Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Sárga, vagy fehér? (2. rész)

Cikkünk első részében a sárga aranyból készült karikagyűrű előnyeire tértünk ki. Azonban nem feledkezhetünk meg a fehér arany változatokról sem. Mindenkinek más a kedvence, de akár a sárga, akár a fehér mellett döntünk, a lényeg, hogy egy életen át boldogan viseljük.
Sárga vagy fehér arany

A fehér arany

Sokan nem tudják, hogy a fehér arany nem fordul elő természetes módon, ugyanis a sárga arany egyik ötvözete. A sárga aranyat fehér színű fémekkel ötvözik, így veszíti el klasszikus, sárga színét és változik ezüstössé. Sokan emiatt össze is keverik az ezüsttel, és korábban emiatt nem volt igazán népszerű.

Azután hirtelen bekerült a köztudatba, és voltak olyan időszakok, amikor jóval több fehér aranyból készült jegygyűrűt vásároltak, mint klasszikus, sárga színűt.

Az elegáns és jeges fehér

Ahogyan a sárga melegséget sugároz, úgy a fehér a jeges csillogást adja vissza tökéletesen. Mégsem mondható hidegnek, hiszen csodálatosan mutat bárki ujján. Ha pedig ránézünk a karikagyűrűnkre, akkor amúgy is, jó esetben, melegség járja át a szívünket.

Sok esetben ötvözik a két színt, így alkotva különleges mintákat és felületeket. Természetesen ezek is csodás választást nyújthatnak, azonban mindig érdemes átgondolni, hogy idővel ujjunk mérete változni fog, és szükséges lehet a méretigazítás. Ha olyan gyűrűt választunk, amelynek nagyon markáns a mintája, előfordulhat, hogy a méretváltoztatás vagy egyáltalán nem valósítható meg, vagy csak úgy, ha az ékszer veszít a szépségéből.

Így érdemes az egyszerűbb darabok közül választani. De az egyszerű sem azt jelenti, hogy hétköznapi, vagy unalmas. Ez a csodálatos karikagyűrű például ugyan egyszínű, mégis, matt felületével magára vonzza a tekinteteket és semmiképpen sem nevezhető átlagosnak. Női verziójában helyet kapott egy csodálatos gyémánt, de természetesen választható teljesen egyforma pár is belőle.

Mint ahogyan ebből a teljesen klasszikus fazonú, fehér arany karikagyűrűből is. A női változat félkörívben elhelyezett gyémántokkal válik még ragyogóbbá, a férfi verzió pedig a maga letisztultságával válik igazán elegánsan férfiassá.

Ha fehér a karikagyűrű, akkor érdemes fehér arany eljegyzési gyűrűt választani. Persze, ahogy azt előző cikkünkben írtuk, az eljegyzési gyűrűt válassza ki először a vőlegény, a menyasszonya nélkül, így érdemes meglesni, hogy fehér, vagy inkább sárga aranyból készült ékszereket visel szívesebben a jövendőbeli feleség. Így a legtöbbször közösen kiválasztott karikagyűrű színét már lehet ehhez igazítani.

A Forevermark Cornerstone Pave Coctail eljegyzési gyűrűje maga a fehér arany csoda. Formáját a center gyémántot körbefogó négy karom teszi igazán egyedivé. Szerintünk ez a gyűrű a kollekció legszebb darabja, de természetesen ugyanilyen csodás lehet egy egyetlen gyémánt által díszített fehér arany eljegyzési gyűrű is. Az biztos, hogy ezek a gyűrűk méltó módon ragyognak a kiválasztott ujján még évtizedek múltán is.

A klasszikus karikagyűrűket egyedivé lehet tenni egy belülre gravírozott felirattal. Sokan az esküvő dátumát vésetik bele gyűrűikbe, de bele lehet rejteni a vőlegény gyűrűjébe a menyasszony nevének kezdőbetűit, vagy becenevét, és fordítva. Ezek a rejtett kis feliratok teszik teljesen a sajátunkká a gyűrűinket, és rejtenek egy közös kis titkot, amit csak a házaspár két tagja tudhat.

Akármilyen szín, vagy minta mellett döntünk, a karikagyűrű végig fog kísérni minket egész életünkön át. Mi legalábbis azt kívánjuk minden olvasónknak, hogy sikerüljön elsőre megtalálniuk az örök társukat, a Párjukban és a gyűrűben egyaránt.

Ugrás a cikk 1. részére


< vissza a blogba

Időpont-egyeztetés