Szokások és trendek az eljegyzés terén: ki veszi a jegygyűrűt?

Az eljegyzés életünk egyik legizgalmasabb és legszebb pillanata is egyben. A jegygyűrű megvásárlása és kiválasztása már önmagában is egy élmény lehet, de sokak számára komoly kihívást is jelenthet.


Gyémánt vásárlás Azokban ugyanis, akik kevésbé ismerik az eljegyzéssel kapcsolatos hagyományokat, szokásokat és aktuális trendeket, joggal merülhetnek fel a következő kérdések: ki veszi a jegygyűrűt? Mi az ezzel kapcsolatban elfogadott gyakorlat? És nem utolsósorban, hol vásárolhatjuk meg az alkalomhoz leginkább illő, különleges ékszert?

A legfontosabb kérdés: ki veszi a jegygyűrűt?

Ahány ház, annyi szokás - tarja a mondás, és nincs ez másképp az eljegyzés esetében sem. Alapvetően elmondható, hogy a lánykéréssel, majd pedig később az esküvővel kapcsolatos hagyományok és gyakorlatok tájegységenként, településenként és családonként is változóak lehetnek. Abban azonban, hogy ki veszi a jegygyűrűt, általában mindenki véleménye megegyezik.

Alapesetben a jegygyűrűt annak a férfinak illik megvennie, aki arra készül, hogy megkérje szíve választottja kezét. A leánykérés során használt jegygyűrű ugyanis egy különleges ajándék, amellyel a férfi a nő iránt érzett szerelmét és elkötelezettségét fejezi ki. Éppen ezért a kiválasztás és a megvásárlás is a leendő vőlegény feladata.

A magyar szokások szerint előbb a vőlegény vitt gyűrűt a menyasszonynak, és viszonzásul egy kendőt kapott. Majd mielőtt egybekeltek volna, mindketten vettek egymásnak egy gyűrűt, vagy mindkettőt a vőlegény vásárolta.

Bizonyos esetekben tehát a helyzet lehet eltérő, és előfordulhat, hogy az ékszert a pár közösen választja ki. De ez leginkább olyankor jellemző, amikor már az esküvő során az ujjakra kerülő karikagyűrűkről beszélünk. Ez azért is lehet jó megoldás, mert ilyen módon egész biztos, hogy nem kell a méretproblémák miatt aggódnunk.

A lényeg, hogy mivel az eljegyzés és maga a menyegző is egy különleges alkalom, így érdemes mindkét esetben olyan ékszert választani, amely méltó módon képes megadni a pillanat magasztos jellegét, és igazán feledhetetlenné varázsolni azt. Legyen szó akár a leánykérés, akár a boldogító igen kimondásának momentumáról.

Milyen jegygyűrűt érdemes választani?

Az eljegyzés azon pillanatok egyike, amelyre mindenki szeretne egy életen át emlékezni. Éppen ezért fontos, hogy az alkalmat igazán különlegessé tegyük. És mi lehetne erre alkalmasabb, mint egy olyan exkluzív ékszer, ami képes kifejezni azokat az érzelmeket, melyeket partnerünk iránt táplálunk?

A legjobb választás éppen ezért nem más, mint egy valódi gyémántgyűrű. És hogy miért? Azért, mert a gyémánt szépségével és időtállóságával tökéletes reprezentációja a tiszta és időtlen érzelmeknek. Egy igazi gyémánt ékszer valódi érték, ami nemcsak az adott pár, de akár a következő generációk számára is időtálló kincs lehet.

Ha pedig szeretnénk megtalálni kedvesünk számára a hozzá leginkább illő gyémánt ékszert, a gyemantgyuru.hu tökéletes kiindulópontot jelent, hiszen rengeteg exkluzív, egyedi jegygyűrű és karikagyűrű közül egyaránt válogathatunk.Hívjon!