A zárt ruha mellett sem kizárt az ékszer

Hiába viselünk most jóval több ruhát, mint nyáron, nem csak a bőrünkön, a ruháinkon is remekül mutathatnak az ékszerek.


Ékszer, zárt ruhával

Magas nyakú pulóver nyakék után kiált

Attól, hogy nem a nyári, kivágott ruháinkat hordjuk, még egyáltalán nem kell, és nem is szabad lemondanunk a csodás ékszereinkről. A ruháinkon ugyanis legalább olyan jól mutatnak, mint a nyaraláson csodaszépre barnult bőrünkön.

Egy magas nyakú pulóvert például igazán ünnepivé varázsolhat egy nyakék. Mivel a garbók nyakrésze viszonylag szűken öleli körül nyakunkat, így egy rövid, nyakat körülölelő nyakék kiváló éke lehet a szettünknek.

De akár egy hosszan lelógó nyaklánc is varázslatosan elegánssá varázsolhatja még a legegyszerűbb felsőt is, ráadásul még a zárt nyakú pulóverekkel is elképesztően jól mutat.

A harmónia mindenek felett

Azonban ne felejtsük el, hogy amíg nyáron csak a bőrünk színe volt az ékszereink háttere, addig az őszi, téli időszakban nem árt, ha figyelembe vesszük a ruházatunk színét és ahhoz igazítjuk a viselni kívánt ékszereinket. Vagy éppen fordítva, a viselni kívánt ékszerhez választjuk ki a tökéletes színű és fazonú ruhát.

Az örök elegáns fekete ruha minden ékszerhez kiváló, ráadásul színénél fogva alkalmi megjelenést is kölcsönöz viselőjének. Hasonlóan nem lőhetünk félre egy fehér, vagy bézs árnyalatú felsővel, hiszen ez is minden ékszerünket ki fogja emelni. Azonban, egy bordó köves medállal díszített láncot már nem mindegy, hogy milyen színű felsővel viselünk, hiszen egy sötétbordó felső egészen biztosan nem nyújt tökéletes hátteret a számára.

Szintén fontos, hogy a fazonok, a kivágások is tökéletesen egyezzenek, így például egy "V" kivágású felsőhöz kiváló lehet egy hosszú medállal díszített nyaklánc, azonban egészen biztosan nem mutat jól egy kör alakú, nyakunkat szorosan körülölelő nyakék.

A fülbevalók is igazán ünnepivé és alkalmivá tudják varázsolni még a legegyszerűbb, egyszínű garbót is, legyenek akár decensen visszafogottak, vagy a szemeket magukra vonzó, nagyméretű darabok. Azonban a harmóniára minden szempontból ügyelnünk kell. Nem elég, hogy az ékszereink az adott ruhához illők legyenek, amennyiben több darabot viselünk, úgy egymáshoz is illeniük kell.

Ez természetesen minden évszakban és napszakban így van, nem csupán ősszel és télen, de amíg tavasszal és nyáron kissé megengedőbbek vagyunk a viseletünket és az ékszereinket tekintve, addig valahogy ősszel és télen sokkal jobban ügyelünk a részletekre. Ez nem is meglepő, hiszen ezek az évszakok nem használnak olyan vibráló színeket, mint amilyeneket tavasszal és nyáron viselünk, és a színkavalkád sem jellemzi őket.

Azonban használjuk bátran az ősz színeit, és ragyogjunk a barna, a vörös, a narancssárga csodálatosan vibráló árnyalataiban, akár a ruházatunkról, akár az ékszereinkről van szó. Ezek a színek igazán jól kiegészítik egymást, így az arany minden árnyalata illik hozzájuk, mely a legegyszerűbb megjelenést is igazán ünnepivé tudja varázsolni.

Az ősz és a tél ugyan hidegebb, mint a nyár és a tavasz, de mégis, a színek és az ekkor tartott ünnepeink hatására melegség járja át a szívünket, és ehhez méltón hozzájárulnak a kedvenc ékszereink is.Hívjon!