Dolgok, amit soha ne tegyünk a jegygyűrűnkkel

A jegygyűrű több, mint egyszerű ékszer. Az összetartozás szimbóluma, a szerelem, a bizalom, és a hűség jelképe. Talán kevesen tudják, de számos babona és hiedelem is kapcsolódik hozzá. Ha például azt szeretnénk, hogy házasságunk hosszú és boldog legyen, abban az esetben akadnak bizonyos dolgok, amiktől óvakodnunk kell.
Jegygyűrű hagyományok Hogy mik ezek a dolgok a hagyományok és a babonák szerint, ebben a cikkben megmutatjuk, és megtudhatod azt is, hogy honnan szerezheted be az életre szóló szerelem zálogaként szolgáló, időtálló jegygyűrűt!

Különleges egységet szimbolizál a jegygyűrű

Azt, hogy a jegygyűrű sokkal több egy egyszerű ékszernél, a hazai néphagyományok is kiválóan mutatják. Ezek szerint a jegygyűrű különleges energiát hordoz, a pap által megszentelt ékszer pedig segítséget nyújt a nehéz időkben. Ezen kívül úgy tartják, hogy a jegygyűrű különleges egységet szimbolizál. Feltöltődik a lelkünk energiájával, és egyfajta köteléket képez köztünk és partnerünk között. Ez azt jelenti, hogy jóval több, mint egyszerű ékszer. Sokkal inkább egy szimbólum, ami két lélek örök összetartozását hivatott jelképezni.

A hosszú és boldog kapcsolat titka: fontos, hogy vigyázzunk az ékszerre

A hiedelem szerint, ha a megszentelt jegygyűrű egyszer felkerült az ember ujjára, akkor onnan többé nem ajánlott levenni. Ez ugyanis könnyen a kapcsolat romlásához, a frigy megszakadásához vezethet. Előfordulhat persze, hogy az ékszer javításra szorul. Ebben az esetben a hagyományok szerint ajánlott azt újra megszenteltetni egy pappal, mielőtt visszahúznánk az ujjunkra. Fontos, hogy a jegygyűrűt soha nem szabad levenni és eldobni, még abban az esetben sem, ha nagyon dühösek vagyunk a partnerünkre. De soha nem szabad odaadni sem másnak, még egyetlen pillanatra sem. Ennek oka, hogy ha valaki másnak a kezébe kerül, akkor megszakad a párunk és a köztünk létrejött energiakötelék. A jegygyűrű esetében nemcsak a szándékosan tett dolgok okozhatnak balszerencsét. Az ékszer elvesztése például erős veszekedést vonhat magával és váláshoz is vezethet. Végül pedig érdemes megemlíteni, hogy egyes hagyományok szerint soha nem szabad egy nőnek saját magának jegygyűrűt vásárolnia, mert az balszerencsét hoz.

Mit tegyünk, ha le kell vennünk a jegygyűrűt?

Természetesen gyakran előfordul az, hogy a jegygyűrűnktől, ha csak ideglenesen is, de meg kell válnunk. Ez különösen jellemző lehet azon férfiak esetében, akik fizikai munkát végeznek, és az ékszer viselése akadályozhatja őket ebben. A népszokások szerint abban az esetben, ha levesszük a jegygyűrűt, a két ékszert egy selyemszállal kell összekötnünk, és egy tál megszentelt bazsalikomos vízbe helyezni azt. Ez segít megőrizni azt az egységet, amit az ujjunkon viselt jegygyűrű szimbolizál. A hagyományok szerint abban az esetben, ha a víz zavaros lesz, a házasságban sok problémát kell elviselni. Ha viszont tiszta marad, a frigy a legnagyobb kihívásokat is könnyen veszi majd, és a pár tűzön-vízen át együtt marad a pár. Az életre szóló házassághoz persze olyan jegygyűrűre lesz szükség, ami nemcsak szép, de időtálló is egyben. Ennek érdekében a gyemantgyuru.hu oldalon igazán különleges, a legjobb minőségű alapanyagokból készült eljegyzési gyűrűk, karikagyűrűk és egyéb ékszerek közül válogathatunk.Hívjon!