Óvakodjunk az olcsó eljegyzési gyűrűktől és gyémántoktól!

Nagyon könnyű hírverést csinálni a gyémántok körül, és még a hamis darabok is gyakran okozhatnak szemkáprázatot. Lehet, hogy nem is tudunk róla és máris egy hamis gyémánttal vagy eljegyzési gyűrűvel találjuk otthon magunkat. Illetve az is lehet, hogy valódi a kő, de valójában egy szemétrevaló darab.


Olcsó gyémánt


Az esküvő természetesen egy grandiózus esemény, ami persze költséges is, de néha fontos kompromisszumot kötnünk néhány szemponttal kapcsolatban. Az olcsóbb eljegyzési gyűrűk azok, ahol a vőlegények elkezdik a spórolást, de az olcsó árak sokszor hamis gyémántokat, kétes eredetű kereskedőket és silány minőségű köveket eredményeznek.

Az eljegyzési gyűrű olyan élmény lesz az életünkben, amelyre a pár tagjai örökké emlékezni fognak. Ne engedjük, hogy silány minőségű vagy hamis gyémántok rontsák el az emléket!

A híres idézet, mely szerint: "Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg az is." Érdemes azt az információt megjegyezni, hogy a gyémántok globális árucikkek és az áruk közel azonos az egész világon. Ami azt jelenti, hogy egyszerűen képtelenség olyan olcsó ajánlatot találni, ami más ékszerboltban nem létező vételár lenne.

Könnyen lehet, hogy a megfizethetőbb eljegyzési gyűrűket keresi valaki (amivel persze nincsen semmi probléma), de azt fontos tudni, hogy a minőség messze nem lesz ugyanaz. Ez az útmutató arról szól, hogy a blogcikkünk olvasói semmiképp se essenek abba a hibába, hogy egy alkalmi vételről azt higgyék, hogy azzal extra jól járhatnak.

Olcsó eljegyzési gyűrűk és filléres gyémántüzlet


Az internet egy fantasztikus találmány és nincs kétség, hogy több szempontból is megváltoztatta az életünket. Sajnos azonban a csalók és az átverésből élő kereskedők elterjedéséhez is igencsak hozzájárult.

Filléres gyémántüzlet


Ha olyan webhelyeket lát, amelyek "kedvezményes gyémántokat" vagy "olcsó gyémántokat" kínálnak, legyen óvatos. A gyémántok és az eljegyzési gyűrűk nem nagykereskedelmi termékek, amelyeket ömlesztve vásárolnak; drága, prémium termékek.

Ha olcsóbb eljegyzési gyűrűt vagy filléres gyémántot találtunk, akkor egyszerűen a gyémánt valószínűleg rosszabb minőségű. Egyes kiskereskedők legelöl lesznek majd gyémántjaik minőségével kapcsolatban, de ha egy üzlet "olcsó gyémántokat" vagy "olcsó eljegyzési gyűrűket" kínál azzal az állítással, hogy nagykereskedelmi áraik vannak, akkor nagy eséllyel csalásról van szó.

Valójában ezen a csalók ugyanúgy magas áron próbálják eladni az olcsó vagy hamis termékeiket, amivel sokkal nagyobb hasznot és profitot érnek el.

Az olcsó eljegyzési gyűrűk és gyémántok árulkodó jelei

GIA
Néhány dologra mindig ügyelnie kell, amikor gyémántokat és eljegyzési gyűrűket vásárol.

Igazolatlan gyémántok

A jelöletlen gyémántokat nem ellenőrizték szakemberek és nem kaptak igazolást az eredetiségükről. Bizonyos kereskedők azt mondják, hogy ennek a procedúrának a kikerülésével tudnak olcsóbb gyémántokat eladni, de ez azt is jelenti, hogy túlértékelt köveket adnak el.

Tanúsítvány

Tekintve, hogy a cégek és a kereskedők különféle bonyolultabb terméket is hamisítanak (mint például az órákat), nem lehet meglepetés számunkra, hogy a tanúsítványokat is lemásolnak.

Kifejezetten javasoljuk, hogy csak olyan gyémántokat vásároljon, amik GIA vagy HRD certifikáttal rendelkeznek, mert ezek jól ismert és elismert gyémánt értékelő hivatalok. Az olcsó eljegyzési gyűrűk és gyémántok kétes eredetű kereskedői más tanúsítókkal dolgoznak, amí így azt is jelenti, hogy magasabb minősítést adnak egy gyémántra, mint amilyen az valójában.

Értékesítési irányelvek

MINDEN ESETBEN ellenőriznie kell minden vásárolt termék értékesítési irányelveit, legyen szó eljegyzési gyűrűkről, gyémántokról vagy bármilyen más termékről. Az olcsó eladók gyakran megpróbálják elrejteni a félrevezető és tisztességtelen megállapodásokat a feltételekben (apróbetűk), és miután megvásároltuk a terméket, nem sokat lehet tenni.

Mi van akkor, ha megfizethetőbb eljegyzési gyűrűt vagy gyémántot szeretnék?

Ha megfizethetőbb megoldást keres, akkor ez egyáltalán nem probléma. Kerülje mindazokat az eladókat, akik azt állítják, hogy "olcsó ajánlataik vannak", és ragaszkodjanak olyan jó hírű ékszerészhez, akik megfizethetőbb lehetőségekkel is rendelkeznek. Forduljon hozzánk habozás nélkül a gyémánt kiválasztásával kapcsolatos független tanácsokért és tippekért!

Néhány megoldás, amivel megfizethetőbbé tehetjük az eljegyzési gyűrűt vagy a gyémántot:

- Például a gyémánt méretének csökkentése. Ha 1 karátos gyémántot keres, próbáljon meg egy nagyon jól csiszolt 0.80 vagy 0.90-es darabot. Egy kiválóan csiszolt nagyobbnak tűnhet, mint egy silányul csiszolt 1 karátos gyémánt.
- Legyen kevésbé extrém a foglalat. Sok cég készít Tiffany stílusú gyűrűt.
- Használjunk eltérő fém anyagokat. Például a fehérarany sokkal olcsóbb, mint a platina, de mégis ugyanolyan elegánsnak tűnik (a legtöbb ember nem is tud különbséget tenni).

A tökéletes eljegyzési gyűrű vagy gyémánt megtalálása

Az eljegyzési gyűrű vagy az eljegyzési gyűrű gyémántjának megvásárlása az egyik legfontosabb vásárlás, amelyet valaha eszközöltünk. Ne szippantson be minket az "olcsó" vételek csábítása. Ha megfizethető lehetőséget szeretnénk, akkor ez egyáltalán nem probléma.

Mi 100%-osan állunk rendelkezésre a megfelelő eljegyzési gyűrű, karikagyűrű vagy jegygyűrű kiválasztásához. Nagyon sok éve dolgozunk és foglalkozunk gyűrűkkel és bízhat a tapasztalatainkban és szakértelmünkben!Hívjon!