Ragyogj te is az aranyló őszben | Blog | Gyémántgyűrű.hu

Ragyogj te is az aranyló őszben

Az ősz hamarosan újra beköszönt a maga kicsit lassú, kicsit sötét stílusában. Bár szívünk szerint örökké nyár lenne, azért megvan az őszi hónapok szépsége is. Mint ahogyan az őszi ékszertrendeknek is megvan a maga varázsa.
Arany ékszer

Ragyogj, mint az aranyló falevelek

Az arany soha nem megy ki a divatból. Legyen akár forró nyár, vagy hűvös ősz, minden évszakhoz és alkalomhoz tökéletes választás. Így hát semmi okunk szomorkodni amiatt, hogy elmúlt a nyár, hiszen ősszel is mindig találunk alkalmat rá, hogy viseljük csodás ékszereinket.

Az ősz színeihez tökéletesen illik az arany. Míg a nyárhoz valamiért inkább az ezüstöt, vagy a fehéraranyat tudjuk elképzelni, addig az arany ékszerek csodás sárgás színe tökéletes választás az aranyló falevelekkel díszített őszben. Akár karkötőről, akár nyakláncról, akár gyűrűről vagy fülbevalóról beszélünk, amennyiben az egyik arany színű az általunk viselt ékszerek közül, az elegáns összhatás elérésnek érdekében érdemes az összes többi ékszerünket is ehhez igazítani.

Régen sokan vélték úgy, hogy az arany az idősek színe, és az ékszerek közül is túl hivalkodónak találták, manapság ez már egyáltalán nem így van. Az ősz aranyló, barnás színei kifejezetten kiemelik az aranyékszereket, és természetesen az azokat viselőket is.

Őszi ruhák, őszi ékszerek

Mivel ősszel a ruházatunk jóval zártabb, mint nyáron, ezért indulás előtt érdemes átgondolnunk, az adott időjáráshoz igazított ruháink milyen ékszer viselését teszik lehetővé. Egy zárt, garbó nyakú felsőt például kitűnően fel lehet dobni egy csodás nyakékkel. Akár egy, a nyakat szűken körülölelő darabra esik a választásunk, akár egy rövidebb, de különleges medállal rendelkező láncot viselünk, egészen biztosan nem fogunk vele hibázni.

Ha egy "V" kivágású felsőt viselünk, akkor érdemes a láncunkat is hasonló alakban díszített medállal egyedivé tenni. Hosszú ujjú felsőinkhez nehéz olyan karkötőt választani, amelyik észrevehető marad, éppen ezért érdemes háromnegyedes ujjú, vagy felhajtott ujjú inget, vagy blúzt viselnünk. A pulóverünk ujját is fel tudjuk tolni, divatosan, hogy az alkarunknak csupán a felét takarja, így tökéletesen láthatóvá válik karkötőnk, ráadásul nem is fog folyton beleakadni a ruhánkba.

Fülbevalóink is általában jóval visszafogottabbak ősszel, mint télen. Ennek az egyik oka, hogy sokszor viselünk ilyenkor sapkát, esetleg kalapot, és ehhez is igazítani kell a fülbevaló megjelenését és méretét. A kötött pulóverekbe ráadásul jóval könnyebben bele is tud akadni egy szép, hosszú fülbevaló, amit nyáron egészen biztosan akadály nélkül tudunk viselni.

Az ősszel jövő melankólia legjobb ellenszere a csillogás. A reggeli készülődés is jóval kellemesebb, ha az lebeg a szemünk előtt, milyen csodálatos arany ékszerrel dobjuk majd fel az aktuálisan viselni kívánt öltözetünket.

Ráadásul ne felejtsük el, hogy az őszt azért is érdemes szeretni, mert alkalmat ad az otthon töltött romantikus, összebújós estékre. Nem kell ahhoz étterembe menni, hogy romantikus vacsorán vehessünk részt. Ha kint fúj a szél, és esik az eső, odabent vegyük fel a kedvenc ruhánkat, tegyük fel a hozzá legjobban illő ékszereinket, és úgy töltsünk el egy csodás estét a Szerelmünkkel, hogy senki nem tudja megzavarni azt. Így lehetséges, hogy az oly régen várt eljegyzésre is sor tud kerülni a hosszú ősz hónapokban. Az eljegyzési gyűrűk között pedig egészen biztosan találni egy olyat, amely mind a jövendőbeli feleség, mind az ősz hangulatát bearanyozza.Hívjon!