Mekkora az ideális karikagyűrű? | Blog | Gyemantgyuru.hu

Mekkora az ideális karikagyűrű?

A címben szereplő kérdés kissé talán furcsán hangzik, hiszen mégis hogyan lehetne válaszolni arra, hogy mekkora gyűrű ideális az egyes emberek számára? Nem vagyunk egyformák, így természetesen az ujjaink is különböző méretűek, nyilvánvalóan mindenkinek akkora karikagyűrű kell, amekkora jó az ujjára.


karikagyűrűEz így elsőre logikusan hangzik, azonban ennél azért jóval árnyaltabb, bonyolultabb a kép, hiszen nem csak azt érhetjük méret alatt, hogy mekkora ujjra jó a gyűrű. Van annak ugyanis egy szélessége is, és bizony ez is nagymértékben fogja befolyásolni, hogy a karikagyűrűt mennyire érzi majd komfortosnak a viselője, illetve mennyire fog hozzá passzolni, mennyire mutat majd jól az ujján.

Nagy kézen jobban mutat a széles gyűrű

A szélesebb gyűrűk alapvetően azoknak állnak jól, akiknek nagyobb, vastagabb ujjaik vannak, nagy a kezük. Ezeken a kezeken tudnak igazán érvényesülni, de nem is tűnnek túl nagynak, indokolatlanul szélesnek, nem túl hivalkodók. Egy ilyen kézen, nagyobb ujjakon egy vékony gyűrű alig-alig tűnik fel, szinte elvész, nem tud igazán megcsillanni a szépsége, ezért azoknak, akik ilyen adottságokkal rendelkeznek, érdemesebb a vastagabb típusok közül választani.

Persze mindennek a fordítottja is igaz, vagyis vékony, törékeny ujjakon, kis kézen jobban áll egy vékonyabb karikagyűrű, hiszen a széles ebben az esetben már túl soknak hat, és éppen ezért nem látszik igazán, mennyire szép. Lehet bármilyen gyönyörű is, ha túl széles az ujjakhoz, a kéz méretéhez, bizony ormótlannak, oda nem illőnek tűnhet. Eljegyzési gyűrű, nagy választék itt!

De nem baj, ha nem egyforma szélesek a gyűrűk?

Az előzőek után persze adja magát a kérdés, hogy mi van akkor, ha egy adott párnál elég komoly különbség van a kéz és az ujjak méretében? Ez nem ritka probléma, hiszen a férfiak keze alkatilag nagyobb. Ha egyébként a gyűrűk egyformák, tehát ugyanolyan színűek, mintázatúak, formájúak, kicsit sem zavaró, ha a női gyűrű 1-2 milliméterrel kisebb, mint a férfi. Senkinek sem tűnik fel a különbség, mégis szebb az összkép. Karikagyűrű széles választékban itt!

Tekintse meg jegygyűrű választékunkat itt!Hívjon!