Miért szeretnek a nők ékszert kapni? | Blog | Gyemantgyuru.hu

Miért szeretnek a nők ékszert kapni?

Mindkét nem képviselői viselnek ékszereket, de egyértelmű, hogy többségében a nők ragaszkodnak jobban ezekhez a kiegészítőkhöz. Ennek talán az is az oka, hogy egy női ruhatárba könnyebben beilleszthetők a különböző karkötők, nyakláncok, gyűrűk, fülbevalók és egyéb ékszerek, a legtöbb üzletben pedig a választék is nagyobb a női részlegen.
A nőket ugyanakkor mintha valami láthatatlan mágnes húzná az ékszerek felé. Ennek talán az lehet az oka, hogy természetüknél fogva kicsit szentimentálisabbak, jobban szeretik a szépet, mint a férfiak. Egy ékszer nem csupán egy ékszer számukra, mindig valamilyen jelentést hordoznak ezek a kiegészítők. Ezért is tudnak különösen kötődni hozzájuk.

Emlékeket hordoz

gyémánt gyűrű a nők kedvenceAz ajándékba kapott ékszernek különleges jelentősége van. Nem a pénzbeni, hanem sokkal inkább az eszmei értéke miatt: egy ajándékba kapott nyaklánc, karkötő emlékezteti a tulajdonosát arra, akitől kapta. Ez pedig kellemes érzésekkel tölti el, ezért az adott ékszer értéke megsokszorozódik a szemében, kötődni kezd hozzá.

Öltöztet

A legszebb ruhák is jellegtelenek tudnak lenni a megfelelő kiegészítők nélkül. Az ékszerek hatalmas szerepet játszanak abban, hogy tökéletesítse az ember megjelenését, és ezt a hölgyek pontosan tudják. Ha kapnak egy szép ékszert, magukat is szinte azonnal szebbnek érzik tőle, és előszeretettel kombinálják néhány ruhadarabjukkal. Egy-egy jól kihasználható darab igazi kedvenccé válhat.

Mert egy jól eltalált ékszerből tudják, hogy a másik valóban ismeri őket

Az ékszerre sokan univerzális ajándékként tekintenek, amivel nem lehet mellényúlni, de ez hatalmas tévedés. Ha egy olyan ékszert veszünk valakinek, ami nem passzol az egyéniségéhez, inkább csalódást okozunk, mint örömet. Ez igaz bármilyen ékszerre, még egy eljegyzési gyűrűre is. Ennek az az oka, hogy a rosszul megválasztott ékszer éppen az ellenkezőjét sugallja annak, amit kellene: ebből a másik azt gondolhatja, hogy csak vettünk neki valamit, ami először szembejött, és drágának tűnt.

A jól eltalált ékszer viszont passzol a stílushoz, személyiséghez, olyan, amilyet a megajándékozott szívesen visel, így azonnal tudja, hogy szántunk energiát a felkutatására, és valóban neki szól az ajándék.

Mit üzennek a drágakövek?

Az ékszerek egy részét különböző drágakövekkel szokás díszíteni, és ez nem véletlenül van így: szépségükkel adnak egy pluszt a gyakran önmagukban is szemet gyönyörködtető nemesfémeknek, gyakorlatilag felteszik a koronát az ékszerre. Az évszázadok, évezredek során az ember jelentéssel is felruházták a drágaköveket ? többek között ennek köszönhető, hogy kialakultak szokások azzal kapcsolatban, hogy milyen alkalomra milyen drágakő dukál.

A gyémánt

Gyémánt

A gyémánt gazdagságot, az egységet, a tökéletességet és az örök szerelmet szimbolizálja.  Nem véletlen tehát, hogy a gyémánt szinte kötelező kelléke lett az eljegyzési gyűrűknek. Azt is tartják róla, hogy erősíti a személyes kisugárzást, és erőt ad a viselőjének. A gyémánt letisztult eleganciájával szinte bárhol megállja a helyét, mindenképpen előkelőséget sugároz, ezért is olyan népszerű.

Smaragd

A smaragd az igaz szerelem és a szerencse szimbóluma, ezért tökéletes ajándék házassági évfordulóra akár gyűrű, akár karkötő, nyaklánc, vagy fülbevaló formájában. Azonban igen drága is, ezért nem mindenki engedheti meg magának. Az erőt és a boldogságot is jelképezi, zöld színe miatt pedig nyugtatóan hat. Éppen a szín miatt nem illik azonban mindenkihez: érdemes átgondolni, hogy a zöld illik-e ahhoz, akinek szánjuk az ékszert, illetve szereti-e.

ZafĂ­r

A halhatatlanság, a tisztaság és a bölcsesség köve, sokáig azt hitték az emberek, hogy egyenesen az égből van. A zafír gyönyörű kék  színe miatt közkedvelt, de ára igencsak borsos. Úgy tartják, erősíti az emberek közötti kapcsolatot, ezért kiváló ajándék szeretteinknek.

Rubin

Tüzesség, szenvedély, fiatalosság, életerő, bátorság, gyönyör ? ezeket a jelentéseket hordozza a piros kő. Jelentése miatt meg kell gondolni, kinek ajándékozunk rubin követ: inkább fiataloknak való, olyanoknak, akiknek temperamentumos a személyiségük. A piros szín igen intenzív, ebből a szempontból sem árt átgondolni a választást, hiszen nem mindenki kedveli, és nem is mindenkinek áll jól.
HĂ­vjon!