Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Van-e határa az ékszerviselésnek?

Lelőjük a poént az elején: Van bizony! Biztosan mindenki látott már kifejezetten giccses, ízléstelen ékszert, amitől minden jóérzésű embernek szabályosan felfordul a gyomra. Igaz, leginkább a silány minőségű bizsuk között szokott ez előfordulni, de sajnos a magas árkategória sem feltétlen garancia arra, hogy ízléses, szép egy adott ékszer.


Tehát mielőtt az ékszer értéke elvakít, azért nézzük meg, hogyan is néz ki az adott darab, próbáljuk elképzelni, mihez mutatna jól, hogyan tudnánk viselni. Nagyon gyakori jelenség az is, hogy egy ékszer lenyűgözően szép a kirakatban, de viselni nem igazán lehet, mert egyszerűen annyira feltűnő, hogy már-már nevetségessé tesz. És ne feledkezzünk meg a saját stílusunk jelentőségéről sem. Vannak emberek, akik tudnak viselni olyan dolgokat, amit mások nem. Ruhából is van olyan, amit eszünk ágában nem lenne felvenni, mert nevetségesen mutatnánk benne, másvalakinek viszont nagyon jól áll, mert olyan a kisugárzása, hogy tudja viselni. Nos, az ékszerekkel ez ugyanígy működik.

De hol van a határ?

Éppen az előbbiek miatt nincs univerzális határ az ékszerviselésben ? ami az egyik embernek már sok, a másiknak még teljesen jó. Sok múlik azon is, hogyan öltözünk. Egy gazdagon díszített, feltűnő szabású ruhához nem biztos, hogy a legjobb választás egy olyan ékszer, ami vonzza a tekinteteket, mert a kettő együtt már nem éppen a jó értelemben erősíti egymás hatását. Ha a ruha feltűnő, legyenek az ékszerek visszafogottak, ha pedig a ruhánk egy egyszerűbb fazon, ahhoz helyénvaló a mutatósabb ékszerek viselése.

Ami a számot illeti?

Örök kérdés, hogy miből hányat viselhetünk egyszerre. Fülbevalóból hagyományosan kettőt hordunk, egyet-egyet a két fülben. Nyakláncból praktikusan egyet érdemes viselni, mert ezek hajlamosak összegabalyodni, és az se nem szép, se nem kényelmes. A gyűrű és a karkötő érdekes kérdés. Előbbire nincs szabály, de azért ne húzzunk minden ujjunkra egyet. Kezenként 2, legfeljebb 3 darab, ami még jól mutat, beleértve az eljegyzési- és karikagyűrűket is. Karkötőből vannak olyan fazonok, amik kifejezetten többedmagukkal mutatnak jól, ez az adott darabtól függ.


<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés