Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Milyen karkötőt viseljünk, ha vékony a csuklónk?

Azt, hogy milyen ékszerek állnak jól valakinek, alapvetően befolyásolják a testi adottságai. Igaz ez a fülbevalók, a nyakláncok, a gyűrűk, illetve a karkötők esetében is. A vékony csuklóra legtöbben azt gondolják, hogy tulajdonképpen jolly joker, mert bármi jól mutat rajta. Nos, ez nem teljesen van így, akinek vékony a csuklója, az tudja, hogy kifejezetten nehéz megfelelő karkötőt találni, legalábbis úgy, hogy egyből tudjuk is viselni.


A vékony csuklóval ugyanis gyakran az a baj, hogy egyszerűen túl vékony. Értjük ezalatt azt a tényt, hogy egész egyszerűen nagy rá a karkötők zöme. A láncos karkötők hosszúak, a merev karkötők pedig túlságosan elállnak a csuklótól, hatalmasnak tűnnek, nem mellesleg kényelmetlenek is, és lecsúszhatnak. Átalakítás persze szóba jöhet, habár ez nem mindegyik típusnál oldható meg egyszerűen.

Sok kicsi, vagy egy nagy

Túl vékony csukló esetében el kell felejtenünk a finom, keskeny láncokat, és a diszkréten csillogó darabokat. Ezek kiemelik a csuklónk vékonyságát, sőt, optikailag még fokozhatják is, ezért nem nevezhetők előnyös választásnak. Amik viszont kifejezetten jól mutatnak, azok a vastagabb, merevebb karkötők, esetleg látványos díszítéssel, vagy rendhagyó, érdekes formával. Ezek elfedik a vékony csuklót, illetve elterelik a figyelmet a vékonyságról, és inkább az előnyét hangsúlyozzák.

Egyébként a merev karkötőkből is létezik különböző méretű, kifejezetten azért, mert ugyebár nem minden csukló egyforma. Vannak egészen vékony csuklóra készült darabok is, érdemes kifejezetten ezeket keresni. Ezt a fajta karkötőt annyira nem könnyű szűkíteni, ezért jobb, ha eleve a méretünkhöz igazodunk.

Jól mutathat még egy vékony alkaron a sok keskeny karkötő egymás mellett - bizonyára mindannyian láttunk már erre példát, mikor akár 20 vékony karkötő van egymás mellett, és így együtt alkotnak egy koncepciót. Nagyon látványos megoldás, és jól is mutat, de a méretükre itt is figyelni kell, hiszen az már furcsán néz ki, ha egy kézlendítésnél le is esnek.


<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés