Milyen méretű gyűrűt vegyek? | Blog | Gyemantgyuru.hu

Milyen méretű gyűrűt vegyek?

Főként eljegyzési gyűrű esetében szokott előkerülni a méretprobléma, amennyiben a lánykérés meglepetés, hiszen ilyenkor a menyasszony nincs jelen, hogy az ujjára lehessen próbálni a gyűrűjét. A leendő vőlegények gondban is szoktak lenni azzal, hogy mekkora gyűrűt vegyenek szívük választottjának, pláne, hogy nagy részük jó eséllyel életében először szembesül azzal, hogy a gyűrűknek is van méretezése.


gyémánt gyűrűHa a leendő menyasszonynak egyébként is vannak gyűrűi, az a legegyszerűbb, ha titokban elveszünk egyet, amiről tudjuk, hogy szokta hordani, tehát jó a mérete. Ha elcsenni nem tudjuk, mert minden nap hordja, várjuk meg, míg leveszi bármilyen okból, és igyekezzünk legalább körberajzolni belülről. Ez valószínűleg nem lesz teljesen pontos, de jó kiindulópontot jelenthet.

Némileg nehezebb a dolog, ha a hölgy eddig nem igazán viselt gyűrűt, ebben az esetben ugyanis meg kellene valahogy tippelni, mekkorára van szükség. Ehhez érdemes segítséget igénybe venni, főleg, ha egyébként nem vagyunk jártasak a gyűrűk világában.

Inkább legyen nagyobb

Alapszabály, hogy a választott eljegyzési gyűrű inkább nagy legyen a menyasszony ujjára, mint kicsi, szűkíteni ugyanis könnyebb, mint bővíteni. Megkérhetjük egy körülbelül hasonló paraméterekkel rendelkező hölgyismerőst, hogy próbálja fel a gyűrűt, de a leendő menyasszony családjának segítségét is kérhetjük. Ha nagyon vállalkozó szelleműek vagyunk, lemérhetjük kedvesünk gyűrűsujjának kerületét egy egyszerű fonal segítségével, mikor alszik - habár ez igen kockázatos vállalkozás.

Kérdezzük meg, igazítható-e a méret

Az ékszerésznél érdeklődhetünk, hogy amennyiben nem jó a méret, lehet-e igazítani a gyűrűn. A legtöbb típus esetében egy-két mérettel kicsinyíteni, vagy éppen bővíteni egy gyűrűt nem jelent problémát, de vannak olyan típusok, amik ezt lehetetlenné, vagy legalábbis bonyolulttá (és drágává) teszik. Aggodalomra semmi ok, valójában ritka, hogy pontosan akkora lenne a gyűrű, amekkora a menyasszony mérete, semmiképpen sem számít kínosnak, ha nem sikerül elsőre eltalálni.Hívjon!