Tedd ragyogóvá a húsvétot

Habár a húsvét leginkább a tojásokról és a csokinyuszikról szól, kiváló alkalom lehet arra is, hogy egy csodás ékszerrel fejezzük ki a szeretetünket.


Húsvéti gyémánt

A húsvéti ajándékozás hagyománya

A locsolás az egyik legrégebb óta élő húsvéti hagyomány hazánkban. A fiúk szépen felöltöznek, kölnit vásárolnak, locsolóverssel készülnek, a lányok pedig cserébe ajándékot adnak nekik. Az ajándék általában hímes tojás, csoki, vagy pénz. De nem csak a locsolás alkalmával kerül képbe az ajándékozás húsvétkor.

A gyerekek hiszik, hogy a mikuláshoz hasonlóan húsvétkor a húsvéti nyúl titokban eljön hozzájuk, és megajándékozza őket. Ennek eredete az lehet, hogy kereszténység előtti időkben Ostrát, a tavasz és a megújulás istennőjét ünnepelték. Az ő nevéből származik a húsvét szó, melyet angolul easter, németül oster néven ismerünk. Ostrát mindig virágokkal a kezében, tojásokkal és nyuszikkal ábrázolják, hiszen a legenda szerint Ostra egy sebzett galambot nyúllá változtatott, így megmentette az életét, a nyuszi pedig hálából díszes tojásokat ajándékozott neki.

Akármiből is fakad a hagyomány, a húsvét általában ajándékozással jár együtt. Ha pedig valami igazán maradandót szeretnénk adni szeretteinknek, nincs jobb választás egy gyönyörű ékszernél.

A fülbevaló vonzásában

A fülbevaló például kiváló ajándék lehet, akár húsvétra is. A legtöbb hölgy már kislánykorában kilöveti a fülét, hogy csodás fülbevalókat tudjon hordani. Nem is csoda, hiszen ezzel a néha apró, néha igencsak feltűnő ékszerrel nagyon is fel lehet dobni a megjelenésünket. Ráadásul, ha egy kisebb darabot viselünk, az semmiben sem akadályoz minket, szintre észrevehetetlen számunkra, de nem úgy azok számára, akik ránk néznek.

Egy gyémánt fülbevaló a csillogásával, csodás fényével kitűnően keretezi az arcot, és évekkel képes bárkit megfiatalítani. Még egy egyszerű öltözetet is képes ünnepivé varázsolni, ha egy elegáns fülbevalót viselünk. Így hát nem csoda, hogy egy jól megválasztott darabbal akár felnőtt, akár aprócska hölgyeknek is, hatalmas örömet okozhatunk. Ráadásul a méretben sem tudunk tévedni.

Arra azonban ügyeljünk, hogy ha gyermek részére választunk fülbevalót, az mindenképpen biztonságos legyen. Ha túlságosan hosszú, akkor bele tud akadni a ruhájukba öltözködéskor, ami csúnya balesetet tud okozni. Így érdemesebb inkább egy kis gyémántfülbevalót választani számukra. Ha viszont nem gyermeket ajándékozunk meg, ott már nem lehet akadály a hosszabb méret sem. Érdemes utánanézni, hogy az illető a sárga-, vagy a fehérarany ékszereket részesíti-e előnyben, és ez alapján kiválasztani a tökéletes fülbevalót.

Akár szettben is gondolkozhatunk, így ha a közeljövőben ismét meg szeretnénk ajándékozni valami igazán széppel és maradandóval, válasszunk olyan fülbevalót, amelyhez később hozzá illő láncot, gyűrűt, vagy karkötőt is tudunk majd ajándékozni. Ezzel több legyet ütünk egy csapásra, hiszen nekünk sem kell folyton azon gondolkodni, hogy mivel lepjük meg az illetőt, és ő is boldog lesz, hogy teljessé tudja tenni megjelenését a kollekció különböző darabjaival.

Ha tehát igazán emlékezetessé szeretnénk tenni a húsvétot, lepjük meg családunk szeretett hölgyeit csodaszép fülbevalókkal. Akár egyformát is vásárolhatunk nekik, jelezve így az összetartozás fontosságát, de egészen biztosan annak is örülni fognak, ha mindenki a saját ízléséhez passzoló darabot fog kapni. Ha pedig tehetjük, töltsük együtt az ünnepet, kihasználva azt a néhány napot a nyugodt, családi együttlétre. Boldog húsvéti ünnepeket kívánunk!Hívjon!