Milyen eljegyzési gyűrűk kedveltek?

A nyár az esküvők szezonja, és a sok lagzitól bizony ihletet kapnak azok is, akik még nem jegyezték el a párjukat. Éppen ezért nem csak az egybekelések szaporodnak meg nyáron, hanem az eljegyzésiek is, amik többnyire a következő év nyarán érnek be.


Változik a gyűrűdivat

gyémánt gyűrűTermészetesen mindezek miatt a karikagyűrűk és az eljegyzési gyűrűk iránt is megszaporodik az érdeklődés a tavaszi-nyári időszakban minden évben, azonban évről évre vannak különbségek aközött, hogy milyen típusú gyűrűk kelendők, miket keresnek sokan.

Hogy éppen melyik gyűrű számít divatosnak, azt több tényező is befolyásolhatja, például ha egy híres embernek van éppen esküvője, előfordulhat hogy felkapják az eljegyzési gyűrűjét, jegygyűrűjét és sokan olyat szeretnének maguknak. De az aktuális divat változhat aszerint is, hogy milyen színek, formák illetve milyen kövek népszerűek.

A gyémánt örökzöld

Az eljegyzési gyűrűt hagyományosan gyémánttal készítik, ez gyakorlatilag már elengedhetetlen eleme az eljegyzési gyűrűknek. Nem véletlen a drágakő népszerűsége, hiszen amellett, hogy gyönyörű és mindenhez passzol, adott esetben az ára is elfogadható, még átlagos jövedelem esetén is. A gyémánt tehát gyakorlatilag mindenki számára elérhető drágakő, így nem csoda, hogy szívesen alkalmazzák eljegyzési gyűrűk ékeként.

A gyémántok meg szoktak jelenni továbbá a karikagyűrűkön is, leginkább a nő példányának díszeként. A női gyűrűket szokták egy, vagy akár több apró kővel díszíteni, ez pedig úgy általában szintén gyémánt.

A fehérarany még mindig hódít

Ami a jelenlegi trendeket illeti, a fehérarany még mindig hódít az eljegyzési gyűrűk, illetve a karikagyűrűk körében is, utóbbiaknál sokan kedvelik a kétszínű verziót is. A többköves eljegyzési gyűrűk népszerűek, illetve az ovális forma is sokak kedvence a kövek terén. Persze a trendek ihletet adhatnak, de a legfontosabb, hogy a gyűrű viselőjének ízlése érvényesüljön, hiszen így fogja igazán magáénak érezni a gyűrűt. Egy házasodni készülő, egymást jól ismerő pár esetében azonban ez nem is lehet kérdéses.Hívjon!