Mennyi ékszert viselhetünk egyszerre?

Az ékszerek viselése kapcsán mindig felmerül a mennyiség kérdése, pontosabban, hogy hány gyűrűt, karkötőt, illetve nyakláncot ajánlatos viselni ahhoz, hogy még a jó ízlés határain belül maradjunk. Aki szereti az ékszereket, és szívesen viseli őket, az nem fog megelégedni 1-1 darabbal, ha viszont túl sokat viselünk egyszerre, inkább nevetségesek leszünk, mint elegánsak, kifinomultak. Na de hol van az a bizonyos határ? Hány darab ékszer megengedett, és mennyi számít inkább kínosnak?

Karkötők: vékonyból lehet sok

gyémánt gyűrűA karkötő az egyetlen, aminél nincs igazán mennyiségi korlátozás, ugyanis több darab is jól tud mutatni egymás mellett. Sőt, vannak bizonyos típusok, amiket kifejezetten többedmagukkal ajánlatos viselni. Ez azonban csak a vékonyabb karkötőkre igaz, a vastagabb karperecek mellé már nem nagyon érdemes többet felvenni, nem mutatnak jól egymás mellett.

Gubancolódhatnak a nyakláncok

A nyakláncoknál elég nagy az esély arra, hogy összegabalyodnak, ezért praktikussági okokból sem feltétlenül ajánlott egynél többet hordani egyszerre. Ha azonban valamilyen okból mégis ragaszkodunk hozzá, az egyik legyen egészen rövid, így viszonylag jól kezelhetőek a nyakláncok. A hasonló nagyságú, összegabalyodott láncok ugyanakkor nem is igazán tudnak érvényesülni egymás mellett, így pláne értelmét veszti több viselése. Érdemes inkább egy hosszabb láncot többször körbetekerve felvenni.

És mi a helyzet a gyűrűkkel?

A gyűrűk kérdése azért is érdekes, mert egy házas nő esetében minimum egy, de inkább kettő eleve adott. Egy kézen az abszolút maximum a három gyűrű, ennél több már nevetségesen hat, de a kettő sokkal kifinomultabb. Így tehát kezenként egy-egy gyűrű már adott, vagyis még egyet-egyet érdemes választani. Mivel a gyűrűsujjak foglaltak, a középső ujj jöhet leginkább szóba, ezen mutat legjobban a gyűrű.

Ezek persze csak általánosságok, a stílus is nagyon meghatározza, mi az, ami még szép, és mi az, ami már túl van egy határon. Mindenkinél egyéni tehát, hogy pontosan mennyi ékszer megfelelő számára.Hívjon!