Szerencsét hozó ékszerek | Blog

Szerencsét hozó ékszerek

Mindenki sikereket és gazdagságot kíván magának az elkövetkező újévre, és persze a négylevelű lóherék és patkók szerencsehozó erejében mindenki hisz. De ha szeretnénk, hogy elegáns ékszereink is kicsit közelebb hozzák újévi kívánságainkat, megmutatjuk, hogy melyek a leginkább szerencsét hozó ásványok!


Ametiszt

gyémánt gyűrűAz ametiszt a kvarc lila árnyalatainak egyike, melyet hagyományosan a józanság megőrzése érdekében viseltek, de álomhozó, álmatlanság elleni kőként is ismert. Az egyiptomiak a félelem és bűntudat ellen védekeztek vele. A püspökök kövének is hívják, hiszen a vallásosságot, alázatot, őszinteséget és spirituális bölcsességet is szimbolizálja.

Citrin

A citrin a kvarc ásvány, sárga színű, drágakőként használt változata. A bőség köveként tartják számon, mert vonzza a sikert, a gyarapodást és a terveink megvalósításához szükséges kitartást. Elnyeli, átalakítja és szétszórja a negatív energiákat.

Gyémánt

A gyémánt - mint tudjuk - a legértékesebb drágakő, mely az ártatlanság és állandóság jelképe, így érthető, hogy miért a legkedveltebb kő eljegyzési ékszerekben. A gyémántnak önállóan nincs gyógyító hatása, de fokozza az smaragd és ametiszt erejét.

Gyöngy

A gyöngy a legrégebbi drágakő és évszázadokig a legértékesebb is volt. Nagyon sok hiedelem és történet kapcsolódik hozzá, régen például a menny és a hold könnyének tartották. Idővel a gyöngy a tisztaság és ártatlanság jelképévé vált, ezért gyakran díszítik vele a menyasszonyi ruhát, vagy viseli ékszerként a menyasszony. Jegygyűrű itt!

Rubin

Úgy tartják, a rubin az univerzum legerőteljesebb köve, mely elégedettséget és békét hoz viselőjének. A < href="https://www.gyemantgyuru.hu/gyuruk">rubingyűrűt bal kézen kell hordani, hogy életerőt és védelmet adjon. Ajándékként a rubin ag barátsá és szerelem jelképe, emellett, a vitalitás és királyi hatalom szimbóluma is.

Smaragd

A smaragd Vénusz istennő szent köve volt, ezért úgy tartották, segít megőrizni az igaz szerelmet. Hosszú ideje a remény jelképe is, továbbá a prófécia kövének is tekintették.

ZafĂ­r

A zafír nevét kék színéről kapta, azonban találkozhatunk rózsaszín, sárga, ibolya, zöld és áttetsző zafírral is. A mennyország és Isten iránti elkötelezettség szimbóluma.

Karikagyűrű széles választékban itt!

Eljegyzési gyűrű kedvező árakon tekintsd meg kínálatunkat!HĂ­vjon!