Nem hagyományos ékszerek | Blog | Gyemantgyuru.hu

Nem hagyományos ékszerek: bross, tiara, hajcsatok, mandzsettagomb, nyakkendőtű

Ékszerek alatt a legtöbb ember azokat érti, amelyekkel akár a hétköznapokban is találkozhatunk: gyűrű, nyaklánc, karkötő, fülbevaló, és ebben nagyjából ki is merült a felsorolás. Vannak még ezen kívül ugyanakkor tárgyak, melyek bőven beleférnek az ékszer kategóriába, csak kicsit ünnepélyesebbek, nem viseljük őket napi szinten, inkább alkalmakkor kerülnek elő. Ezekből is nagyon különleges és szép darabokat lehet találni, természetesen az egyéni igényeknek megfelelően.


Férfiak ékszere a mandzsettagomb és a nyakkendőtű

gyémánt gyűrűTermészetesen a nyakkendőtű a férfias kiegészítők közé tartozik, hiszen a nők esetében eleve nem jellemző a nyakkendő viselése. A férfiak sem hordják mindig, ami szintén arra enged következtetni, hogy egy olyan kiegészítőről van szó, ami kifejezetten komolyabb alkalmakra való. Ilyen lehet például egy bál, egy esküvő, amikor mindenki igyekszik az átlagosnál egy kicsit jobban kinézni, ünnepélyesebben felöltözni, ez pedig nemcsak a ruhákban, hanem a kiegészítőkben is megmutatkozik.

Erősen alkalmi ékszer a tiara

A tiara egy olyan kiegészítő, amivel egészen biztosan nem fogunk találkozni egy hétköznapi rendezvény alkalmával, még egy esküvőn is legfeljebb a menyasszony engedheti meg magának ezt a viseletet. Leginkább nívós bálokon szokott előfordulni a hajban a tiara, természetesen pazar frizurával körítve. A tiarának persze megfelelő ruha is dukál, nagyon harmonikusnak kell lennie az összhatásnak ahhoz, hogy valóban jól mutasson.

Bross Ă©s csatok

Kevésbé alkalmi, de nagyon elegáns tud lenni egy-egy bross is, amit a ruhára szokás tűzni. Ezek formálhatnak virágot, és díszíthetők drágakövekkel, ami természetesen nagyban növeli az értéküket. A hajcsatok egészen hétköznapi kiegészítőnek tűnnek, de természetesen nem feltétlenül azok: egy-egy kis gyémántberakás például kifejezetten drága és különleges darabbá teheti őket. Szintén alkalmi frizurákhoz, esküvőkön szoktak leginkább ilyen extra hajcsatokat viselni - ezek természetesen a tekinteteket is vonzzák.HĂ­vjon!