Így válassz ajándékot 2.

Hamarosan itt a karácsony, és bár minden évben ugyanakkor érkezik, általában igen felkészületlenül talál minket. Legyen ez az idei év más, és már most döntsd el, kit mivel fogsz meglepni. Ezután pedig a beszerzés már igazán gyors és egyszerű lesz számodra.


ajándék ékszerek

Így válassz ajándékot

Cikkünk előző részében a gyerekek megajándékozására koncentráltunk. Azonban a karácsony csodás alkalom arra, hogy minden családtagunkat megajándékozzuk valami igazán széppel és maradandóval. Na de hogy válasszuk ki a legmegfelelőbb darabot?

Mindenképpen figyeljük meg a megajándékozottat. Nézzük meg, milyen típusú ékszereket hord szívesen. Ha például soha nem láttunk még rajta karkötőt, nem biztos, hogy örülne egynek. Valószínűleg nem szereti, ha valami lóg a karján, és ezért nem viseli. Viszont, ha több gyűrűt is visel, akkor egészen biztosan örülne egy újabb csodálatos darabnak. De nem elég, ha az ékszer fajtáját ki tudjuk választani. Tovább kell nyomozni. Figyeljük meg, milyen színű ékszereket visel. Ha többségében fehéraranyat, akkor essen a mi választásunk is erre. Ha inkább sárgaarany ékszereket látunk rajta, akkor mindenképp döntsünk mi is a sárgaarany mellett.

Ha szereti a kövekkel díszített darabokat, nézzük meg, milyen köveket látunk rajta leggyakrabban. De persze azt is megtehetjük, hogy valahogy kifaggatjuk, milyen gyűrű az álma. Ezt persze nem árt, ha már jóval karácsony előtt megtesszük, mert így talán van rá esély, hogy ne fogjon gyanút és igazán meg tudjuk lepni karácsonykor. A gyűrűnél nem csupán a kő, hanem az egyéb díszítés is fontos. Van, aki kedveli a nagyobb, feltűnőbb darabokat, de van, aki inkább a kevésbé feltűnő, visszafogottan elegáns darabokat viseli szívesen. Az ajándékozás soha ne a mi ízlésünket tükrözze, hanem a megajándékozottét. Így ne az legyen a cél, hogy megpróbáljuk rávenni valami egészen más stílus viselésére, mint amit megszokhattunk rajta, hanem hogy olyan darabot válasszunk, amit szívesen visel és bele is illik a korábban megvásárolt, vagy ajándékba kapott ékszerei közé.

Ha már vásároltunk neki korábban ékszert és azt kedveli, megtehetjük, hogy egy ahhoz a kollekcióhoz illő, másik ékszert választunk. Ha kapott már egy szép fülbevalót, lepjük meg egy hozzá illő lánccal, vagy karkötővel. De akár egy másik stílusú fülbevalóval is óriási meglepetést tudunk okozni, hiszen lehet, hogy a lógós fülbevalót nem tudja minden alkalomra felvenni, de szívesen viselne egy hozzá nagyon hasonló, kisebb darabot.

A családi kötelékeket is kifejezhetjük egy ékszer segítségével. Vásárolhatunk például anya-lánya párosnak egy azonos kollekcióból két különböző darabot. Az egyikük kaphat egy szép fülbevalót, míg a másik egy csodás, ugyanazon kollekcióból vásárolt gyűrűt, vagy karkötőt. Így, amikor felveszik, nem csak ránk gondolnak szeretettel, akitől az ajándékot kapták, de arra is, akinek hasonló ajándékot adtunk. Egy közös megjelenés esetén pedig különösen kedves lehet számukra, hogy mindketten viselnek valami közöset, ami azért mégis különbözik egymástól.

Ha pedig az ünnepre tartogatjuk a lánykérést, akkor a karácsonyt igazán feledhetetlenné tehetjük, ha a család jelenlétében adjuk azt át. Ilyenkor is nagyon fontos, hogy a gyűrű tükrözze a jövendőbeli feleség ízlését és olyan ékszert kapjon, ami tökéletesen illik hozzá, hiszen azt egy egész életen át fogja viselni. Éppen ezért itt is fontos betartani, hogy a meglévő ékszereket megfigyelve kerüljön kiválasztásra ez az örök darab.Hívjon!