Milyen típusú fülbevaló kényelmesebb?

Fülbevalót csaknem minden nő visel, és a legtöbben szeretik is ezt a kiegészítőt, hiszen apró részletnek tűnik ugyan, mégis hihetetlen mértékben fel tudja dobni a megjelenésünket. Fülbevalókból ugyanakkor igen sokféle típus létezik, és most nem feltétlenül a méretre, formára vagy a díszítettségre gondolunk, hanem arra, ahogyan záródik.


Azt gondolhatnánk, ez jelentéktelen apróság - ha így gondoljuk, akkor valószínűleg azon szerencsések közé tartozunk, akik gyakorlatilag észre sem veszik a fülbevalójukat, ezért teljesen mindegy nekik, milyen fajta van a fülükben. Vannak ugyanakkor olyan emberek, akiket bizonyos záródási formák kifejezetten zavarnak, kényelmetlennek tartják őket, és maga a fülbevaló mérete sem mindegy mindenkinek.

A kicsi, beszúrós fajta

gyémánt gyűrűA legkényelmesebbnek a pici, beszúrós fülbevalók tűnnek, melyek egyenes szárral bírnak, és hátul kell külön rájuk húzni a "zárat". Nos, ezek mégsem mindenkinek felelnek meg, ugyanis vannak emberek, akiket szúr a fülbevaló, ha oldalra fordulva fekszenek. Sokaknak ez meglepő lehet, mert az az általános, hogy ezeknek a fülbevalóknak a viselését észre sem vesszük, de mégis van, aki igen.

Beakasztós

Az érzékenyebbek számára a hátul kerekített, beakasztós verziók lehetnek kényelmesebbek, amik lejjebb záródnak kapoccsal. Ezek nyomni garantáltan nem fognak, és lehetnek egész picitől kezdve a hatalmas lógós fajtáig bármilyenek. Sokszor éri őket ugyanakkor az a kritika, hogy a kapocs önálló életet él, és magától kikapcsolódik, ha véletlenül hozzáér valami, így pedig elhagyhatjuk a fülbevalót. Ez minőségi daraboknál nyilván kevésbé fordul elő, sok múlik a zár pontos kialakításán.

Karika

A karikafülbevalók zöme úgy záródik, hogy magába a karikába kell egy vékonyabb részt belebújtatni. Ezek viszonylag biztonságos zárnak számítanak, és az ilyen fülbevalók egy bizonyos méret alatt igencsak kényelmesek is. Létezik emellett a beakasztós módszerrel záródó karika fülbevaló is, így azok is választhatják ezt a típust, akiknek a hagyományos módszer valamiért nem szimpatikus.Hívjon!