Mikor kell odaadni az eljegyzési gyűrűt?

Az eljegyzés elméletben egy egyszerű, jól bejáratott szokásnak tűnik, ennek ellenére, mikor tényleg oda kerül a sor, számtalan kérdés merülhet fel a lelkes vőlegényjelöltben. Ezek közül az egyik legégetőbb kérdés, hogy mikor kell odaadni az arának az eljegyzési gyűrűt. Ez lényegében azt célozza, hogy maximum mennyi idővel az eljegyzés után illik megtartani az esküvőt. Hiszen nagyon nem mindegy, hogy azzal a tudattal kérjük meg a szeretett hölgy kezét, hogy legkésőbb egy éven belül az esküvőnek is meg kell lennie, vagy esetleg kényelmesen, két év alatt is megszervezhetjük a nagy napot.


A pár saját szokásai, elvei döntenek

gyémánt gyűrűNos, mint ahogy a párkapcsolatok esetében valójában semmire nincs univerzális szabály, így erre sincs. Vannak, akiknek nem gond a hosszú jegyesség, mások viszont csakis úgy tudják komolyan venni a szándékot, ha mindjárt a nagy nap dátumát is kitűzik, így látják maguk előtt a megvalósulást. Hogy melyik verzió érvényesül, az teljesen az adott páron múlik.

Általánosságban ugyanakkor 1-2 évig tart a jegyesség, ezután következik az esküvő, és a tapasztalatok szerint a környezet számára is ez az ?elfogadható?. Bár külső szemlélőknek elméletileg nem kellene, hogy beleszólása legyen egy ilyen intim dologba, egy idő után kínossá válnak a kérdések az esküvővel kapcsolatban ? ha régóta járunk jegyben, és még mindig nincs kilátásba helyezve az esküvő, az bizony megkérdőjelezi a jegyesség komolyságát.

A menyasszonyok is jobban örülnek, ha komoly a szándék

Bár mindig akadnak kivételek, a legtöbb menyasszony is szereti tudni, hogy élete párja valóban szeretné őt elvenni feleségül záros határidőn belül. Nincs azzal semmi gond, ha hosszabb lesz a jegyesség, ha a menyasszony is tisztában van vele, mihez van kötve - akár a tanulmányok befejezéséhez, a közös otthon megteremtéséhez stb. A folyamatos hárítást, ködösítést azonban érthető módon kevésbé értékelik. Érdemes tehát csak akkor felvillantani az eljegyzési gyűrűt, ha a mikor kérdésre konkrét választ tudunk adni.Hívjon!