Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Ha tavasz, akkor jegygyűrű!

Sajnos a mostani helyzet nem kedvez a rendezvényeknek, így az esküvők nagy részét is el kellett halasztani. De ha magát a lagzit nem is lehet megtartani, a gyűrűket már ki lehet választani, sőt, akár a polgári szertartást is meg lehet tartani, szűk körben.


Jegygyűrű

Csak egy gyűrű a jegygyűrű?

Egyértelműen az a válaszunk, hogy nem! Hiszen ez a gyűrű mindennél többet jelent és ér a szerelmesek számára. Ez jelképezi az életen át tartó összetartozást, a megbonthatatlan egységet, és hogy büszkén vállaljátok egymást. Így ezt a gyűrűt nagyon alapos mérlegelés után kell kiválasztani. Vagy egy szempillantás alatt beleszeretni, megkímélve magunkat a folyamatos mérlegeléstől és keresgéléstől.

Mert hogy ilyen is van. Hogy valaki egyszerűen csak belép a párjával az ékszerüzletbe, ránéz egy gyűrűre és tudják, hogy ez az, amit kerestek. Legyen fehér- vagy sárga aranyból, legyen köves, vagy díszítetlen, egyforma, vagy kicsit eltérő, mindegy, csak annak a két embernek a szívét nyerje el, akik életük végéig viselni fogják.

Minden egy kicsit másképp

Most sajnos minden megváltozott. A korlátozások miatt esélytelen igazán nagy esküvőt tartani. Azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy el is kell halasztani. Magát a lakodalmat persze muszáj, de attól még a polgári ceremóniát nem feltétlenül kell lemondani, vagy későbbre halasztani. Oda el lehet menni két tanúval, és ki lehet mondani a boldogító igent, majd később megtartani a lakodalmat, esetleg a templomi szertartással együtt.

A polgári szertartáshoz igazán nem kell sok mindent megszervezni. El kell menni az anyakönyvvezetőhöz a megfelelő dokumentumokkal és egyeztetni az időpontot. Ezután ki kell választani a két tanút, és persze megvásárolni a jegygyűrűket. Ez a pillanat természetesen olyan jelentős, hogy mindenki szeretné, ha minden szerette ott tudna lenni, de nézzük a rossz helyzet jó oldalát. Ha a polgári szertartás megtartása mellett döntötök, akkor nem kell szomorkodnotok amiatt, hogy elmaradt az esküvőtök. Lesz egy igazán bensőséges szertartás, amin tényleg csak ti vagytok és semmi sem vonja el a figyelmeteket. Eljön végre a pillanat, amikor felhúzhatjátok egymás ujjára a gyűrűket és kimondhatjátok a boldogító igent. És mindezt megismételhetitek később újra, a szeretteitek előtt. Így kétszer is átélhetitek ezt a nagyon is különleges pillanatot.

De ha úgy érzitek, hogy csakis nagy lagzival zárulhat ez a fontos esemény, akkor se keseredjetek el! Minden rossz helyzet elmúlik egyszer, és addig is, van időtök mindent átgondolni, megszervezni és beszerezni. Nincs akadálya annak, hogy kiválasszátok a ruhát, a cipőt és egyéb kellékeket. Annak sincs akadálya, hogy egyeztessetek a virágossal, hogy megtaláljátok a legmegfelelőbb helyszínt. A foglalásokkal legyetek óvatosak, és kérjétek, hogy akár az utolsó pillanatban is vissza lehessen mondani, a vírushelyzetre való tekintettel.

És válasszátok ki a jegygyűrűket. Így esténként, a legnagyobb titokban nézegethetitek kézzel fogható valójában és így sokkal valóságosabb lesz az esküvő is. Mert bár mindent azonnal akarunk, valami igazán különlegesre és varázslatosra megéri várni. Sőt, együtt tervezgetve, nézegetve a gyűrűket, a meghívandók listáját és mindent, ami a nagy nap tökéletessé tételéhez szükséges, édessé teheti a várakozás nehéz heteit, hónapjait. Ennek a történetnek pedig egészen biztosan happy end lesz a vége, hiszen a legfontosabb már eldőlt, szeretitek egymást és együtt fogjátok leélni az életeteket.


< vissza a blogba

Időpont-egyeztetés