Nem lett jó a gyűrű az ujjára! Mi a teendő? | Blog | Gyemantgyuru.hu

Nem lett jó a gyűrű az ujjára! Mi a teendő?

Az eljegyzést tervező vőlegényjelöltek egyik legnagyobb kihívása a gyűrű megvásárlása - még annál is nagyobb feladat ez, hogy megtervezzék a lánykérés körülményeit. Nagyon sok kérdés merül fel ugyanis ilyenkor egy izguló férfiban: milyen gyűrűt vegyek? Sárga arany vagy fehérarany? Ha fehér, akkor nem fogja azt hinni, hogy ezüst? El tudom találni, mi tetszik neki? Hány kő legyen benne? És egyáltalán mekkora gyűrű kell az ujjára?


 jegygyűrűBizony, az eljegyzési gyűrű méretének eltalálása nagyon nehéz feladat. Még ha arról van is elképzelésünk, hogy milyen eljegyzési gyűrűt szánunk életünk párjának, a méretnél könnyen elakadhatunk. És persze ha nem sikerül eltalálni, azt roppant kínosnak is érezzük.

Már korábbi bejegyzésekben adtunk tippeket arra vonatkozóan, hogy miként lehet megtippelni a helyes gyűrűméretet, illetve titokban lemérni. De ha mégsem sikerül eltalálni, akkor sincs semmi gond.

Lehet változtatni a gyűrű méretén

Roppant kínosnak éli meg egy férfi, amikor azjegygyűrű nagy a szerelme ujjára, vagy éppen nem megy rá, de szeretnénk mindenkit megnyugtatni: legtöbbször maguknak a nőknek sincs fogalmuk róla, mekkora gyűrűt is hordanak. Csak ők abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy felpróbálgathatják helyben, így megkeresve a megfelelőt. Az eljegyzési gyűrűt meglepetésként vásárló férfiak számára nyilván nem adott ez a lehetőség.

Nem kell tehát kellemetlenül éreznünk magunkat amiatt, hogy nem sikerült pontosan eltalálni a méretet, és jó tudni, hogy lehet a gyűrűn módosítani. Legtöbb esetben, ha valódi nemesfémből van a gyűrű, könnyedén be lehet venni belőle, így tökéletesen jó lesz a menyasszony ujjára - persze ebben az esetben nem árt a hölgyet is magunkkal vinni az ékszerészhez, hogy már pontosan méretre tudják igazítani.

Ha a karikagyűrű éppen hogy kicsi lett, az némileg nehezebb helyzet, de nem kell aggódni, vannak módszerek a tágításra, de akár az is egy opció lehet, hogy egész egyszerűen kicseréltetjük a gyűrűt nagyobbra - természetesen ha nem teljesen egyedi darab.Hívjon!