Mennyire értékálló egy ékszer? | Blog | Gyemantgyuru.hu

Mennyire értékálló egy ékszer?

Bár az ékszereket elsősorban nem befektetési céllal vásároljuk, sokkal inkább ajándékozás, örömszerzés, vagy pusztán az esztétikai igények kielégítése a cél, egy bizonyos szint felett azért mégiscsak figyelembe kell venni az értéküket is. Hiszen a minőségi, valódi, tiszta drágakövekkel készített ékszerek ára azért igencsak borsos, éppen ezért igenis érdekes lehet, hogy mennyire tartják az értéküket.


jegygyűrűAlapvetően a drágakövekre igaz, hogy az igazán minőségi, nagy tisztaságú darabok nemhogy nem veszítenek az értékükből, hanem adott esetben többet is érhetnek egy idő után. Különösen igaz ez akkor, ha valami ritka kőről van szó, hiszen az pótolhatatlan, nincs belőle még egy.

Az értéke miatt is népszerű ajándék

Nem titok, hogy az ékszerek azért is számítanak nagyon népszerű ajándéknak, mert értékesek. Igaz, hogy elméletileg egy ajándéknál soha nem az a lényeg, hogy mennyire volt drága, hanem a szándék, azonban az ajándékozó szemszögéből mégiscsak kínos, ha valami értéktelen kacatot ad a másiknak. Persze azért nem vásárolunk boldog-boldogtalannak drága meglepetést, hiszen nem mindenkivel olyan a kapcsolatunk, hogy ezt megtegyük - és ez így van jól, vannak számunkra fontos emberek, akik kiemelt helyet foglalnak el a szívünkben. Ez pedig általában meglátszik ajándékozáskor is.

Gyűjtőknek számít igazán az érték

Hozzá kell tenni, hogy bizony vannak, akik kifejezetten az értékük miatt vásárolnak meg bizonyos ékszereket, mégpedig a gyűjtők. Ők azok, akik kifejezetten a ritka, különleges darabokat igyekeznek megkaparintani, és minél egyedibb egy ékszer, annál jobb. Persze ezek már olyan árkategóriát képviselnek, amit a többség nem engedhet meg magának - meglehetősen drága hobbi ékszereket, drágaköveket gyűjteni. Karikagyűrűk extra minőségben itt!

Ilyen esetekben persze rögtön fontosabbá válik az érték, ezzel együtt pedig az értékállóság is, hiszen nekik nem mindegy, hogy adott esetben mennyiért tudnak túladni egy-egy darabon - mondjuk azért, hogy befektessenek egy másikba, ami a gyűjteményük újabb éke lehet.

Egyedi ékszerek tervezése, eljegyzési gyűrű, jegygyűrű kínálatunk várja önt!Hívjon!