Ez a nyár különleges lesz! | Blog | Gyemantgyuru.hu

Ez a nyár különleges lesz!

Mint minden évben, idén is eljött sokunk egyik kedvenc évszaka, a nyár. Az idei nyár azonban sokkal különlegesebb, mint eddig valaha volt. A járvány hatására sajnos nélkülöznünk kellett a nyaralásokat, a rendezvényeket, az éttermi vacsorákat, így ékszereink nagy része a fiókban maradt. Azonban most újra eljött az ő idejük, és vele a miénk is!


Különleges ékszer

Tahiti gyöngyök

Idén ismét utazhatunk, járhatunk strandra, koncertekre, kiülhetünk a kedvenc éttermünk kerthelyiségébe. Tehát ismét főszerep juthat az ékszereinknek. Bár a divatirányzatok jönnek és mennek minden évszakban, azért egy valami egészen biztosan nem változik. Az ízléses és hozzánk illő darabok minden esetben kiemelik szépségünket.

Ráadásul egy igazán különleges darabnak nem feltétlenül kell nagynak lennie. Ez a fekete tahity gyöngymedál egészen biztos, hogy magára fogja vonni mindenki tekintetét, de mindezt úgy képes megtenni, hogy nem homályosítja el vele viselőjét. A gyöngy szépségét a briliáns csiszolású gyémántok emelik ki. Ha pedig nem érjük be egyetlen gyönggyel, viseljünk hozzá egy csodálatos, tahity gyönggyel díszített gyűrűt.

A tahiti gyöngyök olyan ritkák voltak korábban, hogy a Gyöngyök királynőjének is nevezték őket. Azonban manapság nem muszáj megelégednünk a természetben véletlenül fellelhető csodával, hiszen tenyészteni kezdték. Azonban különlegességét még így sem veszítette el, hiszen a tahiti gyöngy az egyetlen, amely természetes módon jön létre ezekben a különleges árnyalatokban, így nem festékkel éri el csodás, sötét színét.

A tahiti gyöngyöket az osztrigáknak köszönhetjük, hiszen ők termelik őket. A színük mélységét az határozza meg, hogy az osztriga mennyi fekete pigmentet termel. Minél sötétebb színű a gyöngy, annál nagyobb lesz az értéke. Az őket díszítő gyémántok csillogása igazán különlegessé teszi a tahiti gyöngyök sejtelmes színét.

Aquamarine, az örök boldogság köve

A nyárról a vízpart jut eszünkbe először, arról pedig a tenger csodálatosan kék színe, Az , Aquamarine medál egészen biztosan tökéletesen illik a vízparti nyaralásokhoz. Fehér aranyból készült, így a lebarnult bőrön is elképesztően mutat. Mivel a medál nem túl nagy méretű, ezért akár a strandon viselve sem zavaró. Csillogása pedig mindenképpen vetekedni fog a tenger vízcseppein megcsillanó napsugár szépségével. Egészítsük ki , fülbevalóval és gyűrűvel, és tökéletesen elegáns lesz a megjelenésünk a parton, vagy az esti vacsora alatt.

Az akvamarin a latin tengervíz szóból származik, hiszen az aqua vizet, a mare pedig tengert jelent. Nem is csoda, hogy ezt a gyönyörű nevet kapta. Színe olyan, mint a legszebb tengereké. A smaragddal és a berillel együtt a berillek csoportjába tartozik, melybe olyan különleges kristályok kerültek, amelyek színét a kristályszerkezetükbe beépült idegen kémiai elem határozza meg. Az akvamarin a benne lévő vastól ilyen gyönyörű, tengerkék színű. Mindig is nagy jelentőséggel bírt, és bár korábban a kékeszöld változatát jobban szerették, manapság már minél kékebb, annál értékesebb.

A legenda szerint a hableányok tengerfenéken őrzött ládáiból származik, így sokáig a tengerészek és utazók szerencseköve volt. Régen jósoltak is belőle, és úgy vélték, akinek akvamarinja van, az örökké fiatal és boldog marad. Bár ezt sajnos nem tudjuk garantálni, az egészen biztos, hogy ezek a csodálatos ékszerek tökéletesen kiegészítik viselőjük szépségét, és kék ragyogásuk hatására az egészen biztosan boldog és vidám lesz, ami pedig még sokkal szebbé és fiatalabbá fogja varázsolni.HĂ­vjon!