Esküvői aranyszabályok | Blog | Gyemnatgyuru.hu

Esküvői aranyszabályok

A nyár az esküvők ideje. Ha igazán szerencsések vagyunk, akkor a sajátunké lesz idén nyáron, de vendégként is mindig nagy élmény részt venni két Szerelmes közös életének nagy napján. Azonban vannak olyan íratlan szabályok, amelyekre mindenképpen oda kell figyelnünk, ha meghívót kaptunk egy esküvőre.


aranyszábályok

Visszaigazolás

Akár milyen módon juttatják el hozzánk a meghívót, válaszolni kell rá. Manapság az emailben történő válasz a legpraktikusabb, hiszen gyors és egyszerű. A telefonos visszajelzés is megoldás lehet, azonban gondoljunk arra, hogy egy nagyobb esküvőn rengeteg vendég lesz rajtunk kívül, így jobb, ha írásban is megmarad a Párnak, ki mondott igent.

Nászajándék

Ez az igazán nehéz kérdés! Mit és mekkora összegben vásároljunk. Ez az, ami fel szokta adni a leckét.

Vannak olyan Párok, akik megpróbálják kivédeni, hogy 5 étkészlettel induljon közös életük, így regisztrálnak egy üzletben, vagy egy webshopban, és összeállítanak egy kívánságlistát. Erről sorra tűnnek el azok a tételek, amelyeket valaki már megvásárolt, így kizárt, hogy több példányt kapjanak ugyanabból, és az is, hogy ne az ízlésüknek megfelelő meglepetést kapjanak.

Van, aki utalványt, készpénzt kér. Ezt érdemes egy szép képeslapba elhelyezni, melyre emlékként pár sort írunk az Ifjú Párnak.

Ha nem adnak meg listát, akkor bajban vagyunk. Az általános szabály, hogy közeli hozzátartozónak többet, míg távolabbinak kevesebbet kell adnunk, de 10.000 Ft alatti ajándékot nem illik vinni.

Ékszert is ajándékozhatunk, mely örök emléke lesz a szép napnak. Remek ötlet a vőlegénynek és a menyasszonynak egymáshoz illő ékszereket ajándékozni. Egy hasonló mintával díszített fülbevaló és egy nyakkendőtű szimbolizálhatja összetartozásukat.

Megjelenés

Alapszabály, hogy nem öltözzük túl a menyasszonyt! Tilosak az óriási kalapok, és nagyon feltűnő kiegészítők. A középpont mindenképpen a jövendőbeli ara kell, hogy maradjon és nagy illetlenség versenybe szállni vele. Ne viseljünk tiarát sem, hiszen az sem a vendég viselete egy esküvőn. A túl magas sarkú cipők sem túl elegánsak, még akkor sem, ha tudunk benne járni.

Soha ne viseljünk esküvőn fehér, vagy fekete, vagy piros ruhát. A fehér a menyasszonyi ruha színe, nem szabad elnyomni azt. A fekete túl sötét egy örömteli alkalomhoz. A piros a menyecske ruha színe, emellett nagyon feltűnő, így szintén elvonja a figyelmet a főszereplőkről. Tudjuk meg, milyen színben lesznek a koszorúslányok, és ne jelenjünk meg hasonlóban, mert az is kellemetlen lehet. Kerüljük a feltűnő mintás ruhákat. Az arany és ezüst sem jó választás ilyenkor, ahogyan a csillogó öltözet sem. Minden jöhet, ami ízléses, és amiben nem akarjuk ellopni a figyelmet.

Templomi esküvőnél gondoskodjunk róla, hogy ha ruhánk megmutatja a vállunkat, akkor a szertartás alatt viseljünk bolerót, vagy kiskabátot. Szintén ügyeljünk rá, hogy túl rövid ruhában nem fogunk tudni illő módon megjelenni, ízlésesen ülni pedig különösen nehéz lesz benne. Hasonló a helyzet a kivágásokkal is. Amúgy sem illendő túl sokat megmutatni magunkból nyilvános helyen, de külön jusson ez eszünkbe, amikor esküvőre vagyunk hivatalosak.

Mivel táncolni is fogunk, fontos, hogy kényelmes legyen a ruhánk, amelybe nem akad bele sem a saját, sem a partnerünk cipője. Ugyanez a helyzet az ékszerekkel is. Legyenek ízlésesek, és cseppet se legyenek zavaróak. Ha folyton igazgatni kell a ruhánkat, ékszereinket, akkor nem fogjuk tudni gondtalanul tölteni a napot.HĂ­vjon!