Milyen gyűrűket viselhet egy férfi? | Blog Gyemantgyuru.hu

Milyen gyűrűket viselhet egy férfi?

A férfi ékszerviselés elég megosztó téma. Vannak, akik úgy gondolják, az ékszerek inkább a nőknek valók, a férfiaknak egyáltalán nem állnak jól, más szerint viszont az erősebbik nem képviselői is nyugodtan viselhetnek ékszereket, ha megtalálják a hozzájuk passzolókat.


gyémánt gyűrűNos, bármelyik tábort erősítjük is, egyfajta ékszert biztosan hordanak a férfiak, legalábbis egy jelentős részük, mégpedig a karikagyűrűket, jegygyűrűket. Persze tudjuk, hogy ez nem a klasszikus értelemben vett ékszer, hiszen ennek jelentése van, nem kizárólag dekorációs céllal viseljük, hanem azért, mert ez utal arra, hogy valaki házas, jelképezi a párok összetartozását.

Milyen a férfi jegygyűrű, eljegyzési gyűrű?

Az esetek többségében nagyrészt ugyanolyan, mint a női, minimális eltérés szokott lenni, például abban a tekintetben, hogy a férfi jegygyűrűvastagabb, szélesebb a nőinél, így jobban illik a nagyobb kézre, vaskosabb ujjakra. A női gyűrűket gyakran díszítik pluszban pici kövekkel, ez a férfi gyűrűnél lemarad. A mintája, színe, összetétele ugyanakkor egyforma a két gyűrűnek, így alkotnak egy párt, így látható, hogy két összetartozó darabról van szó, ami ugye a lényege lenne a jegygyűrű viselésének.

Mi a helyzet a többi gyűrűvel?

Férfiakon viszonylag ritkán látni nem funkcionális gyűrűt, a többség tehát feltételezhetően egyetért abban, hogy a gyűrű inkább a nőknek való. Pecsétgyűrűk viszont előfordulhatnak, habár általában ezeknek is van jelentőségük, érzelmi értékük: családi örökségek, melyek apáról fiúról szállnak generációk óta.

A pecsétgyűrűket többnyire a mutatóujjon szokás viselni, éppen azért, mert látványos: a pecsétgyűrűk eredeti célja a családi státusz megmutatása volt, ezért ezen az ujjon viselték. Manapság találkozhatunk velük a kisujjon is, még ha ez elsőre talán furcsának is tűnik. A régi időkben a valóban funkcionális pecsétgyűrűket viselték ezen az ujjon, mert így esett kézre a használatuk, amikor dokumentumokat hitelesítettek viaszpecsételéssel.

Karikagyűrű széles választékban megtalálható itt!Hívjon!