Kiválasztották 2022 színét

Minden évben kiválasztásra kerül az év színe, amely azután meghódítja a divat, a kozmetikai ipar, a lakberendezés, és természetesen az ékszerek világát is. Idén is megvan már az év legmenőbb árnyalata.


ékszer szín

A Pantone titka

Minden évben döntenek az év színéről. A döntést a Pantone vállalat képviselői hozzák meg. Az idei döntésük alapján az év színe nem más, mint a Very Peri színárnyalat, mely a cég hivatalos megfogalmazása szerint a kék állandó nyugalmát ötvözi a piros energiájával.

"Fontos volt számunkra, hogy egy új színnel rukkoljunk elő, mert új víziónk van már a világról. Szó szerint ez a legboldogabb és a legmelegebb az összes kék árnyalat közül. A piros árnyalat miatt a megújulás megerősítő érzését kelti" - mondta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója.

A Pantone minden évben úgy választja ki az év színét, hogy azzal reagáljon az aktuális élethelyzetre, a globális folyamatokra. De hogy miért ők döntenek erről? A történet 1963-ban kezdődött, amikor a Pantone forradalmasította a nyomdaipart. Korábban folyamatosan problémát jelentett, hogy egy adott színárnyalat a világ különböző pontjain másképp jelent meg. Így, amikor valaki kiválasztotta, hogy egy adott terméket milyen színben szeretne legyártatni, az sokszor a valóságban egészen másképp festett, mint a kiválasztáskor.

A sztenderdizált Pantone színkatalógusok manapság már az egész világon elterjedtek, és a megadott szám- és betűkódok által jelölt színeket akárhol választjuk ki, a világ minden táján ugyanúgy néznek ki. A Pantone által kidolgozott rendszer így lehetővé teszi, hogy a különböző iparágak szabványos színekben tudjanak gondolkodni.

A divattól a lakberendezésig számtalan szakember használja a Pantone színkiválasztó eszközeit, megkönnyítve így a rendelés és a gyártás folyamatát. Ennek a komoly eredménynek köszönheti a Pantone, hogy minden évben ők választhatják és hirdethetik ki az "Év színé"-t.

A Very Peri hatására valószínűleg az ékszerek között is jóval több lesz idén a kék árnyalatban pompázó. A kék szín eleganciát kölcsönöz az ékszernek és viselőjének egyaránt, így egészen biztos, hogy nem lesz kárunkra a színválasztás.

A kék szín vonzásában

Nem is csoda, hiszen a kék szín magas értékeket ért el a delta hullámtartományban, amely a mélyen ellazult állapotokra jellemző. Ez pedig azt jelenti, hogy a kék szín segít erősíteni a kreativitást. Ezen kívül az érzelmi kötődéseket is felerősíti, emellett igazán nyugodt, pihentető szín.

A kék szín csodálatosan képes kiemelni a fehérarany ragyogását. Egymást erősítve hozzák létre azt a csodát, amely elkápráztatja az adott ékszer viselőjét, de azokat is, akik meglátják azt. Egy kék köves gyűrű egészen biztosan magára vonzza a tekinteteket, eleganciát és tisztaságot kölcsönözve az ékszernek.

De nem csak az ujjunkon viselve kelt feltűnést és óriási hatást. Egy gyönyörű lánc, rajta egy csodálatosan kék medállal, vagy egy szemkápráztató fülbevaló, vagy karkötő, melyben megcsillan egy apró kék kő, egészen biztosan mindenkit levesz a lábáról. Attól függetlenül, hogy jövőre már egy másik árnyalat lesz az év színe, a kék kővel díszített ékszerek soha nem fognak kimenni a divatból. Egy gyönyörű, gyémántokkal ékesített gyűrű, karkötő, vagy nyakék örökké időtálló, elegáns, és a múlandóságot legyőző érték marad viselője számára.Hívjon!