Őrült jó eljegyzési bulik | Blog | Gyemantgyuru.hu

Őrült jó eljegyzési bulik

Életed Szerelme végre megkérte a kezed? Ott ragyog az ujjadon a leggyönyörűbb eljegyzési gyűrű? És ezt az egész világ tudtára szeretnéd adni? Ne fogd vissza Magad! Adunk néhány szuper ötletet, hogy oszthatod meg a legstílusosabban az örömödet a Szeretteiddel!


Csillogj, mint a gyémánt

Mikor tartsam?

Most rögtön, ha nem hamarabb! Persze kapkodni nem szabad, de azért a nagy eseménytől számított 2-3 hétnél tovább ne húzd. Fontos, hogy lehet, hogy ekkor találkozik a két család először. Így a legfontosabb, hogy a közeli hozzátartozóknak megfeleljen az időpont.

Hol tartsam?

Ez függ a meghívottak létszámától és attól is, hogy mekkora hely áll rendelkezésedre otthon, vagy a kertben. Viszont arra készülj fel, hogy ha otthon tartod, és nincs segítséged, bizony az egész estédet a vendégek kiszolgálásával fogod tölteni, így nem marad majd elég időd a bulizásra.

Ha találsz egy megfelelő helyszínt, akkor akár egy rendezvényszervezőre is bízhatod, hogy minden apró kis részletet megvalósítson, amit kigondoltál. De ha a szüleid beleegyeznek, akár egy családias hangulatú kerti partyban is gondolkodhatsz, amit megszerveznek a számotokra. De ne bízz mindent Rájuk akkor sem, ha náluk lesz a buli! Hisz a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát, és ne háruljon senkire túl sok feladat.

Tematika

A menő partyknak van valamilyen témájuk. Lehet ez egy szín, egy korszak, de mivel eljegyzésről beszélünk, akár lehet a téma maga az eljegyzés is. Mindenki viselhet valamilyen bolondos, gyűrűt formázó fejfedőt, vagy valamilyen mókás gyűrűt. Ha kellően extrovertált a csapat, el is mesélhetik, hogy kinek milyen módon kérték meg a kezét.

Díszítés

Kerüld el, hogy miniesküvő legyen a buliból! Felejtsd el a fehér színt és az esküvői díszeket! De mehetnek a szív alakú dekorációk, lufik, és minden, ami hozzájárul a vidámsághoz.

Lehetnek mókás feladatok is és ezekhez is szerezhettek be kellékeket. Akár a leghétköznapibb játékokat is aktuálissá lehet tenni. Például az oszlopokra történő karikadobálásból is lehet eljegyzési gyűrű célbadobási verseny. Minden csak fantázia kérdése.

Menetrend

Ha már megtörtént az eljegyzés és utólag ünnepeltek, érdemes azért megosztani a szeretteitekkel is a csodás pillanatot. Ha készült róla videófelvétel, akkor vetítsétek le. Ha nem, akkor meséljétek el. Vagy, akár újra el is játszhatjátok. Ilyenkor a vőlegénynek a menyasszony édesapjától illik először megkérni a szíve választottja kezét. Ha erre engedélyt kap a jövendőbeli apóstól, akkor teheti fel a nagy kérdést a Szerelmének.

Ha nem volt meg az eljegyzés, hanem a Szeretteitek előtt történik meg, akkor pedig szintén ez a sorrend. Az eljegyzés megtörténte után pedig jöhet a buli és a vacsora.

Menü

Mivel kötetlen eseményről van szó, érdemes svédasztalban gondolkodni. Így mindenki akkor ehet, amikor megéhezik. Nem kell drága ételeket feltálalni. A lényeg, hogy mindenki tudjon magának választani. Ha vannak a vendégek között különleges odafigyelést igénylők, például ételallergiások, rájuk feltétlenül figyelj oda!

Hogy az emlék megmaradjon

Fontos, hogy később is fel tudjátok idézni ezt az egész életetekre kiható fontos eseményt, így érdemes fényképészt és videóst hívni a buliba. Megkérhetitek az egyik vendéget is, de akkor ő nem fog tudni olyan felhőtlenül bulizni, mint a többiek. Ráadásul ha profikra bízzátok, egészen biztos nem a zöld füvet, vagy valakinek a tarkóját csodálhatjátok a felvételeken az igazán fontos pillanatok helyett.

Hívjon!