Mitől eljegyzési gyűrű az eljegyzési gyűrű?

Amikor egy férfi eljut addig a gondolatig, hogy meg szeretné kérni élete párja kezét, az egyik első dolog, amivel foglalkozni kezd, az az, hogy mégis milyen gyűrűt húzzon az ujjára. Aki nem különösebben jártas a témában, az nem feltétlenül tudja, hogy milyen feltételeknek kell, hogy megfeleljen egy gyűrű ahhoz, hogy eljegyzési gyűrű válhasson belőle, vagy vannak-e egyáltalán ilyen feltételek. A döntés sok szempontból nehéz, hiszen a leendő menyasszony ízlését is figyelembe kell venni, illetve az eljegyzési gyűrűre vonatkozó kimondott és kimondatlan szabályokat sem árt szem előtt tartani.


Milyen ismérvei vannak egy eljegyzési gyűrűnek?

gyémánt gyűrűNos, nincsenek kőbe vésett szabályok az eljegyzési gyűrűkre vonatkozóan. Legtöbben ugyanakkor tartják azt a szokást, hogy az eljegyzési gyűrű köves. Az esetek többségében egy kő van benne, de nem olyan ritka az sem, hogy több kővel díszített darabbal kérik meg valaki kezét. Ebben már az egyéni preferencia, a menyasszony ízlése lehet döntő. Az eljegyzési gyűrű általában arany vagy fehérarany, de az ezüst is előfordul, főleg akkor, ha anyagi akadályok is felmerülnek, vagy ha egyéb okból kifejezetten ez az igény. A forma is lehet sokféle, a díszítettség is eltérő ? ezektől az apróságoktól lesz egy gyűrű kimondottan egyedi, az adott személynek szóló.

Bármilyen gyűrű lehet eljegyzési gyűrű

Mivel kimondott szabályok nincsenek, voltaképpen bármilyen gyűrű megfelelő eljegyzési gyűrűnek, hiszen egy szándékot fejez ki, azt jelképezi, ilyenformán pedig a jelentése a fontos, nem a külseje. Értelemszerűen törekedni kell arra, hogy elnyerje a menyasszony tetszését, és ha ezt sikerül teljesíteni, más szempont nem is igazán számít. Ennek ellenére természetes, hogy a legtöbb férfi szeretné megadni a módját, és bizony olyan eljegyzési gyűrűt keres, ami egyértelműen, látványosan az, ami. Ezért a leggyakoribb a klasszikus, egyköves (gyémántos) verzió. Sokan ragaszkodnak még a sárga aranyhoz, de a fehérarany egyre inkább teret nyer ezen a területen.Hívjon!