A bőség zavara

A jegygyűrűk kiválasztása nagyon szép, de nagyon nehéz feladat is. Rengeteg a lehetőség, és mivel tudjuk, hogy egy életre választunk, hajlamosak vagyunk kétségbe vonni a döntéseinket. Pedig ahogyan a párunkat is sikerült megtalálni sok milliárd ember közül, úgy vár ránk valahol a tökéletes jegygyűrű.
Jegygyűrű

A buktatók

Mint mindennek, a jegygyűrű választásnak is megvannak a maga sötét oldalai. A legsötétebb, ha a pár egyik tagja válassza ki a gyűrűket. Az eljegyzési gyűrű esetében ez általában persze így működik, de a karikagyűrűket együtt szokták kiválasztani a párok.

Így a legfontosabb, ami könnyíthet a döntés nehézségén, ha megosszuk azt párunkkal. Így máris van ötven százaléknyi esélyünk, hogy rákenjük, ha mégsem jól döntöttünk. - Á, dehogy! Az összetartozást jelképező gyűrűk kiválasztása is ezt erősti. Hiszen együtt hoztok meg egy életre szóló döntést ekkor is. És természetesen ütköztetni kell a véleményeket és az ízlést, majd közös nevezőre kell jutni. Úgyhogy kaptok egy kis ízelítőt abból, ami egész életeteken át várni fog rátok. De ha kettőtök egysége lesz fontos és nem saját magatok, akkor semmi probléma nem adódhat.

Milyen legyen?

Teljesen ízléstől függ, hogy ki milyen jegygyűrűt választ. Míg voltak időszakok, amikor a nagyon egyedi, dúsan díszített gyűrűk voltak divatosak, úgy mára a letisztult formák váltak kedveltebbé, melyek annyira időtállóak és klasszikusak, hogy azt is elhinnénk róluk, hogy ezeket viselték nagyiék is az esküvőjükön. Ezeknek a daraboknak az az előnye, hogy valóban örök darabok. Nem mennek ki a divatból és persze nem kell aggódnunk amiatt, hogy nem illenek az éppen aktuális viseletünkhöz, hiszen minden ruhához passzolnak. Ez persze nem azt jelenti, hogy jellegtelenek, hanem hogy időtállóak és elegánsak.

Abból a szempontból is praktikusabb egy kevésbé díszített darab, hogy az idő múlásával ujjaink is változnak, így valószínűleg sort kell keríteni a méret alakítására is. Ha díszítések vannak a gyűrűn, azok sok esetben lehetetlenné teszik ezt, ezeknél a díszítetlen gyűrűknél viszont sem a szűkítésnek, sem a bővítésnek nincs akadálya.

A sárga arany gyűrűk örök klasszikusok, míg a fehér arany gyűrűk a jeges eleganciát tükrözik. Teljesen egyenértékűek, így csakis az ízlés döntheti el, hogy melyiket válasszuk. Ezen kívül az szokott dönteni, hogy a menyasszony milyen színű ékszereket visel szívesen. Ha szereti az ezüst, illetve a fehér aranyból készült ékszereket, akkor érdemes a jegygyűrűt is ezeknek megfelelően fehér aranyból választani, mert akkor passzol a többi ékszeréhez. Ha inkább a melegebb, arany színű kiegészítőket kedveli, akkor nem kérdés, hogy a sárga arany a legmegfelelőbb választás. A vőlegények véleménye általában az szokott lenni, hogy válasszon a jövendőbeli feleségük

Hasonló a helyzet a köves, kő nélküli változatokkal. Általában a férfi jegygyűrű nem kővel díszített, viszont a női változatot lehet egy, vagy akár több kővel is csillogóbbá varázsolni. Akiknek igazán fontosak a hagyományok, azok valószínűleg a teljesen egyforma gyűrűk mellett teszik le a voksukat, hiszen azzal lehet igazán az összetartozásukat szimbolizálni. De persze, ha a női változat csak a kőben tér el, attól még tökéletesen látszik a két gyűrű közötti kapcsolat, és az összetartozás.

A legfontosabb, hogy a lehető legbékésebb módon, összhangban kerüljenek kiválasztásra a jegygyűrűk, melyeket egy életen át viseltek, a legnagyobb boldogságban.Hívjon!