Micsoda buli

A szilveszter mindenki számára a régi év lezárását és az új év kezdetét jelenti. A szilveszter éjszakát pedig a legtöbben vidám bulizással töltjük, a party jellegéhez igazítva a megjelenésünket, és ékszereinket.


szilveszteri ékszerek

Új év, új élet

Hányszor is hallottuk ezt nagypapáinktól. Mert az új év mindig egy új esélyt ad az újrakezdésre. Még ha tudjuk is, hogy valószínűleg a fogadalmaink nagy része nem fog olyan könnyen megvalósulni, mint ahogyan azt gondoljuk, mégis ott van az a halvány kis esély, hogy jövőre sikerülni fog.

És természetesen, mielőtt még a fogadalmak végrehajtásába bele kellene kezdenünk, kapunk egy kis haladékot, hiszen ott a szilveszter, ami okot ad egy jó kis bulizásra. Meg persze a kiöltözésre, és arra is, hogy felvehessük végre a legszebb, legkülönlegesebb ékszereinket.

A szilveszter hagyományai

A szilvesztert már az ókorban is ünnepelték. Ráadásul hasonlóan, mint most, hiszen a nagy zajjal próbáltak meg elűzni minden rosszat. Az újévre pedig mindig is nagy reményekkel tekintettek, hiszen lehetőség nyílt tiszta lappal indulni. Bár csak egy éjszaka választ el minket a régi évtől, mégis, valahogy úgy érezzük, minden rosszat hátra tudunk hagyni, és átbulizhatjuk magunkat valami egészen újba, ami sokkal jobb, szebb és könnyebb lesz. Hát így legyen! De a változásokhoz mi is kellünk.

Azt mondják, ha malacsültet, vagy lencsét eszünk, akkor gazdagabbak leszünk az újévben, és hogy úgy fog telni az egész évünk, ahogy az első napot töltjük. Ezek alapján nincs túl sok dolgunk, mint szépen kiöltözni, és vagy rendezni, vagy részt venni egy óriási, szilveszteri bulin, hogy csinosan és vidáman mulatozhassuk át az egész újévet.

A szilveszteri megjelenés

A megjelenésünket mindenképp igazítsuk a szilveszteri buli jellegéhez. Ha mi vagyunk a házigazdák, attól, hogy otthon vagyunk, még ugyanúgy adnunk kell a megjelenésünkre, mint a vendégeinknek. Ekkor előkerülhetnek azok a fülbevalók, nyakláncok, amelyeket a hétköznapokban nem áll módunkban viselni.

Azonban arra ügyeljünk, hogy legyünk erősek, és ne vegye át a főszerepet a kísértés. Nem szabad engednünk neki, hiszen ha mindent magunkra aggatunk, akkor legfeljebb a karácsonyfa fog ránk elismerően nézni, hiszen hasonlatosakká válunk hozzá.

Így érdemes jó előre kitalálni, hogy az adott esemény milyen jellegű, milyen ruhát fogunk viselni, és ehhez kiválasztani az ékszereinket. Ha feltűzve viseljük majd a hajunkat, és kivágott lesz a ruhánk, akkor sokkal jobban fog érvényesülni egy nyakat körbeölelő nyakék. Ha van egy hozzá illő, kellően ünnepi fülbevalónk, a gyűrűn kívül más ékszert már nem nagyon érdemes viselnünk.

Ha nem látunk el háziasszonyi feladatokat, bátran viselhetünk karkötőt és több gyűrűt is, hiszen azok nem fognak akadályozni minket a munkánkban. Hozzá egy szép nyakék, és máris ki fogunk tűnni a tömegből. De ekkor már kerüljük, hogy egy feltűnőbb fülbevalóval egészítjük ki a megjelenésünket, inkább válasszunk egy visszafogottabb darabot. Alapvetően egy különleges ékszert érdemes viselni, hiszen a többi már soknak hathat, és elvonja a figyelmet arról az egy különleges darabról. És arról, aki viseli, hiszen az ékszerek dolga, hogy kiemeljék a viselőjük szépségét.Hívjon!