Szűkíteni lehet egy gyűrűt - de vajon tágítható-e?

Az eljegyzési gyűrű, jegygyűrű olyasmi, amivel egész életünkre tervezünk, hiszen senki sem tervezi előre a válást, mindenki úgy gondolja, a házassága örökre szól. Ideális esetben tehát egész életünkben viseljük, de a méreteink nem feltétlenül maradnak egyformák, ahogy telnek az évek. Mi a teendő abban az esetben, ha az ujjunk az időnk során kissé megvastagszik, és "kinőjük" a gyűrűinket? Ez ugyanis a legtöbb embernél bekövetkezik, és valós problémává válik, hogy nem tudja már viselni a gyűrűjét, hiába szeretné.


gyémánt gyűrűSzerencsére azonban ez nem jelenti azt, hogy új gyűrű kell, és lemondhatunk arról, aminek már hatalmas érzelmi értéke van az elmúlt évek miatt. Van ugyanis lehetőség a méret megváltoztatására, még ha nem is korlátlan mértékben.

Hogyan lehet változtatni a méreten?

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a gyűrűket nem lehet a végtelenségig tágítani, és nem is minden esetben. Egy hagyományos eljegyzési gyűrű esetében ritkán adódik probléma, mert általában aranyból vagy ezüstből van, amivel könnyű dolgozni. Ha a klasszikus egy kő van benne, minden további nélkül változtatható a mérete.

Egyéb alternatívákkal, például a nemesacéllal, már lehetnek gondok, mert nem mindenhol vannak ehhez megfelelő eszközök. Ha a gyűrűben sok a kő, akkor nem is minden esetben tud az ékszerész hozzányúlni, legalábbis úgy nem, hogy a gyűrű eredeti küllemét megtartsák.

Mit tehetünk akkor, ha nem változtatható a méret?

Adja magát, hogy nem hordjuk a gyűrűt, vagy keresünk másikat, de akinek érzelmileg sokat jelent a gyűrűje, annak ez a kettő nem igazán opció. Amennyiben az érzelmi értéke miatt ragaszkodunk a sajátunkhoz, esetleg ezt beolvasztva lehet ugyanolyat készíttetni nagyobb méretben, így ugyanaz a gyűrű, de mégsem. Mindig érdemes több ékszerészt is megkérdezni, mielőtt ilyen lépésre szánjuk el magunkat, ugyanis nem ritka, hogy az egyik azt mondja, nem tudja bővíteni a gyűrűt, egy másik viszont gond nélkül megcsinálja. Ennek az az oka, hogy nem egyforma a felszereltség, eltérőek a technikák, és bizony a hozzáértés is különbözik.Hívjon!