Mennyi különbség lehet a férfi és a női karikagyűrű között? | Blog

Mennyi különbség lehet a férfi és a női karikagyűrű között?

A jegygyűrű hagyományos esetben nem egyedül "jár", hanem párban. Egy gyűrűpárról beszélünk, aminek egyik tagját a férj, a másikat a feleség viseli, ezzel jelezve, hogy egymáshoz tartoznak. Ezen logika mentén egyértelmű, hogy a két fél által viselt gyűrűk hasonlítanak is egymásra, hiszen így érzékeltetik, hogy a pár két tagja egymáshoz tartozik, egymással kötötték össze az életüket.


gyémánt gyűrűHa azonban jobban megnézzük, apró eltéréseket azért fedezhetünk fel a két gyűrű között. Ennek egyszerűen az az oka, hogy mások a férfiak és mások a nők igényei. Ahhoz, hogy mindkét fél szívesen viselje a gyűrűjét, fontos, hogy elégedett legyen vele, hogy a gyűrű olyan legyen, ami igazán tetszik neki. Az apró kis módosítások lehetőséget adnak arra, hogy az alapvetően egyforma karikagyűrűket mégiscsak formálják a leendő házasok a saját igényeik szerint.

Vastagság

Jellemző eltérés a karikagyűrű vastagsága: a férfiak gyűrűje általában vastagabb, míg a nők a finomabb, vékonyabb kivitelt részesítik előnyben. Ez persze a két nem adottságai miatt is alakult így, hiszen a férfiak ujján egy vékonyka karikagyűrű eltűnik, egy nőnek viszont a vastagabb, masszívabb darab nem biztos, hogy jól áll. Ebben elsősorban az egyéni preferencia, illetve a kényelem dönt, nyugodtan lehet valamelyik gyűrű kicsit vastagabb, vagy vékonyabb, ettől még egyértelmű marad, hogy a két gyűrű egy párt alkot.

Kövek és minta

Újabban szokás a feleség gyűrűjét kővel díszíteni, ami egyértelművé teszi, hogy az a gyűrűpár női "tagja". A díszítés állhat egy vagy több kőből is, az ara ízlésének megfelelően. Érdemes ugyanakkor tudni, hogy ha a gyűrű körben végig köves, a méretváltoztatás nagyon problémás lehet, esetenként nem is megoldható. Ha csak néhány kő van a gyűrűn, esetleg egy, akkor ez nem jelent gondot.

Ami fontos, hogy a minta egyezzen, hiszen ettől lesz egyforma a két gyűrű, ez fog utalni rá, hogy egymáshoz tartoznak. Ha ez stimmel, a részletek már tetszés szerint finomíthatók.Hívjon!