Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Tartalomhoz a forma

Az arcformához pedig az ékszer. Szépségedet könnyen kiemelheted és bekeretezheted csodaszép ékszerekkel, de mint mindenben, itt is ügyelni kell a részletekre. Nézzük hát meg, melyik arcformához milyen ékszer illik.


ékszer és arcforma

Szív formájú arc

Ha a homlokod vonala szélesebb, mint az arcod, akkor beszélünk szív formáról. Célszerű kerülni a "V" alakú nyakláncokat, mert ezek optikailag még jobban keskenyítik az álladat.

Válassz inkább rövidebb láncot, mely a kulcscsontod vonalát követi. Ez szépen kiemeli a nyakat és odavonzza a tekinteteket.Fülbevalóknál érdemes az állnál szélesedő darabokat előnyben részesítened.

Ovális arc

Arcod ilyenkor inkább hosszúkás, mint széles. A legszélesebb része a halánték és a homlok, az arc az áll irányába keskenyedik.

A hosszúkás forma miatt kerüld a lógós nyakláncokat és fülbevalókat. A rövidebb, szögletesebb ékszerek fognak igazán jól mutatni Rajtad. Figyelj rá, hogy a fülbevalóid ne érjenek az állad alá, ellenben a fülcimpa vonalát felfelé követőek kifejezetten előnyösek lesznek számodra.

Gyémánt alakú arc

Ha keskeny a homlokod és az állad, arccsontodnál pedig arcod kiszélesedik, a gyémánt alak a jellemződ. Mivel az oválishoz hasonlóan hosszúkás arcformáról beszélünk, szintén kerüld a hosszan lelógó ékszereket. A chockereket szinte Neked találták ki! Fülbevalónál pedig maradj a kicsi daraboknál, mert ez hangsúlyozza ki legjobban szépséged.

Szögletes arc

Szép és erős állkapcsod van? Akkor Neked szögletes az arcformád. Ide soroljuk a háromszög és négyszög alakú arcot is. A hangsúlyos állkapcsot könnyen ellensúlyozhatjuk a lógós ékszerekkel, láncokkal, fülbevalókkal. A nagy medálok szinte odavonzzák a tekintetet. Válassz hát ilyen szemmel és garantáltan Te kerülsz a figyelem középpontjába!

Téglalap alakú arc

Szögletes homlok és még az oválisnál is hosszúkásabb arcforma a jellemzője. Kecsesen nyúlánk arcod szinte kiabál az olyan fülbevalókért, melyek kissé szélesíteni fogják. A könnycsepp vagy csillár alakú darabok állnak a legjobban Neked. De vigyázz, soha ne érjenek az áll alá! Nyakláncból válassz olyat, amelyiknek széles a medálja.

Kerek arc

A legegyszerűbben leírható arcforma, mivel itt minden kerek, az áll, az arc, a hajvonal. A geometriai formájú ékszerek közül lesz valamelyik nyerő választás számodra. Nyakláncból válassz "Y" vagy "V" alakút, fülbevalóból az egyenes vonalú, lógósak mutatnak a legjobban Rajtad, hiszen megnyújtják kerek arcodat.

Mégis hasznos volt a matekóra

Látod, mindig azt gondoltad, hogy a suliban a geometria nem lesz hasznos számodra, pedig mégis! Kísérletezz hát a formákkal, alakokkal bátran, anélkül, hogy ki kellene számolnod a térfogatukat.


<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés