ötletnek, hogy meglepjék a szeretteiket egy igazán szép darabbal. Az ékszer ajándékozásának azonban vannak rizikói, amiről sokan hajlamosak megfeledkezni, hiszen mégiscsak nívósabb, minőségibb, és ennek megfelelően drágább ajándékról van szó. Pont ezért, alaposan érdemes átgondolni, hogy kinek is adunk ilyen ajándékot, és milyen apropóból.

Tovább >>

Milyen kő legyen az eljegyzési gyűrűben?

Az eljegyzési gyűrű mára egyértelműen azt a kis vékony, köves gyűrűt jelenti, amit a férfi a nőnek szokott átnyújtani, mikor megkéri a kezét. Hagyományosan egyébként ezt kísérőgyűrűnek hívták, és Magyarországon sokáig nem is volt szokás ilyen gyűrűt adni, csupán a karikagyűrű viselésével jelezték a jegyességet a párok, és mindössze abban volt változás, hogy az esküvő előtt a bal, az esküvő után pedig a jobb kezükön kezdték el hordani a karikagyűrűt. A kísérőgyűrű külföldről átvett szokás, mára azonban teljes mértékben meghonosodott, így természetesnek vesszük, ahogy a lánykéréshez köves gyűrű is jár.

Tovább >>

Drágakövek az ékszerekben

Az ékszerek alapanyaga többnyire nemesfém, ami különböző módokon lehet meg munkálva, más és más formát adva, ami egyedivé teszi őket. Van azonban az ékszereknek még egy fontos eleme, ami sokat dob a kinézetükön, illetve adott esetben az értékükön is, mégpedig a kövezés.

Tovább >>

Amit az aranyról tudni érdemes (karikagyűrű, jegygyűrű, eljegyzési gyűrű)

Az arany a legelterjedtebb nemesfém ékszerek készítésére, ami leginkább annak köszönhető, hogy viszonylag könnyen megmunkálható. Régóta kialakult szokás, hogy aranyból készülnek az igazán minőségi ékszerek, természetesen a megfelelő drágakővel díszítve, ami egyértelműen az árukon is meglátszik, hiszen a minőséget meg kell fizetni ékszerek terén is. Az arany persze azért nem egyeduralkodó a piacon, de tény, hogy ha magas színvonalú ékszerekről van szó, akkor toronymagasan viszi a pálmát, ami az alapanyagot illeti.

Tovább >>

Ékszerválasztás horoszkóp szerint

A nők minden ékszernek örülnek, de a leginkább azok dobogtatják meg a szívüket, amik összhangban vannak az egyéniségükkel, gondolkodásmódjukkal. Erre mi más adhatna ideális támpontot, mint a horoszkópjuk.
Tovább >>

A mátkagyűrű különleges története a kezdetektől II. rész

Az I. rész folytatásaként ezúttal arról lesz szó, hogy az eljegyzési gyűrűk kinézete hogyan változott az 1900-as évektől egészen napjainkig. Milyen események vezettek a mai trendek kialakulásáig? Kik voltak azok a hírességek, akik hatást gyakoroltak a nők ízlésére? Most kiderül!

Tovább >>

A mátkagyűrű különleges története a kezdetektől I. rész

A leánykérés hagyománya mindig is szorosan kapcsolódott a házassághoz. A férfiak már az ősi birodalmakban is a mátkagyűrű - ismertebb nevén eljegyzési gyűrű - átnyújtásával kérték meg a párjuk kezét. Bár a gyűrű anyaga és díszítése is sokat változott az idő múlásával, de mindvégig az állandóság és az örökre szóló elköteleződés jelképe maradt.

Tovább >>

Mire érdemes figyelni az alkalmi ékszerek kiválasztásakor?

A különleges alkalmak, például bálok, esküvők, keresztelők, ballagások vagy évfordulók megkövetelik, hogy öltözékünkkel, ékszereinkkel is igazodjunk az ünnepi hangulathoz. Éppen ezért nem mindegy, hogy végül milyen darabokat választunk.

Tovább >>

Mitől válik szerethetővé egy ékszer?

Szebbnél szebb ékszerek közül válogathatunk a boltokban, webáruházakban. Egy szép kő vagy minta láttán könnyen szerelembe esünk és az előtt vásárolunk, mielőtt átgondolnánk, hogy vajon szeretni fogjuk-e a kiszemelt ékszereket. Az, hogy szívesen hordjuk-e a mindennapokban a nyakláncokat, fülbevalókat vagy gyűrűket több tényezőtől is függ.

Tovább >>

Mikor tökéletes ajándék az ékszer?

Egy szép ékszer mindig remek ajándék a hölgyeknek, hiszen imádják azokat a holmikat, amik a szokásosnál is dekoratívabbá, kifinomultabbá teszik a megjelenésüket. A gyönyörű fülbevalók, karkötők, gyűrűk akkor is megörvendeztetik őket, ha már egy egész ékszerkollekciójuk van otthon. Mivel minden egyes ruhaösszeállításhoz más-más stílusú ékszerek passzolnak, így mindig jól jön egy új darab.

Tovább >>

Az esküvő legfőbb kelléke, a gyémánt eljegyzési gyűrű

A nő ujjára felhúzott gyűrű mindig is az igaz szerelem és az összetartozás szimbóluma volt, amivel a férfi kifejezte az elköteleződését és örök hűséget esküdött annak a hölgynek, aki elrabolta a szívét. Időközben korok tűntek le, birodalmak, uralkodó házak hulltak porba, de az eljegyzési gyűrű még ma is a kapcsolatok töretlenségét, stabilitását jelképezi.
Tovább >>

Eljegyzési gyűrű választási kisokos

Az eljegyzési gyűrű, karikagyűrű vagy jegygyűrű egy olyan fontos ékszer, amelyet ideális esetben egész életünkben boldogan viselhetünk és ehhez a fontos ékszerhez tartozik egy márka is ami szintén az örökséget tükrözi ez pedig a forevermark. Az eljegyzési gyűrű kifejezi a szerelmet, az összetartozást, az örök hűséget jóban-rosszban. Érthető tehát, hogy szeretnénk tökéletesen választani ha eljegyzési gyűrűt, karikagyűrűt, jegygyűrűt vagy forevermark-ot választunk akkor is, ha az eljegyzési gyűrű árak a legtöbb fiatal pénztárcájának megterhelők lehetnek.

Tovább >>

A tökéletes karikagyűrű kiválasztása gyorsan, egyszerűen

Ha a szerelmesek úgy döntenek, hogy együtt választják ki a tökéletes ékszert, akkor a káprázatos karikagyűrű kínálat felfedezése mindkettőjüknek sok örömet nyújthat. Az esküvő előtt általában sok teendő kerül napirendre, de a gyűrűválasztásra is érdemes időt hagyni. Ha a nézelődés, vásárlás előtt a párok átgondolnak néhány dolgot, akkor gyorsan rátalálhatnak az igazira és nem kell heteket tölteniük a kereséssel.

Tovább >>

Mitől lesz felejthetetlen a lánykérés?

Amikor egy férfi elszánja magát a nagy elhatározásra és megkéri élete szerelme kezét, akkor ezen a jeles eseményen mindennek tökéletesen kell elsülnie. A helyszínnek, a hangulatnak és minden olyan körülménynek, ami felmerülhet a lánykérés közben. Mind közül talán az ékszeres dobozból előbukkanó gyűrű látványa az, ami a hölgyek számára felejthetetlenné teszi ezt a jelentőségteljes pillanatot. Ugyanakkor nem csak az ékszer kiválasztására kell nagy gondot fordítani, hanem arra is, hogy a lehető legkreatívabb módon történjen meg az átnyújtása.

Tovább >>

10 érdekesség a gyémántokról

A gyémántokat mindannyian szeretjük, csodáljuk, mégis csak kevés dolgot tudunk róluk. Hol keletkeznek? Mi határozza meg az értéküket? Hol bányásszák a legtöbbet? Mostani cikkünkben megtudhatsz néhány érdekességet róluk.

Tovább >>

Így válassz ékszert arcformádhoz!

Ahogy egyre enyhébb az idő és lekerül végre rólunk a sapka és a sál, úgy végre újra lehetőségünk támad meglepni magunkat egy szép pár fülbevalóval vagy nyakékkel. Azonban egyáltalán nem igaz, hogy mindenkinek minden jól áll. Ha szeretnéd megtalálni a tökéletes ékszert, mely igazán harmóniában van arcformáddal, akkor olvasd el következő tippjeinket!

Tovább >>

Szerelmi vallomás ékszerekkel


A Valentin-nap a meghitt randevúk tökéletes apropója, és lehetne e romantikusabb ajándékkal megdobogtatni kedvesünk szívét, mint egy csodás gyémánt ékszer? De minden ékszer mást és mást jelent, ezért nem árt felkészülnöd, hogy a legpontosabban fejezhesd ki érzéseidet kedvesed felé.

Tovább >>

Kérdések a karikagyűrű választás előtt

Az idén nyári esküvőt illetően még teljesen időben vagytok pár apróság beszervezésével kapcsolatban, de bizony a karikagyűrűk kiválasztása és az esetleges egyedi elképzelések véglegesítése és elkészítése időigényes folyamat. Ezért a tökéletes júniusi esküvőhöz már lassan körvonalazni kell terveiteket és minél több gyűrűt megnézni. De hogy a választásra is minél előbb sor kerülhessen, most segítünk pár tippel, amik segíthetnek a döntésben.

Tovább >>

Ékszerek téli esküvőkhöz, jegygyűrű!

Bár úgy tűnhet, hogy mindenki júniusban megy férjhez, egyre többen veszik észre a téli esküvők szépségét is. A megfelelő ékszerekkel tovább fokozhatod az elbűvölő és varázslatos téli esküvőtök hangulatát, és elegáns hercegnőnek érezheted magad.

Tovább >>

Válassz ékszert bőrtónusodhoz!

Ha azt szeretnéd, hogy kiválasztott ékszered igazán harmonizáljon megjelenéseddel, és rád terelje a figyelmet, kihangsúlyozva előnyös tulajdonságaidat, akkor fontos, hogy ismerd a bőrtónusodat, és hogy melyik ékszer mutat igazán jól rajtad. Segítségünkkel nem csak az alkalomhoz tudsz majd ékszert választani, de hozzád tökéletesen passzoló darabbal hangsúlyozhatod szépséged.

Tovább >>

Szerencsét hozó ékszerek

Mindenki sikereket és gazdagságot kíván magának az elkövetkező újévre, és persze a négylevelű lóherék és patkók szerencsehozó erejében mindenki hisz. De ha szeretnénk, hogy elegáns ékszereink is kicsit közelebb hozzák újévi kívánságainkat, megmutatjuk, hogy melyek a leginkább szerencsét hozó ásványok!

Tovább >>

Sokszínű aranyékszerek

Ma már egyre többen ismerik fel, hogy több fajta arany közül is választhatnak, ha igazán különleges ékszert szeretnének. Az ötvözetek közül mostanában a legkedveltebbek a rose goldból, vagyis rózsaaranyból készített gyűrűk, láncok és fülbevalók. De hogyan érik el a különleges színeket a szakemberek?

Tovább >>

Tökéletes kiegészítő, a gyöngyékszer

Te is irigykedve nézed a régi idők fényképein a hölgyek nyakában a visszafogott gyöngy ékszereket? Ellen tudna állni egy ártatlanul fénylő elegáns gyöngy nyakláncnak, vagy fülbevalónak bárki is? A modern ékszerkészítési technológiáknak köszönhetően már csodás gyöngy ékszereket találunk számtalan stílusban. De honnan származnak ezek a tündöklő kis gömbök?

Tovább >>

Eljegyezni egy királylányt

Egyáltalán nincs könnyű helyzetben az a férfi, aki azon töri fejét, hogy megkérje kedvese kezét, hiszen a hölgyek többsége kislány kora óta pontosan tudja, hogy milyen gyűrűt képzelt el, amikor felnyitja azt a bizonyos kis bársonydobozt. Na de mit tehetnek az urak, ha szemük fénye igazán hercegnőknek való eljegyzésről álmodik álom eljegyzési gyűrűvel, mint a Katalin hercegnő úját díszítő 18 karátos zafírral és gyémántokkal kirakott közel 550 ezer dollár értékű ékszer, vagy az ünnepelt színésznő Elzabeth Taylor hajdani 33,19 karátos diónyi gyémánttal díszített gyűrűjéről már ne is beszéljünk? Tippjeinkkel olyan gyűrűt tudsz választani szerelmednek, amire nem tud majd nemet mondani!

Tovább >>

Ékszert ajándékba... de pontosan mit?

A karácsony közeledtével egyre többen gondolnak arra, hogy ékszerrel ajándékozzák meg a számukra fontos személyt, személyeket. Szép gondolat, de ezzel ingoványos terepre tévedünk, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ékszerre esik a választásunk.

Tovább >>

Közeledik a karácsony - egy szép ékszert ajándékba?

Egyre közelebb van a karácsony, a szeretet ünnepe, amikor régi szokás szerint megajándékozzuk azokat, akik fontosak számunkra. Magától értetődő, hogy a legfontosabbaknak különleges ajándékot szeretnénk, ami tényleg neki szól, amiből érzi, hogy valóban gondoltunk rá, és kifejezi, mennyire szeretjük.

Tovább >>

Egy szép gyűrűt karácsonyra?

Egy szép ékszernek minden nő örül, kiváltképp, ha sikerül eltalálni a stílusát, és valóban olyan ajándékot kap, amit szívesen visel - de erről már ejtettünk szót korábban. A karácsony, az ünnepi hangulat ugyanakkor általában a párkapcsolatoknak is ad egy löketet, hiszen talán nincs is romantikusabb időszaka az évnek ennél. Nem csoda, hogy sok szerelmes férfiban érik meg ilyenkor az elhatározás: elveszi feleségül szíve hölgyét, az év legszebb ünnepén pedig megkéri a kezét.

Tovább >>

A gyémántok osztályozása

Egy gyémánt ékszer értékét nagymértékben meghatározza, hogy maga a benne lévő gyémánt mennyire értékes. A gyémántok ugyanis nagyon eltérőek lehetnek ezen a téren, ami azon is látszik, hogy vannak ékszerek, melyek már néhány tízezer forinttól elérhetők, míg mások milliós tételek - és laikusként nem is feltétlenül tudjuk megállapítani, hogy miben különböznek ennyire.

Tovább >>

Garancia az ékszerekre: mit takar?

A garancia egy teljesen megszokott, sőt, elvárt dolog, ha vásárolunk valamit, ami nagyobb értékű, de ma már gyakorlatilag egy párezer forintos háztartási kisgépek esetében is alapnak számít. Ezek után nyilvánvaló, hogy egy sokba kerülő tárgynál, mint például egy minőségi ékszer, a garancia teljesen magától értetődően jelen van. Na de vajon mit jelent egy ékszer esetében a garancia?

Tovább >>

Mitől színesek a színes gyémántok?

Amikor gyémántról beszélünk, hagyományosan azt a színtelen, gyönyörűen csillogó, fénnyel könnyeden játszó, elegáns drágakövet értjük alatta, amit a legtöbbször látunk. Nem csak ilyen gyémántok léteznek azonban, vannak különlegesebb darabok is, amik egyáltalán nem így néznek ki, ugyanis színesek.

Tovább >>

Egyedi eljegyzési gyűrű és jegygyűrű

Eljegyzés előtt a leendő vőlegény általában lázasan kutatja az eljegyzési gyűrű kínálatot, és próbálja kitalálni, hogy vajon milyen gyűrűről álmodik leendő menyasszonya. Nem ritka, hogy ehhez barátnők, esetleg női rokonok segítségét is kéri, hogy a siker biztosan ne maradjon el, és mindenképpen olyan gyűrű kerüljön szíve hölgyének ujjára, ami tényleg elvarázsolja.

Tovább >>

Fémallergia - mit tehet, aki nem bírja az ékszereket?

Sok ékszerkedvelő életét keseríti meg a fémallergia, hiszen az ékszerek zöme bizony fémből készül. A lehetőségek így meglehetősen korlátozottak azok számára, akiknek bőrtüneteket okoznak a fémek. Szerencsére némileg árnyaltabb a kép annál, hogy aki fémallergiás, az egyáltalán nem tud ékszereket viselni, ugyanis az ékszerek többféle fémből készülhetnek, az allergia pedig általában véve nem annyira kiterjedt, hogy mindenféle fém problémát okozzon, csak bizonyos fajtáknál jön elő az érzékenység. Tény ugyanakkor, hogy nyilvánvalóan nem olyan széleskörűek a lehetőségek, mintha nem lenne semmi gond ezen a téren.

Tovább >>

Milyen gyűrűket viselhet egy férfi?

A férfi ékszerviselés elég megosztó téma. Vannak, akik úgy gondolják, az ékszerek inkább a nőknek valók, a férfiaknak egyáltalán nem állnak jól, más szerint viszont az erősebbik nem képviselői is nyugodtan viselhetnek ékszereket, ha megtalálják a hozzájuk passzolókat.

Tovább >>

Mekkora az ideális karikagyűrű?

A címben szereplő kérdés kissé talán furcsán hangzik, hiszen mégis hogyan lehetne válaszolni arra, hogy mekkora gyűrű ideális az egyes emberek számára? Nem vagyunk egyformák, így természetesen az ujjaink is különböző méretűek, nyilvánvalóan mindenkinek akkora karikagyűrű kell, amekkora jó az ujjára.

Tovább >>

Nem lett jó a gyűrű az ujjára! Mi a teendő?

Az eljegyzést tervező vőlegényjelöltek egyik legnagyobb kihívása a gyűrű megvásárlása - még annál is nagyobb feladat ez, hogy megtervezzék a lánykérés körülményeit. Nagyon sok kérdés merül fel ugyanis ilyenkor egy izguló férfiban: milyen gyűrűt vegyek? Sárga arany vagy fehérarany? Ha fehér, akkor nem fogja azt hinni, hogy ezüst? El tudom találni, mi tetszik neki? Hány kő legyen benne? És egyáltalán mekkora gyűrű kell az ujjára?

Tovább >>

Kevésbé szokványos, de mutatós ékszerek

Amikor ékszerekről beszélünk, hagyományosan a nyaklánc, karkötő, fülbevaló, gyűrű jut az eszünkbe. De vannak más jellegű ékszerek is, amik kissé kevésbé elerjedtek, de ezek is csinosak, és tulajdonképpen ugyanazt a célt szolgálják: hangsúlyozzák azt, ami szép, persze csak akkor, ha jól vannak megválasztva. Ugyanis bármilyen ékszerről is beszélünk, az ízlésességnek elsődleges szerepe van, fontos, hogy az ékszer passzoljon a viselőjéhez, mind a személyisége, mind pedig az öltözéke szempontjából. De milyen ékszerekről is beszélünk?

Tovább >>

A ruhád kivágásához válassz nyakláncot!

A tökéletes nyaklánc kiválasztása nem könnyű feladat, már csak azért sem, mert több szempontot figyelembe kell venni ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelőt. Tekintettel kell lenni például arra, hogy milyenek az egyéni adottságaink, a nyakunk hosszúsága, vastagsága, valamint arra, hogy milyen a stílusunk, és még arra is, hogy milyen ruhát viselünk.

Tovább >>

Miért érdemes valódi ékszereket választani?

Az ékszerpiac igen széleskörű manapság, de ez nem csak a valódi nemesfémekből és drágakövekből készült ékszereknek köszönhető. Egyre nagyobb számban jelennek meg ugyanis a bizsuk, mint a szép, vagy éppen nem kifejezetten szép, de mutatós ékszerek olcsó alternatívája. Nos, nem kívánjuk elvitatni a bizsuk létjogosultságát a piacon: vannak, akiknek kifejezetten ezek az ékszerek tetszenek, ezeket engedi meg a pénztárcája, és ezek szolgálják ki legjobban az igényeit. Teljesen rendben van, hogy jelen vannak.

Tovább >>

Miért éppen a gyémánt a kedvenc drágakövünk?

Ha meg kellene neveznünk a kedvenc drágakövünket, gyaníthatóan az emberek többsége a gyémántot mondaná. Nem feltétlenül azért, mert tényleg érzelmi szálak kötik a gyémántokhoz, sokkal inkább azért, mert ez a legelterjedtebb, és legismertebb drágakő. Persze nem véletlen, hogy ez így alakult, megvan az oka annak, hogy miért éppen a gyémántot használjuk legnagyobb arányban ékszerkészítéshez, és miért ennyire népszerű és elterjedt az emberek körében.

Tovább >>

Mitől más a fehérarany, mint a sárga?

A fehérarany mostanság nagyon divatos és népszerű nemesfém, azonban számos tévhit és félreértés övezi. Sokan úgy vélik, hogy egy külön fémfajta, illetve azt gondolják, hogy értékesebb a sárga aranynál, emiatt pedig még inkább megnőtt iránta a kereslet. Jegygyűrű széles választékban kapható!

Tovább >>

Mennyire értékálló egy ékszer?

Bár az ékszereket elsősorban nem befektetési céllal vásároljuk, sokkal inkább ajándékozás, örömszerzés, vagy pusztán az esztétikai igények kielégítése a cél, egy bizonyos szint felett azért mégiscsak figyelembe kell venni az értéküket is. Hiszen a minőségi, valódi, tiszta drágakövekkel készített ékszerek ára azért igencsak borsos, éppen ezért igenis érdekes lehet, hogy mennyire tartják az értéküket.

Tovább >>

Szűkíteni lehet egy gyűrűt - de vajon tágítható-e?

Az eljegyzési gyűrű, jegygyűrű olyasmi, amivel egész életünkre tervezünk, hiszen senki sem tervezi előre a válást, mindenki úgy gondolja, a házassága örökre szól. Ideális esetben tehát egész életünkben viseljük, de a méreteink nem feltétlenül maradnak egyformák, ahogy telnek az évek. Mi a teendő abban az esetben, ha az ujjunk az időnk során kissé megvastagszik, és "kinőjük" a gyűrűinket? Ez ugyanis a legtöbb embernél bekövetkezik, és valós problémává válik, hogy nem tudja már viselni a gyűrűjét, hiába szeretné.

Tovább >>

Kötelező-e a kísérőgyűrű eljegyzéshez?

Manapság alapvető, hogy ha egy férfi megkéri egy nő kezét, akkor eljegyzési gyűrűt ajándékoz neki. Azt azonban kevesen tudják, hogy ez a gyűrű, azaz a kísérőgyűrű nem kimondottan magyar szokás: nálunk ugyanis eredetileg nem adtak kísérőgyűrűt, sokáig a jegyespár mindkét tagja viselte a későbbikarikagyűrűket, csak éppen a bal kezük gyűrűsujján, és a házasságkötés után kerültek át a gyűrűk a jobb kéz gyűrűsujjára. A kísérőgyűrű, azaz amit ma eljegyzési gyűrű alatt értünk, külföldről átvett szokás, viszont mára annyira elterjedt, hogy alapnak számít.

Tovább >>

Medálok és a jelentésük - mi alapján választunk?

Vannak ékszerek, amik kiemelt figyelmet kapnak. Ilyenek például a gyűrűk, főleg, ha eljegyzési, vagy éppen karikagyűrűk. Ezek kiválasztására általában nagy gondot fektetnek a párok, hiszen ha minden jól alakul, egész életükben viselik őket, és nyilvánvalóan egyáltalán nem mindegy, hogy ezek milyenek. Hasonlóan gonddal szokás kiválasztani az ajándékba vásárolt ékszereket is amik pedig már többfélék lehetnek, például karkötők, fülbevalók, nyakláncok, vagy akár medálok is meglévő nyakláncra.

Tovább >>

Érdemes-e egyedi ékszert készíttetni?

Ékszervásárlásnál előfordulhat, hogy van egy konkrét elképzelésünk, és nem találunk sehol ugyanolyat. Vagy éppen nincs elképzelés, de akárhol nézzük, egyszerűen nem találkozunk olyan ékszerrel, ami igazán megfogna, amire azt mondanánk, hogy ez lesz az. Nagyon sok esetben éppen a hatalmas kínálat az oka annak, hogy nem igazán találjuk meg, amit keresünk. Ilyenkor felmerülhet az egyedi ékszer készíttetése, mint opció, de persze szinte azonnal eszébe jut az embernek, hogy vajon megéri-e ez egyáltalán?

Tovább >>

Díszítsük-e a karikagyűrűt?

A karikagyűrű a házaspár összetartozását szimbolizálja, éppen ezért a gyűrűkön is látni, hogy egy egységet alkotnak: hasonlóak. Mivel mindkét fél viseli őket, fontos, hogy mindkét fél ízlése érvényesüljön a gyűrűk kiválasztása során, így szívesen fogják viselni a gyűrűket. Választani persze nem könnyű, és ennek nem az az oka, hogy nem elég bőséges a kínálat: sokkal inkább a rengeteg lehetőség az, ami elbizonytalaníthatja és összezavarhatja a házasulandó párokat, hiszen mégiscsak egy olyan gyűrűt választanak ki, amit jó esetben életük végéig viselnek majd.

Tovább >>

Tényleg lehet ezüstnek nézni a fehéraranyat?

A fehérarany manapság igen népszerű ékszeralapanyag, sokan azonban nincsenek teljesen kibékülve vele, és a legfőbb ellenérv, ami el szokott hangzani ezzel kapcsolatban, az az, hogy a fehérarany igazából ránézésre nem nagyon különbözik az ezüsttől. Tehát laikus szemmel hihetik mások azt, hogy az egy olcsóbb ezüst ékszer. Van, akit ez egyáltalán nem érdekel, másoknak ugyanakkor fontos, és számunkra ez gyakran lehet elrettentő.

Tovább >>

Érdekességek az eljegyzésről és a gyűrűkről

Miért pont gyűrű? Miért pont karika? Mióta használják ezeket?

Tovább >>

Gyűrűk és ujjak - van ennek jelentősége?

Az a kérdés, hogy melyik ujjunkra milyen gyűrűt "kell" húzni, általában akkor kerül elő, amikor eljegyzésre, esküvőre kerül sor, és hirtelen az ember nem is tudja, melyik ujjra érdemes húzni azt a bizonyos gyűrűt.

Tovább >>

Milyen eljegyzési gyűrűk kedveltek?

A nyár az esküvők szezonja, és a sok lagzitól bizony ihletet kapnak azok is, akik még nem jegyezték el a párjukat. Éppen ezért nem csak az egybekelések szaporodnak meg nyáron, hanem az eljegyzésiek is, amik többnyire a következő év nyarán érnek be.

Tovább >>

Egy igazán elegáns dísze az ékszereknek: az igazgyöngy

A valódi igazgyöngy nem jön velünk szembe minden sarkon, aminek megvan az oka: az igazán egyedi darabok ára roppant borsos. Éppen ezért viszont olyan ékszerek készülhetnek belőlük, amik igazán értékesek és különlegesek.

Tovább >>

Egyedi jegygyűrű - amilyen biztosan nincsen másnak!

A jegygyűrű kiválasztása nagyon alapos mérlegelést igénylő folyamat, hiszen jó esetben ez az az ékszer, amit egész életünkben viselni fogunk, és egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire vagyunk vele elégedettek. Nyilvánvalóan szívesebben viselünk nap, mint nap egy olyan gyűrűt, ami igazán tetszik, és igazán a magunkénak érezzük, mint egy olyat, amivel éppen csak megbékéltünk.

Tovább >>

Milyen gyűrűt vegyek a páromnak?

A lánykérés szép dolog, és komoly hagyománya is van a kultúránkban, ugyanakkor akadhatnak nehézségek és ezzel kapcsolatban. Mint tudjuk, a férfi Magyarországon gyűrűvel szokta megkérni a nő kezét, és mostanra kialakult az a szokás, hogy általában a meglepetés erejével történik. Ez azonban azzal jár, hogy a gyűrűt is úgy kell beszerezni, hogy a leendő menyasszony ne tudjon róla, ami nem mindig egyszerű: több kérdés is felmerülhet így ezzel kapcsolatban, ami zavarba hozhatja a leendő vőlegényt.

Tovább >>

Fülbevalók: legyen, ne legyen, milyen legyen?

Nagyjából mindenki által elfogadott és természetesnek hat, hogy a nők viselnek fülbevalót. Legtöbbször a kislányoknak már babakorukban berakatják a szülők az első fülbevalójukat. Ugyanakkor egyre gyakrabban üti fel a fejét az a vélekedés, hogy erről mindenkinek magának kéne dönteni, és nem kellene, hogy automatikus legyen, hogy a kislányoknak kilyukasztják a fülüket. Jelenleg ez leginkább a szülők döntése szokott lenni. Vannak, akik szerint ez jó dolog, mert így gyorsan, és gyakorlatilag fájdalommentesen túlesik rajta a gyerkőc, nem is emlékszik rá. És vannak, akik szerint nem szabadna, hiszen ez egy maradandó dolog, ami nyomot hagy a testen, az érintettnek kellene döntenie róla (gyerek esetében nyilván később).

Tovább >>

Hogyan csiszolják a gyémántokat?

A gyémánt az egyik legszebb és legkedveltebb drágakövünk, aminek az értéke meglehetősen széles skálán mozog. Az, hogy egy gyémánttal díszített ékszer mennyibe fog kerülni, legfőképpen a gyémánt tulajdonságaitól függ: a tisztaságától, a méretétől, a színétől, valamint a csiszolástól. Utóbbi művelet rendkívül kényes, és nagyfokú precizitást igényel, ezért a gyémántcsiszolók munkája nagy felelősséggel jár: esetenként több millió dolláros kövekkel dolgoznak, ha valamit elrontanak, a gyémánt sokat veszít az értékéből.

Tovább >>

Elegánsak-e a színes ékszerek, vagy inkább maradjunk a klasszikusoknál?

Sokakban él még az a tévhit, hogy ha elegánsan szeretne valahol megjelenni, akkor nem nagyon gondolkozhat abban, hogy színes ruhákat, vagy kiegészítőket viseljen, legfeljebb néhány sötétebb árnyalat megengedett. Nos, ez ebben a formában nem igaz, hiszen a színek nagyon sokat hozzá tudnak tenni ahhoz, hogy az öltözék összképe kellőképpen rendben legyen.

Tovább >>

Miért nem hordja mindenki a karikagyűrűjét?

A friss házasok, különösen a nők, általában hatalmas büszkeséggel viselik az ujjukon a karikagyűrűt. A házasság jelképét. Vannak azonban, akik már kezdetekkor ódzkodnak a viselésétől, esetleg később változik meg a szokásuk ezen a téren. Ez nemcsak a külvilág számára furcsa, hanem sok esetben a partner is nehezményezi, még ha nem is csinál belőle problémát. De vajon mi lehet az oka annak, ha valaki nem szívesen hordja a jegygyűrűjét a házasságban? Feltétlenül rosszat jelent?

Tovább >>

Van-e határa az ékszerviselésnek?

Lelőjük a poént az elején: Van bizony! Biztosan mindenki látott már kifejezetten giccses, ízléstelen ékszert, amitől minden jóérzésű embernek szabályosan felfordul a gyomra. Igaz, leginkább a silány minőségű bizsuk között szokott ez előfordulni, de sajnos a magas árkategória sem feltétlen garancia arra, hogy ízléses, szép egy adott ékszer.

Tovább >>

Hogyan kombinálhatunk különböző ékszereket?

Előfordulhatnak olyan helyzetek, hogy egyszerre több ékszert hordunk. Sőt, akár a mindennapokban is lehet erre példa, hiszen egyáltalán nem sok egyszerre egy pár fülbevaló, egy nyaklánc, egy karkötő, egy gyűrű. Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy viselhetjük-e ezeket csak úgy véletlenszerűen, melyikből mi tetszik meg éppen, vagy kell-e követni valami koncepciót.

Tovább >>

Ékszerek karácsonyra: milyet ajándékozzunk?

A karácsony kapcsán minden évben megnő az érdeklődés az ékszerek után. Nem véletlen, hiszen nagyon szép, kedves ajándék egy-egy ékszer, főleg a nőknek. Ez azonban csak akkor igaz, ha olyan ékszert veszünk, ami megfelel a megajándékozott fél ízlésének, el tudjuk találni, hogy minek örülne, és mit hordana szívesen. Ehhez alapvető, hogy ismerjük a megajándékozni kívánt hölgyet, hiszen csak így tudunk számára olyan ékszert választani, ami tetszeni fog neki. De milyen ékszert is válasszunk?

Tovább >>

Miért olcsó az olcsó gyémánt?

A címben szereplő kérdésre elsőre beugrik válaszként az, hogy nem egyforma a méretük, a kisebb olcsóbb. És valóban, a gyémánt mérete nagymértékben befolyásolja, hogy mennyibe fog kerülni, de nem kizárólagosan. Előfordul ugyanis, hogy egy pici gyémánt tízszer annyit ér, mint egy jóval nagyobb. Ez pedig nyilvánvalóan arra enged következtetni, hogy minőségi különbség van a kövek között.

Tovább >>

Honnan származik az arany?

Az arany kedvelt nemesfém, az ékszeripar egyik legnépszerűbb alapanyaga, ami egyedülálló fényének, csillogásának, és könnyű megmunkálhatóságának köszönhető. Az arany ugyanakkor eredeti formájában rendkívül puha, így pedig nem tartaná a formáját ékszerként. Ezért ötvözik egyéb fémekkel, aminek köszönhetően keményebb lesz, és a színe is változhat: sárga, vörös és fehér formában ismerjük.

Tovább >>

Mitől különleges a színes gyémánt?

Ha megkérdezik, hogy milyen színű a gyémánt, mi az a válasz, ami elsőként beugrik? Átlátszó, fehér ? az emberek 99 százaléka ezen két szó valamelyikét adná meg válaszként erre a kérdésre. Na, pont ez az, ami a színes gyémántokat különlegessé teszi. Ugyanis vannak, csak épp elég ritkák, ennélfogva az értékük is jóval nagyobb, mint a hagyományos, fehér gyémántoké. 10 000 karátnyi csiszolt gyémántból alig 1 karátnyi színes gyémánt kerül ki - ebből sejthető, milyen értékesnek számít egy-egy darab a piacon.

Tovább >>

Rosszabb minőség-e a fehérarany a sárga aranynál?

A legtöbben annyit tudnak a fehéraranyról, hogy azért lehet fehér a színe, mert ötvözik más fémmel. Ebből pedig sokaknak az jön le, hogy akkor már a minősége is gyengébb, hiszen nem "tiszta" arany. A valóság azért ennél összetettebb, de elöljáróban annyit elárulunk, hogy nem véletlenül olyan népszerű a fehérarany, és egyáltalán nem árulkodik gyenge minőségről az a tény, hogy ötvözet.

Tovább >>

5 érdekes tény az ékszerekről

Az ékszerek a mindennapjaink részét képezik, különösen, ami a hölgyeket illeti. Legtöbb esetben igyekszünk a külsőnket feldobni valamilyen kiegészítővel, többféle nyakláncot, karkötőt, gyűrűt, fülbevalót is tartunk otthon, hogy mindig éppen alkalomhoz (és öltözékhez) illőt tudjunk választani. Az ékszer viselése ugyanakkor nem a modern ember találmánya, már évezredekkel ezelőtt is volt erre igény az emberek részéről. Ennyi idő alatt pedig az ékszerviselésnek komoly kultúrája lett, ami számos érdekességgel párosul.

Tovább >>

Milyen fülbevalót válasszunk?

Mint a legtöbb ékszerből, fülbevalóból is gyakorlatilag végtelen a kínálat, már ami a formát, hosszt, díszítettséget, alapanyagot és a kapcsokat illeti. Ilyen választék esetén már a bőség zavara miatt is nehéz lehet eldönteni, hogy milyen fülbevaló lehet ideális a számunkra. Ahhoz, hogy megtaláljuk a leginkább megfelelő darabot, számos szempontot figyelembe kell vennünk, hiszen fontos, hogy a fülbevalónk passzoljon egyrészt hozzánk, másrészt pedig ahhoz, ami viselünk.

Tovább >>

Tartjuk még az eljegyzéssel kapcsolatos szokásokat?

Az eljegyzés nagyon régi hagyomány, ennek megfelelően számos szokás kötődik hozzá. Ugyanakkor mint minden, napjainkban ez is átalakul, és egyre inkább elhagyják ezeket a szokásokat, habár vannak még viszonylag régimódi gondolkodású emberek, vagy akiknek szimpatikus a hagyományok megőrzése. Egy biztos: a korábbi gyakorlattal ellentétben egy házasság egyre inkább csak két ember döntése, emiatt a családot érintő metódusok lassan, de biztosan eltűnnek.

Tovább >>

Mikor kell odaadni az eljegyzési gyűrűt?

Az eljegyzés elméletben egy egyszerű, jól bejáratott szokásnak tűnik, ennek ellenére, mikor tényleg oda kerül a sor, számtalan kérdés merülhet fel a lelkes vőlegényjelöltben. Ezek közül az egyik legégetőbb kérdés, hogy mikor kell odaadni az arának az eljegyzési gyűrűt. Ez lényegében azt célozza, hogy maximum mennyi idővel az eljegyzés után illik megtartani az esküvőt. Hiszen nagyon nem mindegy, hogy azzal a tudattal kérjük meg a szeretett hölgy kezét, hogy legkésőbb egy éven belül az esküvőnek is meg kell lennie, vagy esetleg kényelmesen, két év alatt is megszervezhetjük a nagy napot.

Tovább >>

Milyen karkötőt viseljünk, ha vékony a csuklónk?

Azt, hogy milyen ékszerek állnak jól valakinek, alapvetően befolyásolják a testi adottságai. Igaz ez a fülbevalók, a nyakláncok, a gyűrűk, illetve a karkötők esetében is. A vékony csuklóra legtöbben azt gondolják, hogy tulajdonképpen jolly joker, mert bármi jól mutat rajta. Nos, ez nem teljesen van így, akinek vékony a csuklója, az tudja, hogy kifejezetten nehéz megfelelő karkötőt találni, legalábbis úgy, hogy egyből tudjuk is viselni.

Tovább >>

Milyen méretű gyűrűt vegyek?

Főként eljegyzési gyűrű esetében szokott előkerülni a méretprobléma, amennyiben a lánykérés meglepetés, hiszen ilyenkor a menyasszony nincs jelen, hogy az ujjára lehessen próbálni a gyűrűjét. A leendő vőlegények gondban is szoktak lenni azzal, hogy mekkora gyűrűt vegyenek szívük választottjának, pláne, hogy nagy részük jó eséllyel életében először szembesül azzal, hogy a gyűrűknek is van méretezése.

Tovább >>

Mennyi különbség lehet a férfi és a női karikagyűrű között?

A jegygyűrű hagyományos esetben nem egyedül "jár", hanem párban. Egy gyűrűpárról beszélünk, aminek egyik tagját a férj, a másikat a feleség viseli, ezzel jelezve, hogy egymáshoz tartoznak. Ezen logika mentén egyértelmű, hogy a két fél által viselt gyűrűk hasonlítanak is egymásra, hiszen így érzékeltetik, hogy a pár két tagja egymáshoz tartozik, egymással kötötték össze az életüket.

Tovább >>

Színes gyémántok

A gyémántról hagyományosan az az átlátszó, szépen csillogó, gyönyörű fényjátékot nyújtó drágakő jut eszünkbe, amivel előszeretettel díszítenek ékszereket. Csakhogy a gyémánt nemcsak átlátszó lehet, hanem többféle színváltozata is létezik. Meglepő? Nem csoda, ugyanis a színes gyémánt ritka jelenség, ennek megfelelően igen drága is. Hogy érzékeltessük az arányokat: 10 000 karátnyi csiszolt gyémántból alig 1 karátnyi színes gyémánt kerül ki! Valóban igazi ritkaságról van tehát szó, így ha egy színes gyémánttal díszített ékszerre fáj a fogunk, bizony alaposan a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Tovább >>

Évfordulós gyűrűk

Az teljesen szokványos és mindenki által ismert szokás, hogy eljegyzéskor a vőlegény gyűrűvel kéri meg a leendő menyasszony kezét, valamint a házasságkötéskor páros karikagyűrűvel fejezik ki az összetartozásukat. Nem ritka ugyanakkor az sem, hogy a kerek évfordulókra, esetleg arany-, vagy ezüstlakodalmakra is egy-egy gyűrűvel állítanak emléket a párok, sőt, akár az esküvői fogadalmukat is megújíthatják.

Tovább >>

Mi a teendő, ha kinőttük a gyűrűnket?

Az eljegyzési gyűrűt, jegygyűrűt ideális esetben egész életünkben viseljük, ami felvet bizonyos kérdéseket, például azt, ami a címben is szerepel: mi a teendő abban az esetben, ha az ujjunk az időnk során kissé megvastagszik, és "kinőjük" a gyűrűinket? Ez ugyanis a legtöbb embernél bekövetkezik: az évek során rajtunk ragad néhány kiló, vagy csak a vízvisszatartásunk növekszik meg, így az ujjaink gyakran megduzzadnak, és már szorítóvá válik a gyűrű, esetleg nem is tudjuk viselni. Szerencsére azonban nem feltétlenül kell ilyen esetben lemondani róla, ugyanis lehetnek lehetőségeink a méret megváltoztatására, de még akkor is van alternatíva, ha ez valamilyen okból mégsem lehetséges.

Tovább >>

Nem hagyományos ékszerek: bross, tiara, hajcsatok, mandzsettagomb, nyakkendőtű

Ékszerek alatt a legtöbb ember azokat érti, amelyekkel akár a hétköznapokban is találkozhatunk: gyűrű, nyaklánc, karkötő, fülbevaló, és ebben nagyjából ki is merült a felsorolás. Vannak még ezen kívül ugyanakkor tárgyak, melyek bőven beleférnek az ékszer kategóriába, csak kicsit ünnepélyesebbek, nem viseljük őket napi szinten, inkább alkalmakkor kerülnek elő. Ezekből is nagyon különleges és szép darabokat lehet találni, természetesen az egyéni igényeknek megfelelően.

Tovább >>

Milyen típusú fülbevaló kényelmesebb?

Fülbevalót csaknem minden nő visel, és a legtöbben szeretik is ezt a kiegészítőt, hiszen apró részletnek tűnik ugyan, mégis hihetetlen mértékben fel tudja dobni a megjelenésünket. Fülbevalókból ugyanakkor igen sokféle típus létezik, és most nem feltétlenül a méretre, formára vagy a díszítettségre gondolunk, hanem arra, ahogyan záródik.

Tovább >>

Mitől eljegyzési gyűrű az eljegyzési gyűrű?

Amikor egy férfi eljut addig a gondolatig, hogy meg szeretné kérni élete párja kezét, az egyik első dolog, amivel foglalkozni kezd, az az, hogy mégis milyen gyűrűt húzzon az ujjára. Aki nem különösebben jártas a témában, az nem feltétlenül tudja, hogy milyen feltételeknek kell, hogy megfeleljen egy gyűrű ahhoz, hogy eljegyzési gyűrű válhasson belőle, vagy vannak-e egyáltalán ilyen feltételek. A döntés sok szempontból nehéz, hiszen a leendő menyasszony ízlését is figyelembe kell venni, illetve az eljegyzési gyűrűre vonatkozó kimondott és kimondatlan szabályokat sem árt szem előtt tartani.

Tovább >>

Milyen fülbevalót viseljek?

A fülbevaló az az ékszer, amiből talán a legszélesebb a választék. Vannak kicsik, nagyok, kövesek, kő nélküliek, egyszerűbbek, díszítettebbek, lógósak, "bedugósak", karika fazonúak, beakasztósak, és még a végtelenségig lehetne sorolni. Persze eltérő díszítéssel, kialakítással, mintával, színekkel. A hatalmas választék előnye, hogy garantáltan mindenki találhat olyan fülbevalót, ami a leginkább megfelel az ízlésének. Hátrány ugyanakkor, hogy sokszor lehetünk zavarban amiatt, hogy nem igazán tudjuk, milyen fülbevalót illik viselnünk egy adott alkalomra, és azt se mindig egyszerű eldönteni, hogy melyik fazon mihez passzol igazán. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Tovább >>

Fehér, sárga, vörös, egyszínű, többszínű - van-e jelentőségük a színeknek a karikagyűrűk esetében?

Ha nézelődünk egy kicsit a karikagyűrűk között a különböző üzletekben, webáruházakban, azt láthatjuk, hogy igen széles a kínálat. Vannak hagyományos, sárga aranyból készült gyűrűpárok, de kicsit extrábbak is, amik már drágakövekkel díszítettek, többféle színűek, mintásak, esetleg vastagabbak az átlagosnál. Természetes, hogy laikusként felmerül az emberben a kérdés, hogy vajon van-e jelentőségük a különböző színeknek, formáknak, mintáknak, köveknek, és vajon mi alapján dönthetjük el, hogy melyik lehet az ideális darab a számunkra.

Tovább >>

Mennyi ékszert viselhetünk egyszerre?

Az ékszerek viselése kapcsán mindig felmerül a mennyiség kérdése, pontosabban, hogy hány gyűrűt, karkötőt, illetve nyakláncot ajánlatos viselni ahhoz, hogy még a jó ízlés határain belül maradjunk. Aki szereti az ékszereket, és szívesen viseli őket, az nem fog megelégedni 1-1 darabbal, ha viszont túl sokat viselünk egyszerre, inkább nevetségesek leszünk, mint elegánsak, kifinomultak. Na de hol van az a bizonyos határ? Hány darab ékszer megengedett, és mennyi számít inkább kínosnak?
Tovább >>

Milyen hosszú legyen a nyaklánc?

A nyakláncok különböző méretben elérhetőek, aminek köszönhetően viselve is meglehetősen eltérő a hosszuk. Ez egyrészt azért van, mert különböző stílusúak, ami ebben is megnyilvánulhat, másrészt pedig azért, mert nem vagyunk egyformák, mindenkinek más hossz lehet kényelmes. Persze azért vannak általánosan jellemző hosszúságok, amiktől egyénileg el lehet térni szükség esetén.
Tovább >>

Hétköznapi tárgyakból ékszerek

Az ékszerek alatt hagyományosan a nyakláncokat, gyűrűket, karkötőket, fülbevalókat értjük, pedig ma már ennél jóval tágabb ez a fogalom. Gondoljunk csak például a testékszerekre, az úgynevezett piercingekre: teljesen más kategóriát képviselnek, mint egy elegáns nyaklánc vagy karkötő, de ezek is ékszerek, és ha belegondolunk, a fülbevalótól például nem is különböznek olyan nagyon: ugyanúgy egy testrészünk átlyukasztása szükséges a hordásukhoz.
Tovább >>

Ékszerek gyerekeknek - mire kell figyelni?

Bár az ékszerviseletet alapvetően a felnőttekhez szoktuk kapcsolni, a gyerekek is szoktak ékszert hordani, sőt, kapni is. Persze leginkább a kislányoknál jellemző, de náluk már egészen korán: sokszor már újszülöttként átesnek a füllyukasztáson, és megkapják az első fülbevalójukat. Ahogy pedig cseperednek, édesanyjuk, illetve a többi nő példáját látva, ők is elkezdenek érdeklődni a karkötők, nyakláncok, gyűrűk iránt, és gyakran kérik is, hogy ők is viselhessenek hasonlót.
Tovább >>

Ékszerek férfiakon

Amikor ékszerekről beszélünk, általában a nőkre asszociálunk, nem véletlenül: ha megnézzük az általános kínálatot, főleg hölgyeknek szánt ékszerekkel találkozunk, és általában ők is viselnek szívesebben ékszereket. Vannak azonban férfiaknak készült darabok is, és megfelelően viselve nagyon elegánsak is tudnak lenni.
Tovább >>

Honnan tudjam, hogy tényleg gyémánt van-e az ékszeremben?

A gyémánt ékszerekkel kapcsolatban leginkább akkor szokott felmerülni a kő eredetiségének kérdése, ha az ékszer gyanúsan olcsó, vagy éppen drága, de nem egy megbízható ékszerésznél vettük, ezzel csökkentve a kiadásokat. Mivel még így is minimum tízezrekről beszélünk, amit kiadunk rá, természetes, hogy az ember tudni akarja, igazi kőért fizet-e, vagy hamisítványért.
Tovább >>

Ezüst vagy fehérarany?

Egyre szélesebb körben hódít mostanság a fehérarany, ami laikus szemmel, ránézésre inkább hasonlít az ezüst ékszerekre, mint az aranyakra. Ebből rögtön adódik is a kérdés, hogy egy hozzá nem értő ember vajon honnan tudja, hogy az adott ékszer ezüstből, vagy fehéraranyból készült? Nos, természetesen vannak erre vonatkozó jelek, amiket ha ismerünk, meg fogjuk tudni állapítani, melyik nemesfémmel van dolgunk.
Tovább >>

Híres emberek eljegyzési gyűrűi

Amikor egy eljegyzésről hallunk, szinte mindenki kíváncsi a menyasszony ujján csillogó gyűrűre, amivel megkérték a kezét. A kíváncsiság fokozott, ha egy híres párról van szó, ugyanis ebben az esetben sejthető, hogy talán az eljegyzési gyűrű sem éppen mindennapi. Van is jó néhány példa arra, hogy egy híres pár férfitagja nagyon emlékezetes gyűrűvel lepte meg szerelmét, mikor feleségül kérte.
Tovább >>

Igazgyöngy ékszerek - a valódi elegancia képviselői

Csillogó ékszerekkel, drágakövekkel díszített karkötőkkel, nyakláncokkal, gyűrűkkel és fülbevalókkal igen gyakran találkozhatunk, persze különböző minőségben. Ami azonban egyértelműen ritkábbnak számít, azok a gyöngy ékszerek, legfőképpen az igazgyöngyből készültek. Ez nem véletlen: ezek az ékszerek jellegük, stílusuk és persze áruk miatt is különlegesnek számítanak.
Tovább >>

Honnan származnak az ékszerek?

Az ember hiú teremtménynek született: mi sem mutatja ezt jobban, minthogy már az ősembernek is volt valami fogalma a szépségről, és igyekezett különböző eszközökkel kicsit feldobni a külsejét, persze ekkor még igencsak kezdetleges formában. Az ókori egyiptomiak azonban már olyan ékszereket hordtak, amik hasonlítottak a mai darabokra, így az ókortól számítjuk a mai értelemben vett ékszerek megjelenését.
Tovább >>

Így kerülnek a drágakövek az ékszerekbe

Amikor egy gyönyörűen csillogó, lélegzetelállító drágakövekkel díszített ékszert látunk, valószínűleg mindannyiunkban felmerül a kérdés, vajon hogy marad ez a sok kő a helyén. Akinek volt már negatív tapasztalata, könnyen lehet, hogy egyből arra gondol, hogy ezek a kövek bizony könnyen kiesnek. Nos, egy rossz minőségű, alacsony színvonalú ékszer esetében ez valóban megtörténhet, de minőségi ékszerek esetében gyakorlatilag nulla az esélye annak, hogy csak úgy potyogtassuk a karkötőnkből a méregdrága gyémántokat.
Tovább >>

Hány karátos legyen a jegygyűrű?

Amikor egy pár életében sor kerül a jegygyűrűik megvásárlására, számos kérdés, szempont merül fel bennük. Természetes, hogy nagyon fontos számukra, hogy ez az ékszer minél szebb legyen, hiszen egyrészt, ez a szerelmük jelképe, másrészt, minden egyes nap viselni fogják, ezért lényeges, hogy tetsszen nekik. Ezen felül azonban értelemszerűen szóba kerül a strapabíróság kérdése is, valamint hogy mennyire fogja tudni a gyűrű megtartani a szépségét, mennyire kopik, karcolódik az évek során.
Tovább >>

Miért szeretnek a nők ékszert kapni?

Mindkét nem képviselői viselnek ékszereket, de egyértelmű, hogy többségében a nők ragaszkodnak jobban ezekhez a kiegészítőkhöz. Ennek talán az is az oka, hogy egy női ruhatárba könnyebben beilleszthetők a különböző karkötők, nyakláncok, gyűrűk, fülbevalók és egyéb ékszerek, a legtöbb üzletben pedig a választék is nagyobb a női részlegen.
Tovább >>

Mitől olyan értékes a gyémánt?

Gyémántgyűrű menyasszonyA legszebb, legértékesebb ékszerek közül sok darabot díszítenek gyémánttal, ami nagymértékben növelheti az ékszer értékét. A gyémántra a többség valami gyönyörű, letisztult, értékes drágakőként gondol, habár nem kizárólag a tehetősebb rétegek kiváltsága, léteznek olyan gyémánttal díszített ékszerek is, amik átlagos fizetésből is megfizethetők alkalmanként. Az eljegyzési gyűrűknek így elengedhetetlen tartozéka lett a gyémánt, de évfordulókra, születésnapokra is keresett ajándék egy-egy gyémánt karkötő. Nyaklánc vagy gyűrű. Ezek is lehetnek olcsóbbak, vagy akár több millió forint értékűek. Az ékszer ára általában a kő tisztaságától, illetve a csiszolásától függ.
Tovább >>

Gyémántlegendák nyomában

A Koh-i-Noor gyémánt - a fehér briliáns


Egy újabb elátkozott kő keletről


Folytatjuk kalandozásainkat a híres és időnként hírhedt gyémántok között. Egy újabb elátkozott kő, egy csodálatos fehér ? kissé zöldbe hajló ? briliáns, a Koh-i-Noor gyémánt következik.
Tovább >>

Gyémántlegendák nyomában

Az elátkozott gyémánt


A gyönyörű, zafírkék Hope-gyémánt az elátkozott drágakő ? híres és hírhedt érték

Legendás gyémántok nyomában járunk. Talán az egyik leghíresebb gyémánt a világon az a Hope gyémánt, ami sorozatos tragédiákat vonzott maga után. Birtokosai, gazdái, viselői évtizedek során sorra áldozatul estek a balszerencsének.
Tovább >>

Gyémántlegendák nyomában

A világ legnagyobb gyémántja


A gyémántok, - mint a Föld legkeményebb ásványai - páratlan szépségükről, tartósságukról, csillogó tisztaságukról és értékükről híresek.
Tovább >>

A színes gyémántok

A gyémántok leggyakrabban fehérek, és színük inkább sárgába hajló, de az egészen nagy értékű és különleges darabok között rózsaszínt és kéket is fedeztek már fel.
Tovább >>

Gyémántgyűrűt karácsonyraavagy eljegyzés a szeretet ünnepén

Óh, a karácsony ...
Világszerte olyan jelképpé nőtte ki magát, mely mindenkire képes hatni. Karácsonyt, a szeretet ünnepét olyan meghittséggel és békével ruházta fel a történelem során a Föld népessége, hogy nem lehet nem érezni ezt az energiát ilyenkor a levegőben is.
Tovább >>

Gyémántos érdekességek

Talán csak kevesen tudják, de annál érdekesebb ez a néhány tény a gyémántokról.

Tovább >>

Vintage - mit is jelent ez a menyasszonyi ruhák és esküvők világára lefordítva?

A menyasszonyi ruhák természetesen újak, de antik hatást tudunk elérni a különleges csipkékkel és izgalmas kiegészítőkkel, kombinálhatod a régit az újjal! Lényeg, hogy az összhatás nosztalgikus és nőies legyen. Hiszen a vintage népszerűségének legfőbb oka, hogy egyedit viselhetsz, gazdagíthatod ötleteiddel és különlegességet hozhatsz létre.
Tovább >>

Régebbi gyámántgyűrű blog bejegyzések:

A jegygyűrű története

A gyűrűviselés története, divatja

A gyűrűviselés története a XX. századig

Jegygyűrű történetek

68 év után került elő egy karikagyűrű

A jegygyűrű jogi jelentősége

Az eljegyzesi gyűrű

Eskuvői szertartások

Felhasznált anyagok

Gyűrű a katolikus egyházban

Gyűrű a zenében

Gyűrű es a válság

Gyűrű motívum címerek

Gyűrűkészítes

Gyűrűs rekordok

Gyűrűviselés története 4

Gyűrűviselés története 5

Híres gyűrűk

Jegygyűrű stílusok

Jegygyűrű szokások

Jegygyűrű tisztítás

Karikagyűrű babonák

Valtozó jegygyűrű szokások

Hét év után találta meg elveszett karikagyűrűjét

Jegygyűrűjével dobálózott egy olimpiai bajnok

Jegygyűrű és esküvői torta

Húsz év után kincsvadászoktól szerezte vissza karikagyűrűjét

Rendhagyó jegygyűrűs esetek a filmekben

Gyűrűtartó dobozok

Elveszett karikagyűrű

Halloween jegygyűrű

Jegygyűrű biztosítás

Tíz tonna szemét közül került elő a karikagyűrű

Gyűrűk fajtái - 3. rész

A gyűrűviselés története 1

A gyűrűviselés története 2

A gyűrűviselés története 3

Gyémánt jegygyűrűt loptak Tenessee-ben

Jegygyűrű helyett tetoválás

Időpont-egyeztetés