Blog
Gyémántgyűrű BLOG

A szerelmed születésnapján tennéd fel a nagy kérdést? Eláruljuk, miért NE akkor húzd fel az ujjára az eljegyzési gyűrűt!

A lánykérés csodás és romantikus pillanat, de csak akkor, ha megfelelően időzíted a dolgot. Van néhány olyan nap, amikor nem jó ötlet elővenni az eljegyzési gyűrűt.


EljegyzésIlyen például a leendő menyasszony születésnapja.

Egy kapcsolat magasabb szintre lépése az egyik legjobb dolog az életben - persze a világbéke mellett - de az eljegyzést épp olyan jól meg kell szervezni, mint bármilyen ünnepi alkalmat.

Legalább fejben. Sok férfi úgy gondolja, hogy a Valentin nap, a karácsony vagy épp az imádott nő születésnapja a tökéletes arra, hogy feltegye a nagy kérdést és felhúzza szerelme ujjára az eljegyzési gyűrűt.

Nos, a helyzet az, hogy nem így van.

Sőt, az igazság az, hogy ennél rosszabb ötlet nem is juthatna senki eszébe. Összeszedtük, hogy miért mondjuk ezt.

Ezért ne kösd össze egy másik ünneppel az eljegyzési gyűrű meglepetését!

Az eljegyzésnek épp olyan kiemelkedő napnak kell lennie, mint a névnapnak, a születésnapnak vagy a nagyobb ünnepeknek, mint a húsvétnak vagy a karácsonynak, de mindenképpen külön kell megtartani. Hogy miért?

Épp azért, hogy legyen egy saját, közös ünnepetek, amikor csak egymásra figyeltek.

Ha egy másik ünneppel kötöd össze, akkor a ti napotok csak egy része lesz valami másnak és nem tudjátok igazán, bensőségesen megünnepelni az eljegyzéseteket a jövőben.

Miért abszolút rossz ötlet a születésnapon átadni az eljegyzési gyűrűt?

Tudjuk, hogy alapvetően jó gondolatnak tűnik épp a szeretett nő születésnapi ajándékaként átadni az eljegyzési gyűrűt, de egy dolgot sose feledj, mégpedig azt, hogy ez a nap ezután egy évfordulót is jelent és - lássuk be - senki sem szeretne a születése napján osztozkodni.

Még az eljegyzésével és annak évfordulójával sem.

Mert ez a nap csak az ünnepeltté.

Ráadásul ilyenkor az emberek hajlamosak arra, hogy az évfordulót ünnepelve, később összevont ajándékkal kedveskedjenek a másiknak - sok példát láthatunk erre akkor, ha ugyanarra a napra esik egy testvérpár születésnapja, vagy valakinek a névnapja ugyanakkor van, mint amikor született - ez pedig kisebbíti a születésnap jelentőségét.

Ha mindenáron azt szeretnéd, hogy akkortájt legyen az eljegyzésetek, válassz inkább egy pár nappal későbbi dátumot, egyfajta utószülinapként.

Ráadásul gondolj bele, mi lesz akkor, ha szakítotok?

Nem jó az ördög ügyvédjének lenni, mi most mégis azok leszünk néhány mondat erejéig. Bár ezt senki sem tervezi meg előre - főleg nem akkor, mikor épp eljön az eljegyzési gyűrű ideje - egy párkapcsolat akár szakítással is végződhet a legrosszabb esetben.

Előfordul az ilyesmi a legjobb családban is, ahogy a mondás tartja.

Éppen emiatt, ha pont a párod születésnapján teszed fel a nagy kérdést és húzod az ujjára a gyémánttal ékesített eljegyzési gyűrűt, akkor egy ilyen szituációba keveredve jó néhány évre tönkreteszed számára ezt az igazán személyes ünnepet.

Egy szakítás sem lehet annyira szörnyű, hogy ilyesmire ítélj valakit, akit szerettél.


< vissza a blogba

Időpont-egyeztetés