Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Milyen hosszú legyen a nyaklánc?

A nyakláncok különböző méretben elérhetőek, aminek köszönhetően viselve is meglehetősen eltérő a hosszuk. Ez egyrészt azért van, mert különböző stílusúak, ami ebben is megnyilvánulhat, másrészt pedig azért, mert nem vagyunk egyformák, mindenkinek más hossz lehet kényelmes. Persze azért vannak általánosan jellemző hosszúságok, amiktől egyénileg el lehet térni szükség esetén.

Milyen hosszú a legtöbb nyaklánc?

A leggyakoribb a valamivel kulcscsont alá érő nyaklánchossz. Ez nem túl rövid, de nem is túl hosszú. Nem lóg zavaróan, ha előrehajolunk, nem akadályoz a mindennapi tevékenységekben, ugyanakkor nem is "fojtogat".

Viselés tekintetében is elég univerzális, szinte bármihez felvehető egy ilyen darab. Vannak, akik nem bírják a túl rövid nyakláncokat, egyszerűen úgy érzik, hogy túlzottan ráfeszül a nyakukra ? ez egyéni dolog, olyanok is akadnak szép számmal, akiknek nem okoz problémát egy ilyen darab viselése.

Az ő számukra lehetnek szimpatikusak a gallér típusú nyakláncok, melyek szintén többfélék lehetnek. Vannak az egészen rövid, nyakra feszülő típusok, és vannak kicsit lazább, de még mindig igencsak rövid fazonok. Ezek általában maximum 40 centiméteresek. A hosszabb fajta nagyon sokoldalú, szinte mindenhez fel lehet venni egy ilyen nyakláncot, bármivel jól mutat. A rövidebb ugyanakkor már nem mindenkinek áll jól, inkább hosszabb nyakon érdemes viselni.

Hosszabb típusok

A hosszabb típusú nyakláncokból is többféle létezik. A legkisebb a mell vonaláig ér, a hosszabb fazon pedig már a mell alá. Előbbi mélyen dekoltált, nagy kivágással bíró ruhákhoz előnyös, utóbbi pedig kerek, valamint magasabb nyakú ruhákhoz. Sokan szeretik az extrém hosszú, akár derékig érő láncokat is.

Ezek már általában nem kapcsosak, és többféleképpen viselhetők, hiszen több sorban feltekerhetők, hurkolhatók, csavarhatók. Így mind a hosszal, mind pedig a fazonnal lehet variálni. Ennek köszönhetően egy ilyen lánc szinte bármihez jó választást jelent, hiszen olyanná formálható, amire éppen szükségünk van.


<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés