Mit árul el egy jegygyűrű ára?

Mindannyian tudjuk, hogy egy esküvő rengeteg kiadással jár. Ennek tükrében nem meglepő, hogy sokan ott próbálják megfogni a pénzt, ahol csak lehet. A jegygyűrű azonban egy olyan dolog, amely esetében nem érdemes spórolni.


Jegygyűrű árak És hogy miért? Ebben a bejegyzésben megmutatjuk azt, hogy mit is foglal magába egy igazán szép jegygyűrű ára, és miért éri meg valódi gyémántgyűrűre költeni.

Mit foglal magába egy jegygyűrű ára?

Amikor a jegygyűrű ára kerül szóba, sokakban elsőként merül fel a következő kérdés: miért ilyen drága az ékszer, és pontosan mi az, amit pénzünkért cserébe kapunk? Erre a válasz alapvetően összetett.

Az ár szempontjából egyrészt meghatározónak számít a felhasznált alapanyagok mennyisége és minősége. A tökéletes jegygyűrű ugyanis nemcsak szép, de időtálló is egyben, éppen ezért olyan anyagokból készül, amelyek képesek a hosszú évek, sőt, évtizedek próbáit is kiállni.

De fontos lehet továbbá az elkészítés technikája, az ehhez szükséges technológia bonyolultsága is. Minél egyedibb egy ékszer, általában annál különlegesebb metódusokkal készül. Ami azt jelenti, hogy elkészítése több időt, több energiát és speciális metódusokat vehet igénybe.

Ezeknek a módszereknek pedig (ahogyan az alapanyagoknak is) megvan az áruk. Így már egészen biztosan nem meglepő, hogy egy igazán szép és különleges jegygyűrű jóval drágább lehet az egyszerű, sorozatgyártásban készült ékszereknél.

Milyen anyagokból készül az időtálló jegygyűrű?

A jegygyűrűk készítése során használt, fontos anyag többek közt az arany, ami már a történelem kezdete óta az egyik legmagasabb értéket képviselő nemesfém. Minél magasabb a finomságú aranyat használunk egy ékszer elkészítése során, annál drágább lesz a végeredmény.

Vagy említhetnénk a gyémántot, amelyet sokan a drágakövek királynőjének tartanak. Egy igazán szép és különleges jegygyűrű szinte nem is létezhetne gyémánt nélkül, hiszen ez a drágakő gyönyörű csillogásának és időtállóságának köszönhetően az örök szerelem szimbóluma.

A gyémánt minősége és megjelenése nagyban befolyásolja egy jegygyűrű árát, hiszen a teljesen tiszta, fehér (áttetsző) kő ritka, ebből kifolyólag az ára is magas. A gyémántok esetében a színskála a legfinomabb fehértől fokozatosan a sárgás vagy barnás árnyalatokig terjed. Minél fehérebb egy kő annál magasabb az ára, így tehát minél tisztább gyémántot választunk az ékszer elkészítéséhez, a jegygyűrű annál értékesebb, ebből kifolyólag pedig annál drágább is lesz majd.

De a gyémánt szépségét és árát ezen kívül több dolog is meghatározza. Egyrészt a csiszolás minősége, hiszen ettől függ a kő fénye és szikrázása. Valamint a karátban mért súly is meghatározó, hiszen minél nagyobb a drágakő, egyértelműen az ára is annál magasabb lesz. Ez az ár pedig a gyémántok eseténbe a tömeg függvényében nem lineárisan, hanem exponenciálisan növekszik.

Miért éri meg drágább jegygyűrűt választani?

Egy finom aranyból, tiszta gyémánttal készült ékszer olyan szimbólum, amely egy életen át végig kíséri az egybekelteket és a tiszta, őszinte érzelmeikre emlékezteti őket. A jegygyűrű tehát egy örök emlék és mementó is egyben. Egy olyan ékszer, ami életünk egyik legszebb pillanatát koronázza meg és teszi emlékezetessé az örökkévalóság számára.

Éppen ezért fontos, hogy habár elsőre komoly kiadásnak tűnhet, ne spóroljunk rajta, és ne csak első ránézésre mutatós, de hosszútávon időtálló, igazán különleges és tökéletes minőségű darabot is válasszunk.Hívjon!