Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Miért a gyémánt eljegyzési gyűrűvel tudod kifejezni a szerelmed legmagasabb fokát? Megmutatjuk!

Röviden azért, mert olyan, mint a szerelem. S hogy a szerelem milyen? Nos, erről már érdemes több szót ejtenünk!

A gyémánt - főleg eljegyzési gyűrűbe foglalva - és a szerelem régóta egybeforrt. Most eláruljuk azt is, hogy miért?!


Csillogj, mint a gyémánt

A szerelem erős

Ahogy a szerelem erős, úgy a gyémánt is az, hiszen tulajdonképpen elpusztíthatatlan, legalábbis akkor, ha nem rendelkezünk egy nagynyomású géppel, ami bármit képes összetörni.

A gyémánt ugyanis a legkeményebb drágakő a világon, ami nem meglepő, hiszen a föld legmélyén alakul ki.

Azért is komolyan meg kell küzdeni, hogy egyáltalán a felszínre kerüljön. Nem csoda, hogy az eljegyzési gyűrűt vásárlók első számú kedvenc ékköve.

A szerelem értékes

Az emberiség (és az emberi lét) legnagyobb kincse ez a csodálatos érzelem és ehhez méltónak kell lennie az eljegyzési gyűrűnek is.

Ez persze nem azt jelenti, hogy személyi hitelt kell felvenni azért, hogy meg tudjuk venni a legnagyobb ékköves ékszert (Amerikában erre például a vőlegény legalább háromhavi fizetését veszik alapul, ha eljegyzésre kerül a sor) sokkal inkább azt, hogy amikor ránéz a menyasszony, a világ legboldogabb nőjének érezze magát.

A szerelem gyönyörű

Akárcsak a menyasszony és a gyémánt! De amíg egy nő önmagától lesz szép, addig egy gyémánt tökéletességét a tisztaságán kívül a csiszolása adja, hiszen nélküle csak egy mértékkel csillogó, kissé opálos külsejű kő lenne.

A gyémántcsiszoló mesterek már akkor is látják a gyémánt tökéletes formáját, mikor nyers állapotban az asztalukra kerül, és ők, a csiszolás során percről percre bontják ki az igazi, ragyogó szépségét, hogy valóban méltó éke legyen az eljegyzési gyűrűnek és még boldogabbá tehessen egy nőt.

A szerelem örök

És a gyémánt is az, hiszen ha egyszer ékkővé csiszolták, elég vigyázni rá és időnként szakemberrel megtisztíttatni, hogy ne veszítsen semmit a fényéből. Ezen kívül nincs semmi más teendőnk vele.

A szerelem színes

A szerelem úgy tökéletes, ahogy van, ha pedig valaki a színes gyémántokat kedveli, az is remek választás. Manapság természetes színes és mesterségesen színezett ékkövek közül is lehet választani, az előbbiek igazi ritkaságok.

Léteznek piros/rózsaszín, zöld, sárga, kék, barna/narancs és fekete színű gyémántok is, ezek a különlegességük miatt drágábbak, mint a legkedveltebb fehér - avagy színtelen vagy víztiszta - kövek, de igazán különleges lesz az az eljegyzési gyűrű, amelyiket ilyenekkel díszítenek.

A szerelem tiszta

A szerelem a legtisztább érzelem - a szülői szereteten kívül - így nem csoda, hogy az ezt szimbolizáló gyémánt is akkor a legszebb, ha makulátlan, vagy majdnem tökéletes, zárványoktól és elszíneződésektől mentes.

Egy eljegyzési gyűrű esetében csak jó minőségű gyémánt kerülhet foglalatba.

A szerelem végtelen

Ahogy a gyémánt tüze is, hiszen a tökéletes csiszolással olyan csodás formát lehet neki adni, hogy minden pillanatban másképpen szikrázik a fényben.

Tény, hogy erre főleg a nők fogékonyak, így nem csoda, hogyha egy menyasszony megnéz egy szép gyémánt eljegyzési gyűrűt, szinte belefeledkezik a ragyogásába és egyszerűen megszűnik számára a külvilág.
< vissza a blogba

Időpont-egyeztetés