Az 5 legnépszerűbb gyémánt forma

A gyémántok időtlen vonzereje elbűvöl és megrészegít: ezt a csábítást semmilyen más fajta kő nem tudja tőle elragadni. A szikrák, a ragyogás, a fény káprázata másutt nem tükröződhet. Ritkaságuk csak fokozza szépségüket, de ezt nagyban befolyásolja az aktuális divat. Ha nem a gyémánt méretét és a 4C fontosságát helyezzük előtérbe, akkor mely gyémánt formák a legmutatósabbak?


Legnépszerűbb gyémánt csiszolások
A tapasztalatok azt mutatják, hogy az öt legnépszerűbb gyémánt forma a kerek, a cushion, az ovális, a négyzet és a smaragd. Minden formában van valami egyedi és különleges, ami sokat elmond és megmutat a viselőjéről. Mindegyik szimbolizál valamit és kiemeli a gyémánt különböző alkotóelemeit.

A kerek csiszolású gyémántok

Legnépszerűbb gyémánt csiszolások
Kétség sem fér hozzá, hogy az első helyet egyértelműen a kerek csiszolású gyémánt birtokolja, maga mögött hagyva ezzel a többi formát és a piac jelentős részét elfoglalva. A kerek gyémánt tökéletesen szimmetrikus, ez káprázatos és időtlen megjelenést kölcsönöz neki. Nem lehet nem vonzódni ehhez a könnyű játékossághoz, ahogy ez a kő káprázik és csillog.

Ez a fajta csiszolástechnika az első, ami általában az embernek eszébe jut, ha gyémántról beszél.

Szinonimává vált a párok életszakaszával szerte a világon és ennek mindig nagyobb súlya lesz, mint a divatnak. Több száz éves múltra tekint vissza mióta a gyémántcsiszolók rájöttek lenyűgöző ragyogására. Kétséges, hogy bármilyen más forma megelőzi-e valaha a kerek formát.

Cushion csiszolású gyémánt

Legnépszerűbb gyémánt csiszolások
Bár a kerek csiszolású gyémánt egyértelműen nagyobb fókuszt kap, ez nem jelenti azt, hogy nincsenek más méltó gyémánt alakzatok. A kerek gyémántok után 4 fennmaradó helyen osztozik a többi forma. Minden évben más a divat, így senki sem marad hosszútávon a második helyen, ez gyakorta cserélődik.

Napjainkban a cushion csiszolású gyémántok vannak leginkább divatban, főleg az Egyesült Államokban. Bármi legyen is az oka a cushion forma szárnyalásának, ez egy időtálló stílus, amely meg kell vallani: jól működik. Néha hallható az a találó kifejezés is rá, hogy "párna-csiszolású" gyémánt. A fény tisztaságát és ragyogását a lekerekített sarkok és a nagyobb oldalak fokozzák.

Amit a Cushion csiszolásnál látunk, az elegáns stílusváltozást jelent a vágás szempontjából. Ez a forma egy esetben kifejezetten kortárs jegyekkel bír, más esetben pedig antik hangulatú lehet. Ezért érdemesen alaposan körülnézni és tisztázni, hogy mit keres pontosan.

Ovális csiszolású gyémántok

Az ovális gyémántok titka abban rejlik, hogy időtlenséget sugároz, ami meghaladja a pillanatnyi divatot, és van benne egy csipetnyi modernség. Látjuk, hogy az ovális csiszolás egyre népszerűbb eljegyzési gyűrűkben, de más daraboknál is egyre inkább használatos. Az ovális forma kényelmesen megfér a többi alak mellett, így kiváló lehetőség ilyet beszerezni különböző ékszerekből az idő múlásával.

Az ovális csiszolás sok szempontból előnyös - jól ismert fénye és ragyogása. Előnyös még hosszúkás formája, amely kiemeli és hangsúlyozza az általános fényteljesítményt.

Négyzetes csiszolású gyémánt

A négyzetes csiszolású gyémánt valószínűleg a fő vetélytársa az abszolút győztes kerek alakzatnak, ellentétes négyzet vagy téglalap külalakjával, azonban az 1960-as évek óta népszerűsége igencsak ingadozó.

A retro stílus, amely jelenleg futótűzként terjed, esélyt jelenthet arra, hogy újra reflektorfénybe kerülhessen. Rendkívül jól működik ékszer szettekben, főleg fülbevalókban, nyakláncokban és medálokban. Azok számára, akik el akarnak térni a hagyományos kerek csiszolástól, nagy többségben a négyzetes mellett teszik le a voksukat.

A négyzetes csiszolás hátránya a sérülékeny élek és sarokpontok. Ugyanakkor itt jön be egy szakértő ékszerész, aki biztosítja, hogy a beállítás megfelelő legyen ehhez a csiszoláshoz.

Smaragd csiszolású gyémánt

A smaragd csiszolású gyémántok ismét reneszánszukat élik köszönhetően a retro hódításának és a sztárok, celebek választásának. Az smaragd forma eredetileg természetesen smaragdoknak készültek és a gyémántok számára is különlegeset hoznak.

Az smaragd csiszolás esetében lépcsőzetes vágási folyamatot láthatunk, amelynek során a fény nagyon sokféle tükör módjára képes visszaverődni. Ez a ragyogás lépcsőzetességet hoz létre, ugyanakkor lehetővé teszi a néző számára, hogy belemerüljön a sima felületekbe. Ennek eredményeként a 4 C-ből kettő, a tisztaság és a szín dicsőségesen jelenik meg.

Noha jelenleg ez a legnépszerűbb 5 alakzat, a jó hír az, hogy a valóságban az összes gyémánt csiszolási mód időtlen.Hívjon!