Blog
Gyémántgyűrű BLOG

A színes gyémántok

A gyémántok leggyakrabban fehérek, és színük inkább sárgába hajló, de az egészen nagy értékű és különleges darabok között rózsaszínt és kéket is fedeztek már fel.
A gyémántok színe az egyik olyan jellemzőjük, amely az értéküket méri. A szín, a tisztaság, a méret és a csiszoltság mellett az egyik legfontosabb, amitől értékessé válik a szakavatott ítészek szemében. Ennek a 4 jellemzőnek a skálázott (betűjeles) minősítése kerül bele a gyémánt certifcat-jába, a tanúsítványába is.

A színes gyémántokat a természet kincseinek is nevezik. Olyan ritkák, hogy kb. 10 000 karát megcsiszolt gyémántra jut 1 karátnyi színes gyémánt.

A gyémántok értéke ? a különleges színes gyémántoké pedig kifejezetten ? maximálisan tartós és így befektetésül is nagyon sok hasznot ígérhetnek. Évente 10-15%-kal nő az értékük, és még sosem csökkent az áruk a piaci árak alá.
Egy új befektetői nemzedék kezd kialakulni a színes gyémántok adás-vétele köré, hiszen azt, hogy ezekben a kövekben alig van befektetési kockázat, egyre többen mérik fel. A világ nagy aukciós házainak gyémántárverésein így egyre nagyobb az érdeklődés a kövek iránt.

Bemutatunk mi is néhány ilyen nagy értékű színes gyémántot:

Pumpkin gyémántPumpkin Diamond ? a sütőtökről nevezték el ezt a párnacsiszolású csodakövet. Intenzív narancs színe kimagaslik minden sárgás gyémánt közül. Ezt a gyémántot Dél-Afrikában találták 1997-ben.
A nevét valójában onnan kapta, hogy első vásárlója ? Ronald Winston a ?Winston házból? - épp Halloween előtt szerezte be ezt a gyémántot akkoriban 1,3 millió dollárért a gyémántot csiszoló William Goldbergtől.

Steinmetz gyémántSteinmetz Pink Diamond - Az 59.60 ct. (karátos) rózsaszín gyémánt egyike a világ legritkább gyémántjainak.
A gyémánt csiszolása közel 20 hosszú hónapot vett igénybe. 2003 óta ismeri ezt a követ a nagyközönség, amely azóta is a Steinmetz Group tulajdonában van.

A Hope Diamond - 45.52 ct.(karát) mély szürkéskék színű kő. Ezt a követ egy különleges legenda is övezi, ami szerint ez a kő az indiai Coleroon folyón lévő templomi bálvány szeméből származik. Ez a világ legnagyobb gyémántja.
Amennyiben ez valóban így van, akkor talán létezhet egy párja is, a bálvány másik szeme. Ez azonban még nem nyert bizonyosságot. Nem csak ez az egy legenda köríti azonban ezt a gyémántot. A tulajdonosait ugyanis mintha átok és balszerencse sújtaná. Ez a kő egykoron XIV. Lajos tulajdonában állt, aki egy 67 1/8 ct.-os (13,4 g.) kővé alakíttatta, mint "a korona kék gyémántja". A célja az volt, hogy a királyi koronába foglaltassa. A gyémántot ellopták 1792-ben a francia forradalom idején, de 1830-ban ismét nyomára bukkantak, és Henry Philip Hope Londonból megvásárolta 90 000 dollárért. A gyémánt így erről a tulajdonosáról kapta nevét.

Millennium gyémántMillennium Star - 'D' színű (azaz színtelen), kívül-belül zárványmentes csepp csiszolású, 203.04 ct. (karátos) gyémánt, tökéletes arányokra csiszolva. 1990-ben találták. Csiszolatlan állapotban 777 ct. volt, és a De Beers vásárolta fel. A követ Nir Lavnat és a híres Steinmetz Diamond Group csiszolói dolgozták ki. A csiszolói közel 3 évet dolgoztak azon, hogy a híres gyémánt ezt a tökéletes csiszoltságot elérje.

Válasszon ékszerüzleteinkben, vagy ékszer webshopunkban egyedi, akár színes köves gyémántgyűrűink közül kedvese stílusához illeszkedőt.A nagyobb gyémántokhoz tanusítvány tartozik, hiszen bevizsgált, ellenőrzött, minősített, jegyzett kövekről van szó, így értékük valóban tartós. Befektetést is képviselnek.Széles kínálatunkban számos színes gyémántot tartalmazó ékszer megtalálható. Az egyik legszínesebb kollekcióban egy virág formájú gyémántgyűrű és a hozzá illő medál található. De kínálunk számos rózsaszín gyémánt köves gyűrűt is.

Válogasson nálunk és találja meg ebben is az igazit!


<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés