Blog
Gyémántgyűrű BLOG

Valentin nap

Van, aki odavan érte, egész évben erre vár és van, akit a hideg ráz tőle. Megosztó ünnep. Talán azért, mert itthon nem volt hagyománya. Nemrég kezdtünk még csak ismerkedni vele. Akár kedveljük, akár nem, elkerülni egészen biztosan nem tudjuk. Mert hogy ilyenkor még a csapból is ez folyik. Hogy ez jó, vagy sem? Annak, aki épp egyedül van, egészen biztos nem ez a kedvenc napja. De miért ne használnánk ki a hétköznapok között minden adandó alkalmat az ünneplésre, szeretetünk, szerelmünk kifejezésére.


Valentin nap

De mi is az a Valentin nap?

Az eredete messze nem olyan rózsaszín, mint amilyennek gondolnánk. Szent Bálint, avagy Szent Valentin püspök a jegyesek és fiatal házasok védőszentje volt, aki a szerelmeseket megeskette egymással. Még a katonákat is, pedig a császár ezt szigorúan megtiltotta, hiszen szerinte a nőtlen férfiak jobb katonákká váltak. Valentin püspök ennek ellenére sorra adta össze a párokat és a friss házasokat kertje virágaival ajándékozta meg. A császár ezért börtönbe vetette és ki akarta végeztetni. Mielőtt február 14-én kivégezték, börtönőre vak lányának visszaadta a látását. A lánynak küldött levelet pedig úgy írta alá, hogy a "A Te Valentinod".

Az olaszországi Terni város bazilikájában található sírjához február 14-én ezrek vándorolnak el, hogy ott jegyezzék el egymást.

Február 14. ünneplése manapság

Korábban ezen a napon az volt a szokás, hogy a szerelmesek képeslapokat küldtek titkos szerelmüknek, melyben megvallották érzéseiket, de kilétüket nem fedték fel.

Napjainkban keveredik ezen a napon a szeretet és a szerelem ünneplése. Sokan ajándékozzák meg szüleiket, testvéreiket, barátaikat is, Szerelmük mellett.

Hogy mi legyen az ajándék, arra ezer és ezer féle ötlet áll rendelkezésre. A szív alakú csokiktól, a plüss figurákon és lufikon át, ajándékok sokaságát lehet megvásárolni és átadni Szeretteinknek, Szerelmünknek. Csupán a képzelet, a pénztárca és az észszerűség szabhat határt az ajándékozás mértékének.

Sokan pedig ezen a napon kérik meg Szerelmük kezét. Ha Te is ezt tervezed, ne felejts el mindent jó előre megtervezni. Először is beszerezni a legfontosabb kelléket, az eljegyzési gyűrűt. Ez általában egy köves gyűrű, melyet egy darab kő, leggyakrabban egy gyémánt, díszít. Természetesen Te ismered Jövendőbelid ízlését, így hát nézz körül nálunk, hiszen Te tudod, hogy milyen gyűrűt viselne boldogan egy egész életen át.

Miután az eljegyzési gyűrűt beszerezted, válaszd ki a számotokra legmegfelelőbb helyszínt. Szintén Te tudod, hogy melyik helyszín az, ami igazán emlékezetessé teszi és megkoronázza számotokra ezt a gyönyörű alkalmat. Lehet ez egy étteremben, egy szépen megterített asztal mellett, vagy otthon, a gyertyákkal feldíszített hálószobában, esetleg a kedvenc kirándulóhelyeteken.

Ha szeretnéd, hogy meg is legyen örökítve a lánykérés, gondoskodj valakiről, aki tud titkot tartani és szinte észrevétlen módon, a meghittséget nem megzavarva, képes rögzíteni a pillanatot.

Ha pedig a másik oldalon állsz, vagyis arra vágysz, hogy ezen a napon kérjék meg a kezed, kívánom, hogy váljon valóra az álmod! És hidd el, nem a gyűrű értéke vagy a helyszín különlegessége fog számítani. Hanem az, hogy összekötheted az életed azzal, akit a legjobban szeretsz!

Ha pedig ez nem a mostani Valentin napon történik meg, ne keseredj el! Sokan a saját évfordulójukat szeretik inkább megünnepelni és inkább arra a napra tervezik a nagy eseményt. Vagy bármelyik másik napra, hiszen ezek az alkalmak néha csak spontán jönnek, mégis örök emlékként égnek bele Mindkettőtök szívébe.

Szóval, ha van, akit szeretsz és Ő is szeret Téged, legyetek nagyon boldogok Valentin napon és az év minden egyes napján. Ha pedig most még magányos vagy, kívánom, hogy találjon Rád mielőbb a szerelem!


< vissza a blogba

Időpont-egyeztetés