Miért éppen a gyémánt a kedvenc drágakövünk?

Ha meg kellene neveznünk a kedvenc drágakövünket, gyaníthatóan az emberek többsége a gyémántot mondaná. Nem feltétlenül azért, mert tényleg érzelmi szálak kötik a gyémántokhoz, sokkal inkább azért, mert ez a legelterjedtebb, és legismertebb drágakő. Persze nem véletlen, hogy ez így alakult, megvan az oka annak, hogy miért éppen a gyémántot használjuk legnagyobb arányban ékszerkészítéshez, és miért ennyire népszerű és elterjedt az emberek körében.


gyémánt eljegyzési gyűrű

Annak, hogy az emberek szeretik a gyémántokat, több oka van:


  • Nem lehet szó nélkül elmenni amellett a tény mellett, hogy a gyémántok nagyon szépek. Különleges, egyedülálló színjátékuk van, fantasztikus csillogást adnak, ami különösen alkalmassá teszi őket arra, hogy ékszerek díszítésére legyenek használatosak. Gyakorlatilag vonzzák a tekintetet, és az ékszernek éppen ez lenne az elsődleges célja.
  • A gyémántok értékesek, ami nagymértékben köszönhető annak, hogy nem áll rendelkezésre végtelen készlet, ráadásul a tisztaságuktól is függ, hogy éppen mekkora az értékük. A valóban tiszta és nagy gyémántok többmilliós nagyságrendű összegekért, vagy akár még többért kelnek el. Egyértelmű, hogy gyémántot birtokolni kiváltság, ezért sokan szeretnének maguknak belőle. Karikagyűrű kollekciónk megtekinthetők itt!
  • A drága gyémántok mellett ugyanakkor léteznek olyan darabok is, amik az átlagember pénztárcájának is elérhetők. Ezek kerülnek sokszor jegygyűrűkbe, eljegyzési gyűrűkbe. Amellett tehát, hogy vannak különösen értékes darabok, mégiscsak elérhető a gyémánt mindenki számára, ami segít abban, hogy szélesebb körben legyen elterjedt és népszerű. Tekintsd meg jegygyűrű kínálatunkat itt!
  • A gyémánt kifinomult, elegáns, és mindenhez illik. Valóban nehéz olyan elegáns ruhát mutatni, amihez ne illene egy finom gyémánt ékszer. A maga visszafogott áttetszőségével és egyedi színjátékával szinte mindenhez tökéletes kiegészítő, így nagyon sokoldalúan felhasználható. Ez is egy oka annak, hogy sokan szívesen választják.
  • Végül, de nem utolsósorban, a gyémánt kemény és strapabíró, vagyis teljes mértékben alkalmas ékszerek díszítésére. Hiszen nem kell attól tartanunk, hogy eltörik, vagy egyéb módon megsérül, és ezáltal az ékszer is tönkremegy. Ha valamiben gyémánt van, annak garantáltan nem lesz semmi baja külső hatások miatt. Eljegyzési gyűrű kínálatunk megtekinthető itt!
Hívjon!