Mitől más a fehérarany, mint a sárga?

A fehérarany mostanság nagyon divatos és népszerű nemesfém, azonban számos tévhit és félreértés övezi. Sokan úgy vélik, hogy egy külön fémfajta, illetve azt gondolják, hogy értékesebb a sárga aranynál, emiatt pedig még inkább megnőtt iránta a kereslet. Jegygyűrű széles választékban kapható!


karikagyűrűEzek azonban valóban csak tévhitek és mendemondák. A fehérarany eredete ennél lényegesen egyszerűbb, és sokkal kevésbé misztikus: a fehérarany ugyanis valójában nem más, mint egy ötvözet, méghozzá az aranynak az ötvözete. Az alapanyaga tehát ugyanaz, mint a szimpla sárga aranynak, amit oly jól ismerünk, csupán annyi a titka, hogy mással ötvözték. Ez adja a jellegzetes fehér színét is. Hogy ma a fehérarany népszerűbb a sárga aranynál, annak csupán annyi az oka, hogy divat lett, többeknek tetszik ez a hideg fehér csillogás. NÉZZE MEG ELRAGADÓAN SZÉP ELJEGYZÉSI GYŰRŰINKET!

Mivel ötvözik?

Mivel az alapanyag, vagyis maga nemesfém, amiből készül ugyanaz, szó sincs róla, hogy a fehérarany értékesebb lenne a sárgánál. A különbséget tényleg csupán az adja, hogy más fémekkel keverik az aranyat, olyanokkal, amik fehér, illetve szürkés színűek. Régebben főleg nikkelt adtak hozzá, allergizáló hatása miatt, azonban mostanság elsősorban palládiumot, valamint ezüstöt alkalmaznak a fehérarany előállítására. Végül ródiummal vonják be, ami egy nagyon kemény és ellenálló fém, ez adja azt a gyönyörű fémes csillogását a fehérarany ékszereknek.

A fehérarany és a sárga arany karátszáma ugyanakkor megegyezik, ez is mutatja, hogy egyik sem lehet értékesebb a másiknál. A különbség leginkább esztétikai, és persze mindenki a saját egyéni ízlésének megfelelően döntheti el, hogy sárga vagy fehéraranyból szeretne ékszereket viselni.

A fehér trendibb

Az utóbbi években a trend a fehéraranyat helyezte előtérbe, főként a fiatalok körében népszerűbb ez a változat. Éppen ezért a karikagyűrűk, valamint eljegyzési gyűrűk nagy része ma már fehéraranyból készül, vagy pedig fehér és sárga arany ötvözetéből. Az idősebbek, illetve akik jobban tartják magukat a hagyományokhoz, hajlamosabbak kitartani a sárga arany mellett.

A fehérarany mellett szól, hogy több mindenhez passzol, hiszen fehéret gyakorlatilag bármihez lehet viselni. Sokaknak ez a fő okuk arra, hogy inkább ez mellett teszik le a voksukat.

Karikagyűrű kiváló minőségben minden méretben kapható!Hívjon!