Milyen gyűrűt vegyek a páromnak? | Blog | Gyemantgyuru.hu

Milyen gyűrűt vegyek a páromnak?

A lánykérés szép dolog, és komoly hagyománya is van a kultúránkban, ugyanakkor akadhatnak nehézségek és ezzel kapcsolatban. Mint tudjuk, a férfi Magyarországon gyűrűvel szokta megkérni a nő kezét, és mostanra kialakult az a szokás, hogy általában a meglepetés erejével történik. Ez azonban azzal jár, hogy a gyűrűt is úgy kell beszerezni, hogy a leendő menyasszony ne tudjon róla, ami nem mindig egyszerű: több kérdés is felmerülhet így ezzel kapcsolatban, ami zavarba hozhatja a leendő vőlegényt.


Mekkora gyűrű kell?

gyémánt gyűrűAz első ilyen, hogy vajon mekkora gyűrűméret ideális a menyasszony számára? Akik nem hordanak rendszeresen gyűrűt, azok többnyire még a saját gyűrűméretüket sem tudják megmondani, nemhogy másét. Így ez valóban egy elég nehéz kérdés lehet. Legegyszerűbb megoldás, hogy ha a menyasszony egyébként szeret gyűrűket viselni, ellopunk egyet, amiről tudjuk, hogy jó az ujjára, magunkkal visszük az ékszerboltba, és ahhoz választjuk ki az eljegyzési gyűrűt.

Ha ez a megoldás nem működik, például azért, mert a leendő menyasszonyunk egyébként nem visel gyűrűt, akkor érdemes lehet próbálkozni azzal, hogy lemérjük az ujja kerületét, miközben alszik. Ehhez egy darab cérna is elég, egész egyszerűen az ujja köré fogjuk a cérnát, és levágjuk akkorára, amekkora az ujja kerülete. Ez a megoldás azonban némileg kockázatos, hiszen felébredhet a művelet közben, illetve nem is feltétlenül pontos, ha sietni próbálunk. Segítségünkre lehet még egy lánytestvér, illetve barátnő, aki nagyjából hasonló méretű ujjakkal rendelkezik, vagy tisztában van a hölgy gyűrűméretével.

És milyen legyen a gyűrű?

Ha már a segítségnél tartunk: a barátnő, illetve női rokon akkor is jól jöhet, ha éppen az a kérdés, hogy milyen gyűrűt válasszunk a leendő menyasszonyunknak. Az eljegyzési gyűrűk ma már igen széles skálán mozognak, nagyon sokféle elérhető belőlük, és természetesen a nők ízlése sem egyforma, ezért nem mindenkinek tetszik mindegyik.

Nyilvánvalóan úgy az igazi a lánykérés, ha egy olyan eljegyzési gyűrűvel lepjük meg a leendő menyasszonyt, ami igazán a stílusa, és ami tetszik neki. Ha úgy érezzük, hogy egyedül nem biztos, hogy a megfelelő döntést hozzuk, érdemes egy női rokon vagy egy barátnő segítségét kérni ebben a kérdéskörben. Női szemmel nézve garantáltan meg fogja tudni mondani, hogy melyik gyűrű a jó választás.Hívjon!