Milyen legyen a tökéletes eljegyzési gyűrű? A gyemantgyuru.hu szakértője elárulja neked!

A tökéletesség szinte megfoghatatlan dolog, de ha a lánykérésről van szó, mindenképpen törekedni kell rá. Szerencsére egy vőlegénynek sem kell egyedül megbirkóznia ezzel a majdnem lehetetlen vállalkozással.


Csillogj, mint a gyémánt Ahhoz, hogy egy férfi megtalálja a nagy Ő-höz mérhető eljegyzési gyűrűt, alaposan fel kell kötnie az alsóneműjét.

Nem csupán azért, mert titokban kell kiderítenie, hogy mi tenné boldoggá szíve hölgyét, de azért is, mert a lehetőségek korlátlanok, hiszen egy-egy ékszerboltban (nem is beszélve az eljegyzésekre és esküvőkre szakosodott szalonokról) szinte megszámlálhatatlan eljegyzési gyűrűt találhatunk.

De szakértői segítséggel nem lehetetlen rálelni az igazira!

Milyen aranyból készüljön?

Manapság a sárga, a fehér és a rozé arany egyformán népszerű.

Igaz, a rozé néhány éve sokkal divatosabb volt, de mára ez kiegyenlítődött.

Sőt, egy ideje nemcsak a klasszikus, aranyból készült eljegyzési gyűrűk hódítanak, hanem a palladium, a titán, a platina, sőt még az acél használata is tért nyert.

A szakértő javaslata: Érdemes belekukkantani a leendő menyasszony ékszeres dobozába, ha még nem leptük volna meg elég ékszerrel, így biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő árnyalatú arany (vagy más fém) fogja biztosítani az eljegyzési gyűrű alapját.

Fontos, hogy ne kövessük feltétlenül az aktuális trendet a gyűrű formáját tekintve, válasszunk inkább egy kortalan darabot és mindenképpen figyeljünk a karika méretére.

Próbáld fel kedvesed egyik gyűrűjét, hogy ne csak találgass a méretet illetően.

Mekkora legyen a gyémánt?

Sokan úgy gondolják, hogy a nők a hatalmas gyémántot magába foglaló eljegyzési gyűrűkért rajonganak.

Igen, van, aki tényleg szereti a sokkarátos ékköveket, a többség azonban a könnyen viselhető darabokat kedveli, melyeket nyugodtan hordhatnak az utcán is.

A szakértő javaslata: Az, hogy egy nagyobb, vagy több kisebb gyémánt díszít-e egy gyűrűt, a menyasszony ízlésétől függ, mindkét változat csodaszép lehet.

A lényeg, hogy különleges és egyben harmonikus megjelenésű legyen, ezt akár egyedi tervezéssel is elérhetjük.

Érdemes arra is odafigyelni, hogy a fehér vagy a színes gyémántok tetszenek-e a párodnak, mert egy valóban személyre szabott eljegyzési gyűrűvel csak igent kaphatsz válaszul!

Milyen formájú legyen a csiszolás?

A másik ?nagyon jó kérdés? mindig arra vonatkozik, hogy milyen alakú legyen az eljegyzési gyűrűbe foglalt gyémánt, a vőlegények gyakran itt vesznek el a rengetegben, ami nem meglepő, hiszen az ékkő csiszolásának illenie kell a leendő menyasszony kézformájához.

A Marquise vagy körte formájú metszett kövek (ez utóbbiak elkeskenyedő végét az ujjhegyek felé fordítva) hosszítják a kezet és az ujjakat, a téglalap alak pedig szélesíti a kézfejet.

A szakértő javaslata: Talán erre a kérdésre a legnehezebb a választ megtudni hiszen, ha egy férfi már olyan részleteket próbál megtudni a kedvesétől, hogy melyik csiszolás tetszik neki, netán melyik áll jól, félő, hogy oda lesz a meglepetés.

Épp ezért, ha sehogy sem jöttél rá, hogy mit tegyél, a kerek briliáns forma mindig nyerő választás, ráadásul minden kézformához jól áll.Hívjon!