Ajándékozz valami igazán szívhez szólót Valentin-napra!

Ha február, akkor Valentin-nap. Ilyenkor pedig mi másra vágyna egy szerelemes hölgy, mint egy csodaszép ékszerre.


valentin napi ékszer

A Valentin-nap története

Valentin-napot az egész világon február 14-én ünneplik. A hagyomány Szent Bálinthoz köthető, aki a szerelmesek védőszentje. A legenda szerint Valentin a III. században élt. Az akkor uralkodó II. Claudius úgy gondolta, azok a férfiak, akinek nincs családjuk, sokkal jobb katonák, így arra a döntésre jutott, hogy egyszerűen megtiltja a fiatal férfiak számára a nősülést. Valentin ezzel nem értett egyet, így titokban összeadta a szerelmeseket, még azokat a párokat is, akiknél a vőlegény katona volt. A friss házasokat a saját kertjében szedett virágokkal ajándékozta meg, innen az ajándékozás hagyománya.

II. Claudius szívét nem hatotta meg Valentin jósága, így bebörtönözte a papot. Azonban Valentin a rácsok mögött sem tétlenkedett. Megismerve és összebarátkozva börtönőrével, csodát tett, és imáival visszaadta a börtönőr vak lányának látását. Sajnos kivégezték, és utolsó, a lánynak írt levelét a következőképp írta alá: ?A Te Valentinod.? Ez az aláírás azóta is sok Valentin-napi képeslap végén szerepel.

Az angol nyelvterületen élők már 1446 óta ünneplik a Valentin-napot. Ezen a napon a szerelmesek képeslapokat írnak, és küldik el egymásnak. Sokszor ekkor derül fény az addig titokban tartott szerelmekre is.

Manapság az üdvözlőkártyák helyét átvették a virágok, az apró kis meglepetések, plüss állatok, és természetesen az ékszerek. A Valentin-nap tökéletes alkalom lehet akár egy lánykérésre is.

Magyarországon 1990-ben kezdték el ünnepelni a Valentin-napot, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Sokan köszöntik ilyenkor a szerelmük mellett a szeretteiket is, így a szüleiket, testvérüket, barátaikat is meglepik ezen a napon valamilyen apró kedveskedéssel.

Sokan vacsorával ünnepelnek, de a kis ajándékok ekkor sem maradhatnak el. Bár nemrég kellett kitalálni, hogy karácsonyra mivel lepjük meg szeretteinket, és máris itt a Valentin-nap, egy szívvel ékesített ékszernek valószínűleg kevés női szív tud ellenállni.

Ajándékötletek Valentin-napra

Egy csodás ékszernek egészen biztosan mindenki örül. Valentin-napon azonban a szív áll a középpontban, így ez a szív medállal ékesített lánc csodás ajándék lehet. Ráadásul a megajándékozott akárhányszor rátekint, mindig meggyőződhet a párja szerelméről. A medál gyémántokkal ékesített és fehér aranyból készült. Ragyogása pedig szavak nélkül is elárulja, hogy az, aki adta, igazán szereti a megajándékozottat.

De akár egy szív alakú fülbevaló is kiváló választás lehet. A szív motívum minden ékszert még személyesebbé varázsol, de ha nem szeretnénk ennyire direkten kapcsolódni az ünnephez, bármilyen ékszerrel méltó módon ünnepelhetünk.

Ha erre a napra időzítjük a lánykérést, tervezzünk meg mindent jó előre, és próbáljuk meg kideríteni, milyen eljegyzési gyűrűnek örülne a legjobban a jövendőbeli menyasszony. Ehhez elég kellő figyelmet fordítani a meglévő ékszereire. Ha többségében fehér arany ékszereket visel, akkor nem kérdés, hogy az eljegyzési gyűrűnek is ebből kell készülnie, hiszen ez illik az összes ékszeréhez. Az eljegyzési gyűrűt egy egész életen át fogja viselni, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választunk.

A mérettel is érdemes tisztában lenni, hiszen a legjobb, ha a sorsdöntő pillanatban minden erőlködés nélkül tudjuk a gyűrűt az ujjára húzni, és nem olyan nagy, hogy lecsússzon róla. Azonban utólag is lehet módosítani a méreten, így a lényeg, hogy a válasz igen legyen, mert az az egy, amint nem tudunk változtatni.Hívjon!