Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Miért nem hordja mindenki a karikagyűrűjét?

A friss házasok, különösen a nők, általában hatalmas büszkeséggel viselik az ujjukon a karikagyűrűt. A házasság jelképét. Vannak azonban, akik már kezdetekkor ódzkodnak a viselésétől, esetleg később változik meg a szokásuk ezen a téren. Ez nemcsak a külvilág számára furcsa, hanem sok esetben a partner is nehezményezi, még ha nem is csinál belőle problémát. De vajon mi lehet az oka annak, ha valaki nem szívesen hordja a jegygyűrűjét a házasságban? Feltétlenül rosszat jelent?


Nos, nem. Nem mindig az az oka, hogy a gyűrűt nem viselő fél titkolni szeretné, hogy házas, és a házasság megromlására sem feltétlenül lehet következtetni.

De akkor miért nem hordják néhányan a jegygyűrűt?

-Munka miatt. Van, aki olyan fizikai munkát végez, hogy a jegygyűrű viselése egyenesen veszélyes lenne, ezért a munkahelyén nem viselheti. Nagyon sokan félnek attól, hogy a fölveszem-leveszem játéknak előbb vagy utóbb az lesz a vége, hogy otthagyják valahol, ezért inkább egyáltalán nem hordják a gyűrűt.
-Mert nem szeretnek ékszert viselni. Aki ezen az oldalon olvas, az valószínűleg szereti az ékszereket, és talán furcsán hangzik számára, de van, aki nem így van ezzel. Az ékszerviselés nem mindenkinek öröm, és a jegygyűrű is ékszer. Többen is vannak, akik azért nem viselik, mert egyszerűen csak nem hordanak ékszereket.
-Nem tetszik a gyűrű. Legyünk őszinték: a karikagyűrűt főleg a nők választják ki, sokszor a leendő férj csak elfogadja. Nos, ez azért baj, mert ha nem tetszik neki igazán, előfordulhat, hogy egy idő után ezért nem akarja majd viselni. Nagyon fontos, hogy olyan karikagyűrűt válasszunk, ami mindkét félnek megfelel. A kínálat végtelen: sárga arany, vörös arany, fehérarany, kétszínű, köves, kő nélküli, gravírozott stb. Ebből a választékból biztosan lehet kompromisszumos megoldást találni, és akkor a viselés sem fog gondot jelenteni!
-Féltik. Van, akinek a karikagyűrű akkora eszmei értéket képvisel, hogy nem meri hordani, nehogy elhagyja. Ez kissé irracionális, de ha ez a helyzet áll fenn, azt bizony el kell fogadni.


<< vissza blogba

Időpont-egyeztetés