Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Sárga, vagy fehér? (1. rész)

A karikagyűrű választás édes teher. Életünk egyik legszebb és legizgalmasabb időszaka áll előttünk ilyenkor. Már megtaláltuk életünk Párját, de még előttünk az esküvőszervezés minden gondja és öröme. És a gyűrűválasztás. Mert sok mindent kell figyelembe vennünk.
Sárga vagy fehér arany

Sárga vagy fehér?

Ha a fogsorunkról kérdeznek, a válasz egyértelműen fehér. De mi a helyzet, ha a karikagyűrű színe a tét? Kétrészes sorozatunk első cikkében az örök klasszikus, sárga aranyból készült karikagyűrű előnyeit vesszük sorra.

Pár évvel ezelőtt kérdés sem lehetett, hogy milyen színű a jegygyűrűd. Teljesen egyértelmű volt, hogy csakis sárga aranyból készülhet, és semmiféle kő nem díszítheti, mert az megszakítja a kört, vagyis a szerelem örökké tartó, önmagába visszatérő vonalát. És valahogy ezek a gyűrűk sem voltak soha unalmasak. Sőt, a nagyi gyűrűjét örökölték a lányaik, unokáik, menyük. A maga egyszerűségében rejlett a nagyszerűségük, és mivel mindenhez illeszkedtek, akár évszázadok múltán is lehetett viselni egy megörökölt, családi emlékekkel teli darabot.

Változó idők gyűrűjei

Ezután jöttek a különféle divatirányzatok, a matt és a fényes kombinálásával, később pedig ezt felváltotta a színek keveredése. Mindig az aktuális divat fényében változtak a gyűrűk, emiatt előfordult, hogy a tulajdonosaik pár év, vagy évtized múlva, szerették volna lecserélni őket.

Persze ez is megoldható, hiszen egy ezüst-, arany-, vagy gyémántlakodalom alkalmával lehetőségünk nyílik arra, hogy új karikagyűrűvel lepjük meg egymást és persze magunkat. De az eredeti, első gyűrű, sok esetben ezután is helyet kap az ujjunkon, és természetesen a szívünkben.

Az örök szépség és praktikum

Amellett, hogy az egyszerű, sárga arany karikagyűrű minden esetben a klasszikus elegancia megtestesítője, sok más könnyebbséget is okoz. Például sokkal egyszerűbb később is méretet igazítani, hiszen ezzel nem kell igazodnunk semmiféle mintához, vagy kőhöz.

Bármilyen öltözékhez kitűnő, és bármilyen másik gyűrű teret kap mellette a kezünkön. Akár huszonévesek vagyunk, akár közel a nyolcvanhoz, mindig ugyanolyan csodásan fognak állni az ujjunkon. Kortalanok, és örökérvényűek.

Ez a klasszikus, sárga arany karikagyűrű tökéletes választás, ha életünk végéig ki akarunk tartani a Párunk, és a gyűrűnk mellett. Jöhet bármilyen divat, mindig meg fogják állni a helyüket. Természetesen a női gyűrűt lehet akár egy, vagy több szép gyémánttal díszíteni, de ha a klasszikus hagyományt követjük, akkor mind a férfi, mind a női gyűrű teljesen egyforma. Így fejezi ki ugyanis legjobban az összetartozást.

Ha pedig mindenáron ragyogni szeretnénk, akkor tegyük meg azt az eljegyzési gyűrűnkkel. Ha a karikagyűrű sárga arany, akkor érdemes szintén sárga aranyból készült eljegyzési gyűrűt választani. De mivel ez megelőzi a karikagyűrűt, így a vőlegénynek ki kell valahogy derítenie, hogy a menyasszonya milyen színű gyűrűkre vágyik. Ezt nagyon könnyen meg lehet tenni, csak meg kell nézni, hogy a kedvesünk milyen ékszereket visel szívesen.

Ez a csodás sárga arany eljegyzési gyűrű remekül ötvözi a sárga arany és a gyémánt keltette hagyományos eleganciát a modern formavilággal. Formabontó, mégis letisztult és végtelenül magával ragadó.

A karikagyűrűválasztás, mint minden, ízlés kérdése. Egy dolgot azonban soha ne feledjünk a kiválasztásakor, hogy a házaspár mindkét tagja viselni fogja, egy életen át. Sok-sok alkalom, esemény és életszakasz kísérője lesz, így hát úgy válasszuk ki, hogy minden helyzetben tökéletes társunk legyen, ahogyan a Párunk is.

Tovább a cikk 2. részére


< vissza a blogba

Időpont-egyeztetés