Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Eljegyzési gyűrű gyorstalpaló férfiaknak

Tudjuk, hogy mennyire nehéz volt rátalálni életed szerelmére, és meghozni a döntést, hogy megkérd a kezét. De ez mind semmiség ahhoz képest, amit a tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztása jelent. De csak semmi riadt kapkodás, mi segítünk!


Eljegyzési gyűrű

Amikor a méret a lényeg

Nem vitás, hogy a tökéletes eljegyzési gyűrű nem lötyög a kiválasztottad ujján. De az sem jó, ha azért szól egy életre, mert annyira szűk, hogy képtelen levenni. Úgyhogy nincs más lehetőséged, mint megtudni, mekkora gyűrűt visel. Nincs is ennél egyszerűbb, hiszen megvárod azt a pillanatot, amikor nem figyel, és előveszel egy gyűrűt a fiókjából, majd precízen megméred a belső átmérőjét. És lehetőleg ne egy gyerekkori, rózsaszín szívecskéset válassz, mert azt valószínűleg már nem tudja hordani.

Olyan gyűrűt válassz, amit gyakran látsz rajta, mert annak a mérete egészen biztosan megfelelő. De ne aggódj, ha esetleg mégsem tökéletes, még mindig lehet igazítani rajta. Persze ehhez olyan gyűrűt kell választanod, amelyiket lehet bővíteni és szűkíteni.

A kevesebb néha több

Mert ha túlságosan sok rajta a díszítés, akkor sajnos előfordulhat, hogy nem fogják tudni úgy bevenni, vagy bővíteni, hogy az ne látszódjon meg rajta. Így hát érdemes a hagyományos, egy kővel díszített jegygyűrűben gondolkodnod. Természetesen, ha tudod, hogy a párodhoz nem ezek az örök darabok illenek, választhatsz valami egészen extravagánsat is, de mindenképp egyeztesd, hogy legyen lehetőség a méretigazításra.

Kell neki a drágaság

Ahogy a Gyűrűk urában Szmeagolnak, úgy a Kedvesednek is kell a "drágaszág", vagyis a csodálatos eljegyzési gyűrű. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy feltétlenül a legdrágább darabot kell kiválasztanod számára, bár mi erről sem szeretnék lebeszélni. Dönts a szíved és a pénztárcád szerint, de soha ne felejtsd el, hogy kinek az ujjára fog kerülni.

Fontos, hogy az eljegyzési gyűrű elnyerje a tetszésed, de az sokkal fontosabb, hogy ő is elégedett legyen vele és szeresse viselni azt, hátralévő életetek minden egyes napján.

Kő kövön marad

Lehet egy kővel díszített, vagy sok apró kővel körberakott, ez mind csak a választásod, és az ő ízlésének kérdése. A klasszikus eljegyzési gyűrű azonban egy gyémánttal díszített. Ezzel egészen biztosan nem fogsz tudni félrelőni. Ráadásul a jegygyűrűtöket valószínűleg úgyis együtt fogjátok kiválasztani, így, ha most kevésnek ítéli meg a gyémántok számát, ott még javíthatsz a helyzeteden.

A másik nagyon népszerű kő a zafír. Valószínűleg azért lett ez a két kő a leggyakoribb, mert ezek a legkeményebbek, így ellenállnak a mindennapi viselés okozta sérüléseknek. Ha megvan, hogy melyiket választottad, még mindig nem vagy ám készen! Ugyanis többféle forma is szóba jöhet. Az esetek nagy többségében a vőlegények a kerek forma mellett döntenek. Azonban választhatod még a hercegnő formát, amely négyzet alakú, vagy akár a párnát, amely átmenet a kettő között.

Színre színt

Ezek után pedig még abban is határoznod kell, hogy miből készüljön. Lehet hagyományos, sárga arany, vagy modernebb fehér arany. Ehhez érdemes megnézned, milyen ékszereket visel szívesen a jövendőbelid. Ha a hagyományos, sárga aranyat preferálja, akkor nem kérdés, hogy az eljegyzési gyűrű is ebből készüljön. Azonban, ha az ezüstösebb, fehér aranyat kedveli, akkor mindenképpen ilyen legyen az eljegyzési gyűrűje is. Ne feledd, hogy minden ékszeréhez passzolnia kell, hiszen minden nap viselni fogja.

Ha azt gondoltad, hogy az itt leírtak alapján elég információval rendelkezel ahhoz, hogy kiválaszd a tökéletes gyűrűt, részben igazad van. De egy következő cikkünkben segítünk a többi, legalább ilyen fontos kérdés megválaszolásában is.

Eljegyzési gyűrű gyorstalpaló férfiaknak 2.0


< vissza a blogba

Időpont-egyeztetés